Vrumukňour
O úpravě kančího na rumu
» autor: M.A.Rek |
Ten kanec,
ten kňour, už celý den
je v rumu naložený,
však já ho seřežu,
na plátky a kousky,
drcený jalovec je přiložený,
a taky pepř,
zaslouží ten vepř,
než z rumu je vylovený,
a sladký sen,
když v cukru je obalen,
čeká jej, než je osmažený,
na sádle či oleji,
ze všech stran restovaný,
na pánvi hluboký rozpálený,
až je krustička,
přilijeme rumíčka,
v karamelu dusíme, až je měkký,
až rumu je míň,
jo, vypařil se, já vím,
přidáme máslo na zjemnění,
a pak již jen,
všechno sežerem,
ať teplý kanec je, či studený.
ten kňour, už celý den
je v rumu naložený,
však já ho seřežu,
na plátky a kousky,
drcený jalovec je přiložený,
a taky pepř,
zaslouží ten vepř,
než z rumu je vylovený,
a sladký sen,
když v cukru je obalen,
čeká jej, než je osmažený,
na sádle či oleji,
ze všech stran restovaný,
na pánvi hluboký rozpálený,
až je krustička,
přilijeme rumíčka,
v karamelu dusíme, až je měkký,
až rumu je míň,
jo, vypařil se, já vím,
přidáme máslo na zjemnění,
a pak již jen,
všechno sežerem,
ať teplý kanec je, či studený.
Tipů: 14
» 14.09.19
» komentářů: 12
» čteno: 426(13)
» posláno: 0
» nahlásit
Ze sbírky: „Verše“ na karbid nikličitý
» 14.09.2019 - 16:27
byron
No tyjo:-)...gurmánský ST jako hrom.
Jdu si dát panáka...:-).
Jdu si dát panáka...:-).
» 14.09.2019 - 22:49
Elisabeth.S
To tedy čumím
a trošku sliním
už tedy nezávidím
divokým sviním:-D
Rozhodně umíš!ST;-)
a trošku sliním
už tedy nezávidím
divokým sviním:-D
Rozhodně umíš!ST;-)
» 15.09.2019 - 00:07
byron: Dota Slunská: Elisabeth.S: Kajuta: Lilith: vavaoko: Děkuju. Dělal jsem takto kance třikrát. Dvakrát jako plátky zatepla s knedlíkem, Jednou ve velikosti "brabců" na studené "uždibování". Vždy s úspěchem. Vyzkoušeno, doporučuji. Jen asi ne pro diabetiky...
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Mare Matrimonium | Následující: Nedo-bytná