Sonet odmítnuté ženy

Lyrika (Ze sbírky : On ženatý, ona vdaná)
» autorka: Maura
Vltavské nábřeží pod tíhou deště.
Stejně jak srdce odmítnuté ženy.
Živote můj, šanci mi daruj ještě.
Smutně do malého zrcátka hledí.

Do smutku odbíjí ty zvony z Týna.
Včerejší den se mi rozplynul jak sen!
Snadno se slibuje, pak zapomíná.
Můj truchlivý, deštivý, srpnový den.

Zázraku můj přijď, slzy snadno kanou,
táhni můj ty smutku, truchlivý druhu.
Pršet přestalo,řeknu: na shledanou!
Zírám k nebi a vidím krásnou duhu.

Prsten s tvým jménem je pouhá minulost,
není na co vzpomínat - mám všeho dost!
Tipů: 3
» 28.08.15
» komentářů: 7
» čteno: 891(13)
» posláno: 0


» 28.08.2015 - 10:02
Zaujal mě název - a první věta. Zbytek je jen zrýmovaný zápis z deníčku, pro který je škoda tak krásné formy, jakou sonet bezesporu je. Sorry, ale poezie nenašla jsem ani za mák. Možná by pomohlo zamyslet se nad těmi rýmy aspoň - druhu-duhu, den-sen, deště-ještě apod.
» 28.08.2015 - 10:38
Bastet: děkuji, ale tato forma, co mi vytýkáte je úmyslná. Můj autorský záměr. děkuji za námahu.
» 28.08.2015 - 16:43
Omlouvám se, ale nepochopila jsem, co bylo myšleno tím autorským záměrem - zda forma sonetu nebo ty triviální rýmy. No, to je jedno. Pokud můj názor čtenáře pokládáš za nějaké "vytýkání", asi nemá smysl, abych si chodila tvá díla číst a cokoliv k nim psala. Ale chceš-li vidět, jak má vypadat skutečný sonet - tj.dokonalá forma+ plnohodnotný obsah -, doporučuju texty jc seniora.
PS. Domnívala jsem se, že si na Libresu všichni tykáme. Pokud ne, tedy promiňte.
» 28.08.2015 - 16:52
krizekkk
Dívčí válka... :-)
» 28.08.2015 - 16:56
Bastet: Myslím, že zde je svobodná tvorba a že každý píše, co uzná za vhodné. Na modrých stránkách jsem už od roku 2005, takže zkušenost mám. Nepotřebuji někoho kopírovat nebo napodobovat. A prosím, s neznámými lidmi si zásadně netykám a pokud nemáte zájem o mou tvorbu, tak ji nečtěte. Ne, že bych nestála o kritiku, ale vy zasahujete do mého autorského záměru, a to mne hodně štve, vážená paní. Já bych do vaší práce nikdy tak nezasahovala - líbí, dám ohodnocení, nelíbí, tak jdu dál. Nemám náladu se s nikým dohadovat.
» 29.08.2015 - 01:22
krizekkk: zásadně se s nikým nehádám o))))))
» 15.09.2015 - 22:30
Mauro, proč se zlobíte? Ten sonet jste přece veřejné kritice vystavila vy sama. Tím pádem i váš autorský záměr. Možná by stálo zato popřemýšlet, jestli ta kritika přece jen nemá v něčem pravdu?

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
online
1 skrytých [1]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.