Den poezie

U nás bývá hojně navštěvován novými básníčkáři. předvádí svá dílka
» autorka: s.e.n
* * * * * *
Do knihovny kolem páté
spěchající kroky jdou
snad nepřijdu příliš pozdě
krčím čelo obavou.

Nejsem sice žádný básník
přesto léta veršuji
píši si jen pro své uši
v šuplíku to skladuji.

Jsou jak prádlo – do komínku
občas znovu přeskládám
něco na nich opravuji
a pak sobě předčítám.

Nedávno jsem někde viděl
do knihovny pozvání
zkusit bych to jednou měl
provětrat si šuplík básní.

Den poezie je v půli
básně slabě slyšet jsou
počkám raděj ještě chvíli
s tou svou plachou povahou
.
Tak se stalo a já stojím
trochu nesvůj před knihovnou
mají pro mne židli vhodnou?
Já se klepu obavou.

Dopřednášel jsem své básně
zazněl potlesk huronský
a to moje srdce skáče
štěstím, pýchou, radostí.

* * * * * *

Veršování
Tipů: 11
» 14.12.16
» komentářů: 6
» čteno: 667(16)
» posláno: 0


» 14.12.2016 - 20:27
Líbí se mi, ST
» 15.12.2016 - 00:08
ttragelaf
skvělé... jen v určitém věku se dá získat lidský živočich pro literární (a tudíž kulturní) cit... pokud mu veškerý čas nezabere pasivní manipulace s tlačítky klávesnice...ST
» 15.12.2016 - 00:17
Souhlasím s ttragelafem...je třeba odmlada kultivovat zanícení pro literaturu a slovesnoST
» 15.12.2016 - 10:29
ST
» 15.12.2016 - 20:48
Provětrané ST ;-)
» 18.01.2017 - 09:54
Každá báseň, která zaujme alespoň jednoho čtenáře, nebyla napsána zbytečně.
**

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Dům je mé dětství | Následující: Kuželky

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.