S vůní moře - kapitola 69

Amélie se setkává s manželem ...
» autorka: erestor
S obtížemi jsem zaklepala na dveře Henrenovy pracovny a vešla dovnitř. Na prahu jsem se zarazila a tác mi vypadl z rukou. Broušená karafa se roztříštila na tisíc drobných kousků, stejně tak poháry, a vše zalila rudá kaluž vína. Věděla jsem, že mě za to čeká výprask, ale to teď nebylo podstatné. Naproti Henrenovi tam seděl můj manžel a vedle něho Ulm. Stála jsem tam a dívala se na Rendirka. Vypadal klidně, ale oči mu hněvivě žhnuly. „Nestůj tak u dveří, Amélie, a pojď mezi nás!“ pozval mě Henren takřka laskavě. „Rendirk by rád věděl, co jsme spolu dělali v noci!“ Zahanbeně jsem sklonila hlavu, protože jsem nedokázala čelit Rendirkovu zkoumavému pohledu.

Poslechla jsem Máriinu radu a byla vstřícná, hodně vstřícná. Hladila jsem ho, když jsem sebrala veškerou svoji sílu, tak jsem ho laskala i ústy … Ještě teď jsem si připadala jako děvka. Ale udělala bych cokoliv, jen aby mě nenechal zmrskat.

„No, tak? Proč mlčíš?“ Henren se zasmál. „Bojíš se snad, že bys ho mohla přivést do rozpaků? Toho se neboj, Rendirk zná hodně způsobů, jak si vzít holku, a i když ses hodně snažila, tak pochybuju, žes přišla na nějaký, který ještě nezkusil!“ Mlčela jsem dál a upírala oči k podlaze. „Tak ti budu muset pomoci!“ Zachvěla jsem se, ale zůstávala dál zticha. „Co jsme dělali v noci, Amélie?“ zeptal se mě tónem, který mě rozechvěl ještě víc.
„Milovali se.“ zašeptala jsem, protože jsem si ho netroufala neposlechnout.
„Nahlas, ať tě slyší!“
„Milovali se.“ vypravila jsem ze sebe hlasitěji, jak požadoval.
„Jak dlouho jsme se milovali?“
„Celou noc.“ hlesla jsem zlomeně.

Bylo mi jasné, že každou další odpovědí, si podepisuji Rendirkův ortel. I kdyby mě odtud odvezl, tak mě od sebe určitě odežene. Třeba mě nechá ve svém domě, ale budu jenom služka, jako jsem tady. Změna by ale byla v tom, že se mě ani nedotkne, protože se mě bude štítit. Ale zcela jistě si najde způsob, jak mě za tohle potrestat. Cítila jsem, jak mi po tvářích tečou slzy …

Najednou mě někdo jemně uchopil za bradu a pozvedl mi hlavu. „Přijel jsem si pro tebe, Amélie!“ oslovil mě hřejivě, ale přesto jsem v tom zachytila kovový podtón. „Vracíš se se mnou domů.“ Neptal se, prostě konstatoval holou pravdu. Zalila mě vlna vděčnosti a podlomila se mi kolena. Pohotově mě zachytil a přivinul k sobě. „Odcházíme, Henrene, ale tímhle to nekončí!“ Zaslechla jsem z Rendirkův hlas. „Zaplatíš mi za všechno, cos jí udělal, to ti přísahám!“
„Nepřeháněj to, Dirku! Nezapomeň, bylo to dobrovolné!“ dodal Henren výsměšně. Můj manžel se celý napjal a já se na chvíli obávala, že k souboji dojde hned, ale pak se uvolnil.
„Teď na to není vhodná doba, bratře!“ Poslední slovo vyslovil jako urážku. „Jdeme, má paní, Dravec nás čeká!“ vybídl mě a vykročil ke dveřím.

Zavedl mě na palubu, zabalil mě do svého pláště a usadil mě ke stěžni. „Zůstaň tady!“ nařídil mi a věnoval se své lodi. Okouzleně jsem poslouchala, jak vydává jeden povel za druhým. Když se Dravec pohnul, tak jsem se rozplakala úlevou. Je to za mnou! Už žádné další ponižování ani bití! Stále jsem tomu nemohla uvěřit …

„Vypij to!“ Rendirk se objevil zničehonic a podával mi hrneček s horkou tekutinou. „Uklidní tě to!“ Přivoněla jsem k ní a jen z té vůně se mi zatočila hlava. Bylo ho ohřáté víno se skořicí. Opatrně jsem usrkla. „Do dna!“ Poslechla jsem ho a bez odporu vypila celý obsah. Jakmile jsem polkla poslední lok, tak jsem se rozkašlala. „Zkus se trochu prospat! Potřebuješ to!“
„Rendirku … já …“ zajíkla jsem se. „ … vysvětlím ti to!“
„Necháme to na jindy, Am! Teď si odpočiň!“ Zlehka mě pohladil po tváři. „A nemysli na to!“
Tipů: 2
» 25.04.14
» komentářů: 1
» čteno: 742(6)
» posláno: 0
Ze sbírky: S vůní moře


» 25.04.2014 - 09:57
A uz je v bezpeci :)
Kdyby tak Dirk chtel srovnat nase ctvrtaky - posledni zvoneni. Smrdime octem a zachodovou vonavkou. Nastesti pocmarany jsem si smyla a zadnou slehacku nechytla. Ble!

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.