Probuzená nenávist

Naše nakladatelství Nová Forma mi před časem vydalo v e-shopu knížku se zdravotnickým obsahem na téma ¨Věnováno ženám¨.
» autor: Tomáš
Poněvadž v běžném knihkupectví jsou e-shop knihy obtížně k dostání, vybízí a doporučuje nakladatelství nám autorům, abychom se sami zajímali o jejich publikaci, ať už komukoliv nebo kamkoliv, poněvadž jinak se jejich titul beznadějně ztratí pod každodenní záplavou nově vydaných knih.

Tak jsem se podle toho zařídil a zdvořile formulovaným e-mailovým informativním letáčkem jsem o knížce seznamoval především různé zdravotnické instituce a skupiny, o kterých jsem předpokládal, že by je knížka zajímala. Ozvěna byla taková, jakou jsem očekával: buď jsem narazil na zájem, který se uskutečnil a uspokojil anebo naopak, ať už to bylo slušným způsobem zdůvodněno nebo zůstalo bez odpovědi.

V ČR existuje taky organizace žen, které jsou gynekologicko-porodnicky vyškoleny, nejsou však porodními asistentkami ani lékařkami, pracují v tomto oboru jaksi jenom okrajově a vyvíjejí vysoce chvályhodnou až do nedávna postrádanou činnost. Vykonávají psychologickou podporu, praktické poradenství a péči o dítě nebo i pomoc při kojení pro ženy v souvislosti s těhotenstvím, porodem a šestinedělím.
Každá z těchto tzv. dul uveřejňuje, kromě svého fota, také svou e-mailovou adresu k navázání příslušného mezilidského kontaktu a svou webovou stránku, aby se jí veřejnosti představila, jako třeba takto:

„Mám dvě doma porozené dcerky. Nabízím předporodní setkávání a konzultace, doprovod k porodu, pomoc a podporu v šestinedělí – kojení, péče o miminko. Mám dlouholeté zkušenosti s rodinným poradenstvím, můžete se na mě také obrátit, pokud Vám dělá starost nějaký nevyřešený vztah.“

Jako mnohým jiným, jsem i této dule odeslal svou slušně formulovanou informativní nabídku k zamyšlení, na kterou mi skoro okamžitě odpověděla:

Co si to dovolujete me oslovovat a spamovat mi takovou knihu!! Tyrane! Prase! Takovi jako vy jste mi znicili zivot! Hovada! Medicinska sekto! Nahlasim vas za nevyzadany email.

Zřejmě jde o ženu, která má ve vlastní biografii velmi špatné zkušenosti s lékaři, z toho především s gynekology či porodníky, kteří jí údajně zničili život. Mě zařadila automaticky k nim, poněvadž jsem jedním z této, podle ní, medicinské sekty. To bych ještě chápal i když nemám vůbec žádný podíl na zničení jejího života.

Ale že mě současně označila za tyrana a prase, ačkoliv jsem jedním z těch, se kterými přece skoro denně spolupracuje a uvažuje s nimi o tom, jak svým svěřeňkyním nejlépe pomoci, to je mi nepochopitelné.

Zařadit mě vulgárním slovníkem do zvířecí kategorie právě od ní, jakožto členky oceněníhodné charitativní skupiny, mě při nejmenším udivilo, ne-li šokovalo. Představil jsem si s jakými asi pocity by se právě tato dula věnovala mým pacientkám, když by současně měla takovýto vztah ku mně. Nedovedu si také představit , jak by chtěla psychologicky při porodu pomoci rodičce a současně přitom spolupracovat se mnou, jedním ze sekty hovad, kteří jí zničili život.

Mám to vše ignorovat nebo oznámit vedoucím činovníkům této asociace? Kdo pracuje se skrytou nenávistí ke svému nadřízenému nebo spolupracovníkovi, může právě ve zdravotnictví napáchat nedozírnou škodu i když je to žena.

Když se ze závažných důvodů odnímá funkce lékařům, proč by se neměla odejmout i nenávistně zakuklené dule?

