Úryvek povídky - o náctileté holce

Je to úryvek povídky nikdy nedopsané..
» autorka: fantasy-maniak
Na zahradě před domem svítily žluté a rudé tulipány. Všude rostla zelenkavá tráva a uprostřed toho všeho se tyčil keř magnólie. Listy magnólie v lehkém větříku spadávaly na zem. Byl to krásný pohled, který mi vždy pomáhal odtrhnout se od problémů a všeho zlého. I teď mi poskytnul skrytou útěchu a já se cítila zase o něco líp. Byly prázdniny a já se probudila těsně před jedenáctou, kdy už svítilo sluníčko a vše venku bylo rozzářené a krásné. Stačil mi letmý pohled do zrcadla, který mě hned vrátil zpátky na zem, musela jsem se zděsit, co to vůbec mám na hlavě - absolutní rozcuch, jelikož včera večer jsem si umyté vlasy nerozčesala. Teď mě čekal úkol hodný člověka obdařeným super schopnostmi, ale já se mohla spolehnout pouze na mé ruce, hřeben a pěknou dávku trpělivosti. Mamka mě z kuchyně už volala: ,,Jani! Snídaně! Vstávej už!" Copak mě ani o prázdninách nemůže dát trochu soukromí a času? Asi ne. Rychle jsem přečísla vrabčí hnízdo na hlavě a spěchala na voňavou snídani - alespoň tohle jsem u mamky cenila, uměla perfektně vařit. ,,Dobré ráno.." kývla jsem na mamku a sedla si k talíři toastů s kečupem a sýrem........
Tipů: 1
» 13.01.14
» komentářů: 3
» čteno: 1101(7)
» posláno: 0


» 13.01.2014 - 19:40
krizekkk
Takové kmamincetulivé, a to je dobré.
» 16.01.2014 - 20:11
Škoda, že tento úryvek vůbec nevypovídá o tom, jak to snad původně mělo pokračovat nebo o čem měla být hlavní kostra příběhu.
Jen takový detail: místo "spadávaly" - "padaly" ...
» 18.01.2014 - 14:03
Eylonwai: No, já myslím, že spádavaly jakožto jiný čas může být taky použito.. Příběh neměl nijak pokračovat, prostě jsem to z nudy napsala a hlavně jde o ten popis :)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.