Co kdyby ... Praha měla 20 miliónů

nemá nic společného s pořady co se jmenují co by kdyby a další pořady s podobným názvem
» autor: Rusell McDonald
Kdyby opravdu v Praze žilo 20 miliónů obyvatel, přineslo by to řadu problémů. Nebyli by to však pouze problémy týkajíc se životního prostoru, ale byly by to též problémy týkajíc se dopravy a hlavně životního prostředí.

Kdyby v Praze, opravdu žilo dvacet miliónu lidí ... Dnešní hustota zalidnění se pohybuje kolem 2500 obyvatel/ na kilometr čtvereční, při dvacetinásobném zvýšení počtu obyvatel Prahy by se hustota obyvatel vyšplhala na neuvěřitelných 40 322 obyvatel na kilometr čtvereční.

Pro vaši představu, hlavní město Egypta - Káhira má hustotu zalidnění 17 850 obyvatel/km čtvereční a New York má ,,jen,, 10 850 obyvatel/km čtvereční. Tím chci jen říci, že ,,jen,, nárůst počtu obyvatel v Praze by způsobil jeden velký problém a to sice chaos a zmatek by zde nastal.

Pokud by Praha měla opravdu, tak velký počet obyvatel ... Podzemní dráha by byla, tak přetížená, že by se museli stavět nové linky, o nic lepší by to nebylo ani s autobusovou a automobilovou dopravou.

Toto je jen krátký popis, problému o dopravě (v Praze).

Vezměte si, jak rapidně by se ve městě zvýšila kriminalita(která již v současné době je v Praze vysoká), také by se zvýšila nezaměstnanost a město by se vlastně řítilo samo k záhubě.

Avšak nejhorší dopad, pokud by Praha, měla takové množství obyvatel, by byl na životní prostředí. Bylo by zde mnohonásobně více prachových částic, více by se tu též prášilo a celkově prachu by zde bylo velmi hodně. Čeho by zde, bylo nejvíce ... Bylo by to CO2 nebo-li oxid uhličitý.

Lidičky zamysleme se nad tímto, protože ...

CO KDYBY ...
Tipů: 2
» 18.03.14
» komentářů: 4
» čteno: 734(13)
» posláno: 0
Ze sbírky: Co kdyby ...


» 18.03.2014 - 19:22
krizekkk
No dobře, ale co s tím? Kdyby Zábřeh, kde žiju, neměl 15 000 i s náplavami, ale dejme domu 150 000 bez nich, bylo by to velkoměsto. Ne? Já ti fakt nevím...
» 18.03.2014 - 20:57
Tvůj text se sice tváří, že je to úvaha, ale je zařazen do miniatur. Proto není snadné o něm diskutovat, neboť vždy můžeš prohlásit, že jsi do něj vložil i jakýsi umělecký pohled. Myslím, že víš, že jako úvahu bys své dílko musel zpracovat mnohem precizněji. Ale na druhou stranu, svůj názor nikomu nevnucuješ, tudíž s ním nemám sebemenší problém.
» 22.03.2014 - 11:39
...nevím....
» 26.03.2014 - 22:58
v dohledné době, kdy je porodnost asi , dítěte na ženu se toho nebojím
muselo by dojít k přistěhovalectví ve velkým

a ta hustota by určitě nebyla tak veliká, protože by se Praha určitě rozpínala

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.