Pekelná pohádka

» autor: Zlatokop Henry
Kdo vám vypráví o čertech veselé pohádky, ten prachsprostě lže. Čerti si spokojeně nehoví v teple pekelném. Nejsou to ani komická nemehla, která si líně ve spánku podrbou zatuchlý kožíšek. Nehoní si z nudy či plezíru v podzemním přítmí své dlouhé ocasy.

Být čertem je dřina. Být čertem je to nejhorší poslání. Být čertem vyžaduje silný žaludek, naprosté soustředění, chirurgickou přesnost a cit pro spravedlnost.

Jen naivní trouba si může myslet, že všichni lidi jsou stejní. Jen naivní trouba si může myslet, že jen pro hříšníky čeká v pekle kotel plné vroucí vody.

Peklo… vážení, není dokonce ani devítiposchoďová podzemní budova. Peklo má většinou více pater a více budov. Je to taková fakultní nemocnice, která léčí hříchy. Je tedy zřejmé, že pekel musí být více a nacházejí se na různých místech po celém světě. Pekelné provozy jsou již plně modernizovány, obsluhované po čertech dobře vyškoleným personálem.

Myslet si, že jsou čerti kopyta nebo kopyta mají místo končetin, je další nesmysl. Pravdou je, že si čerti umějí pořádně dupnout a sjednat kázeň. Rohy neexistují. Boule na hlavě a po celém těle mají všichni čerti. Bodejť by neměli, když na ně nepřetržitě útočí dav proviněných hříšníků. Ocas také nemají pro parádu. Používají ho jako hromosvod, kormidlo či stabilizátor poloh. Ocas někdy zastupuje třetí ruku, když dvě ruce nestačí. Práce mají čerti více než by se nám mohlo zdát. Máme se od nich čemu učit.

Tak zaprvé, lidé se už dávno nedělí na ty s hříchem nebo bez hříchu. Nasáklí hříchem jsou všichni. Chudáci čerti! Masa práce, která nikomu nevoní, se jim za poslední stovky let razantně navýšila. Moderní technologie, robotizace provozů nic neřeší. Kotle plné vroucí vody čekají na každého občana. Lidská masa se v kotlích mírně podusí a následuje dělení. Špatné kousky se musí odstranit. Někdy je jedinec pouze povrchově zasažen, jindy se musí proniknout za kazem až do morku kosti. Tady nastává problém. Špatná informovanost a dezinformace přinášejí šokující zjištění.

Nejprve se vyselektuje za všechny hříchy světa obviňovaná elita. Zní to neuvěřitelně, ale její ruce jsou většinou čisté. Špinavou práci a za ni provedly ruce jiných.

Nastává první šok. Zbytek masy má snahu dokazovat, že vlastně nic nikdy neudělal. To je zásadní problém. Člověk, který nedělal nic, nedělal ani dobro. Pasivně přihlížel ke konání zla. Nastávají velmi nechutné a bolestivé procedury, zjišťování míry poškození charakteru, klasifikace moci, nemoci a bezmoci. Následují chirurgické zákroky, chemoterapie a bolestivé rehabilitace. Největší hříšníci se zatím stále přihřívají v kotlích, aby nevychladli. Je jen malá pravděpodobnost, že při množství práce na ně někdy přijde řada.

Z těchto faktů je zřejmé, že vyprávění o roztomilých čertících a zjednodušování principu pekla je obyčejný populismus. Platí to však i obráceně. Populismus je pro mnohé z nás ještě nepoznané peklo.
Tipů: 4
» 21.02.18
» komentářů: 3
» čteno: 915(11)
» posláno: 0


» 23.02.2018 - 10:56
Tvoje znalosti jsou dost hluboké. At mne vezme cert, jestli jsi tam neabsolvoval aspon mesícní praktikum.
» 23.02.2018 - 23:51
Ringo: Zůstal jsem dost na povrchu. Měsíc není holt 120 dní :)
» 01.10.2018 - 21:28
HuSTý:-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Dva bratři | Následující: Rána 1968

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.