Počkám ještě, až moje rozhodnutí uzraje a očekávám, jak se vyjádříte i vy, moje čtenářky a čtenáři po přečtení těchto řádků lékařského vyvrhela atd...
Tipů: 6
» 12.01.15
» komentářů: 10
» čteno: 871(20)
» posláno: 0


» 12.01.2015 - 12:19
Hazentla
1
Trochu se bojím, že to takovými nevyřešenými vztahy k lékařům začíná a zpackanými domácími porody končí.
A na druhou stranu.. třeba prostě jen paní nemá ráda nevyžádanou poštu...takže jestli to někam nahlásit nebo ne, v tom si radit netroufám...ale chápu to dilema...
» 12.01.2015 - 12:50
Špatná zkušenost? A kde je profesionalita? Hrubost, sprostota a urážky nepatří do komunikace profesionála.
V žádném oboru. Sám jsem dříve musel jednat s lidmi, s nimiž bych mimo pacovní dobu, neztrácel čas. Jednal jsem s nimi slušně a stejně, jako s každým jiným. Někdo to prostě nedokáže. Potom ovšem nemůže pracovat v oboru, kde je to podmínkou. Asi tak.
Poradit Ti neumím. Toto je jen má zkušenoST.
» 12.01.2015 - 15:26
Hazentla: Když někdo pracuje s veřejností, musí taky počítat s tím, že se mu někdo neznámý na jeho mailovou adresu nebo tel číslo ohlásí, když jsou každému k dispozici. Odložit telefon nebo ignorovat ¨neohlášenou mail¨mail je přece zcela normální reakce normálního člověka, ale ne takový kýbl sprosťárny :-(
» 22.01.2015 - 12:31
Třeba jak nenávidí "vaši" sektu..o to víc dává pozitivní energie a lásky ženám v nesnázi, ženám v bolestech a při porodu. Asi bych ji nechala být. Chlapi (event.doktoři) rodit nebudou, tak bych se jí nebála :) Jen zahořkla z určitého důvodu na určitou skupinu...takových je. A že je nevychovaná? No to je..a takových je taky dost.. :)
» 08.03.2015 - 14:04
...to nebyla žena...navíc soudná a nakloněna pomoci druhým, to nebyla žena hodna dalšího přemýšlení a rozpoložení ostatních...
Pokud opravdu v tomto oboru podniká, dnes po pár kursech by chtěl kde kdo koučovat v jakémkoliv oboru, tak aby spíš neubližovala...je to jen na Vás.
» 21.03.2015 - 15:12
Co bych měla říkat já, která maže v práci i v soukromé poště tuny nevyžádaných mailů, když bych na každý měla odpovídat? Ale odepsat takovou sprostotu - asi jde o deprivantní osobnost s patologickou psychikou, takových nám konec konců může být snad jen líto.
» 23.10.2015 - 09:02
Jak asi víš, já jsem zastánce domácich porodů
za jistých okolností.

Třeba ja jsem na domáci porod nebyla vhodná, i když jsem si to přála.

A přesto souhlasím, že reakce tehle dámy je neprofesionální a že může nadělat víc škody.

Rozhodně to nemá zpracované, k takové dule bych nešla.

Kromě toho já bych raději vlastní PA a ne dulu.
» 23.10.2015 - 09:11
Já bych to možná v tomhle případě zkusila pokud možno taktně řešit s tou organizací - neboť jim 1) dělá špatné jméno 2) a závažnější pokud má takovou zášť vůči doktorům,a nějaká máma se ji svěří tak se může stát, že i když bude rodit v nemocnici dula k ní zavolá doktora pozdě jen proto že nerozpozná míru kdy to ještě příroda zvládne sama a kdy už musí přijít pomoc.

Taky by mě zajímalo, jestli ta paní má vůbec nějaké klientky, já věřím na intuici žen, že si ji moc nevybírají.

A pokud jo, tak mají nejspíš v sobě taky nějakou patologii neboť společně rezonují.
» 23.10.2015 - 14:16
Romana Šamanka LadyLoba: Děkuji za koment! Taky jsem to tak udělal, jak radíš a podal jsem si na ni stížnost u jejich centrální organizace. Jak to pak šlo dál nevím, poněvadž mi neodepsali. U mne ale zůstala hořká příchuť i celkově na jejich společnost. Za mých mladých let duly neexistovaly a rodičky i my jsme nic takového nepostrádali :-((
» 23.10.2015 - 19:18
Tomáš:
V tom bodu zda postrádaly nebo ne se neshodneme.

Kdyz jsem byla mala mela jsem u nas doma nejmensi pokojik a vsichni mi do nej chodili bez zaklepani, bez varovani, nebot zaroven to byla susarna pradla, nad mou posteli byli snury na suseni. Nikoho nezajimalo zda nahodou nespim nebo proste chci byt sama. Kdyz jsem byla mala nevedela jsem, ze mi chybi soukromi a respekt a ze to mohlo byt i jinak.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: *Návrat ze záhrobí* | Následující: Příběh jedné noci

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.