V Baru těch, kteří píší básně

Přátelé, v této anotaci bych vám všem chtěl moc poděkovat za Tipy a komentáře a omlouvám se, že na ně dostatečně nereaguji, nemívám teď moc času, tak sem jen prdnu dílo a zase chvátám pryč, tudíž ani nemohu věnovat pozornost dílům vašim, což mne moc mrzí! Brzy bude dovča, tak snad se tu budu ukazovat častěji než jen při vkládání básní, ač má přezdívka mě tak nějak trochu omlouvá, viďte... :) Ještě jednou moc díky všem a ať vás múza neopouští! Oflajn
Nechám si v jednom z nočních barů
tmu s kapkou rosy překapati
do šálku přímo z kávovaru
(nechutná špatně). "Haló, platím!"

Poté se lehce dotknu kliky
dveří, za nimiž svět je zvrácen
Do něhož již krok od putyky
proti své vůli bývám vrácen

Měsíční hlava neonová
dnes je jen v novu. Mění masky
Malátný zdám se býti (znova)
více než zpěvák od Chinaski

ač kofein ve tmě obsažený
hned se mi vsákl do zorniček
Na duši lehce obnažený
cítím, jak stéká slza z víček

která jsem jenom zlehka zavřel
(měl jsem je radši zašroubovat)
když vítr silně bouřil a vřel
snaže se v plicní váčky schovat

Snad bych se mohl schovat taky
než se čas ještě více zpozdí
zatímco nad mou hlavou mraky
naráží v toulkách nebem do zdí

aby pak začly k zemi klesat
Radši se vrátím ke své skrýši
Točím směr o sto osmdesát
k Baru těch, kteří básně píší

Blížím se k němu každým metrem
Stínidla z lamp mou mysl mámí
Za kliku tahám šlehán větrem
jenž barman v kávě ušlehá mi
Tipů: 28
» 10.07.17
» komentářů: 11
» čteno: 826(25)
» posláno: 0


» 10.07.2017 - 19:43
Adramelech
Já s nikotinem rád se bratřím
a dobře vím, kam vpravdě patřím
Vždyť každý tíhne k tomu svému:
zamířím k baru kuřáckému

ST
» 10.07.2017 - 21:37
jdu si dát kávu
mám ráda silnou
nejlépe louhovanou
za studena
číšník tu ke mně přisedne si
své hoSTy už zná podle jména

mým barem báseň zavoněla
» 10.07.2017 - 23:56
Já také na své osamělé pouti
smím- li k vám, druzi, přisednouti?
ST a hezké léto přeju, talente:-)
» 11.07.2017 - 11:01
ST
» 11.07.2017 - 12:05
ST...:)
» 11.07.2017 - 19:53
Dám za ST.
» 12.07.2017 - 09:54
mmmm inspirativní riSTretto
» 12.07.2017 - 15:56
Jeden ST bez nadsázky
Malátnému od Chinaski
druhý za verše úžasné
ať tvoje múza nehasne!
» 15.07.2017 - 12:13
ST stálé;-)
» 15.07.2017 - 22:50
Jsi básník. (Tečka.) :)
» 22.02.2019 - 16:18
Zkouším chodit podél lajn,
ale vůbec nezvládnu to.
Ještě teď mám hlavu dutou.
V tvém baru však bylo fajn!

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.