Já Peggy.

Příběh naší čivavojezevčice Peggy.
» autorka: Erma
Ahoj lidi. Já Peggy, šťastná a veselá holka, vám povím ve zkratce něco o mém životě. Můžu, že jo? Ale je to tedy ovšem drámo.

Byla jsem ještě malé štěně, pršelo a byla zima, když mě můj pán zapomněl ve velikém parku. Běžela jsem za ním, co mi tlapky stačili, ale pán sedl do auta a odjel. Kožíšek jsem měla promočený a byla mi hrozná zima. Nevím proč tak spěchal, ale najednou jsem byla sama.

„Čípak ty jsi?“ Pěkně hloupá otázka, copak já vím. Nevím, jen vím, že je mi zima a taky, že mám hlad. Byl to velký pán, ale ne ten můj. Pak mě uchopily velikánské ruce a nesly někam nahoru.
„Já se bojím,“ povídám pánovi.
„Neboj se, celá se třeseš, chudinko.“ Páni, on mi rozumí. Vzal mě pod bundu, bylo tam teploučko, jen hlad mě trápil pořád. Jsem zvědavá, tak jsem vykoukla z bundy, kam že to jdeme.

„Hele, našel jsem ji v parku, celá se třese.“ Stáli jsme před dveřmi bílého baráčku. „Zase někdo vyhodil Vánoční dárek.“
„No bezva a co já s tím? Už má doma dva psy. Proč sakra každý, kdo najde psa v parku, s ním zamíří k nám?“ Ta paní se zlobila, tak jsem se zase pro jistotu schovala do bundy.
„Hele, já bych si jí nechal, je krásná, ale víš, že mám pitbula. Sežere ji k snídani.“ Nevím co je pitbul, ale bylo mi jasné, že se mluví o mě. Nechci, aby mě pitbul sežral, vůbec nestojím o to být něčí snídaní. „Podívej na ty očíčka...“
„Nesnaž se mě dojmout, neřáde,“ hlas paní se už nezlobil. „Dej mi ji, vylepím plakáty, že jsme našli psa a uvidíme.“

Paní na mě moc hodná nebyla. Nejdřív mě strčila do velké skleněné bedny a vydrbala kožíšek. Fuj, jako bych už nebyla dost mokrá. Pak mě zabalila do obrovského ručníku, a drbala mi kožíšek znova. Brr, ona mě snad sedře kůži z těla. Donesla mě do velkého pokoje a konečně postavila na pevnou zem. Měli tam teploučko a vůbec tam nepršelo.

„Ahoj, jé ty jsi ale mrňavá.“ Takové obry jsem už viděla z dálky, když jsem byla venku s tím malým klukem, co patřil k mému pánovi. Tenhle byl velký, celý černý a já se zase začala hrozně bát.
„Johne nech ji, vidíš, že se bojí.“ Panička měla přísný hlas a psisko John si lehl, čumák si položil na tlapy a zíral na mě velkýma očima.
„Neboj se, já malé psice nežeru. Pravda občas zvalchuju nějakého dotěrného psa, ale s holkama se zásadně, slyšíš, zásadně neperu.“ Baflo to velké psisko, co mu říkali Johny.
„Já se tě vůbec nebojím,“ bafla jsem na něj, aby si nemyslel, že jsem nějaká ustrašená chudinka. Ale bála jsem se moc.

„Tak pojď sem,“ panička nesla dvě voňavé misky. Dostala jsem misku plnou masíčka a teplé mléko. To byla lahoda. Vylízala jsem je do posledního kousku, do poslední kapky. Panička si mě vzala na klín a já jí za tu dobrotu dala pusu. Uvelebila jsem se na jejím klíně, a usnula jako špalek. Byla jsem z toho všeho moc unavená.

„Podívej, co přinesl Albert,“ hlas paničky mě probudil. U stolu seděl pán, a vedle černého Johna seděl velký hnědý pes. Koukal na mě zlým okem. Radši jsem ani nedutala, jen nevím, proč se mi rozklepaly nožičky.
„Neboj, to je naše Dili,“ pravila panička. Dili si ke mně přišla čuchnout, nevoněla jsem jí a popravdě ona mě taky moc ne.
„Pche, takovej podvraťák.“ Řekla Dili pohrdavě. Nevím co je „povraťák!“, ale asi myslela mě. Bude to něco ošklivého.
„Tak hele, ty taky nejsi zrovna rasa, tak si to ošklíbání nech.“ Řekl John. On bude asi hodný pes, usoudila jsem.
„Jo, to říká ten pravej, kterýho našli v lese uvázaného ke stromu, že jo. Původ neznámý“ Dili je uhádaná, to je hrozné. Asi ji nebudu mít ráda.

„Tady jsem ti vytiskla pár lístků, zajdi na obecní úřad, ať to dají do místního hlášení.“ Panička podávala pánovi nějaké papíry.
„Tak jak ti budeme říkat?“ Ptala se mě panička. Mě je to jedno jak mi budou říkat, hlavně ať nezapomenou, že mám pořád hlad. „Budeme ti říkat Peggy. Co ty na to?“ Bafla jsem, že mi to je fuk, ale panička to považovala za souhlas. Tak mi říkají Peggy.

Nikdo se o mě prý nepřihlásil, tak až na to, že mě panička odvezla k panu doktorovi a ten mě dvakrát píchnul do kožíšku, se mám moc dobře. Za to jim pořád hlídám barák. Ve dne v noci, protože John a Dili na to kašlou a nechce se jim štěkat. Ale já slyším všechno, tak to hlásím. Dneska jeden nikdy neví. Taky za to, že tak dobře hlídám, jen já můžu spát mezi pánem a paničkou.
„Naše Peggy je lepší než alarm.“ Pochválila mě onehdy panička před sousedkou. Jen páníček a Artur na mě občas křičí: „Ticho Peggy, neštěkej.“ To nevím proč. Já hlídám. Artur, to je páníčkův papoušek, co mě kousnul do ouška, tak na něj žaluji, když okousává paničce obrazy.

Ještě mám navíc tři malé kamarády. Čertíka, to je kocourek. Moc doma není, ale když přijde, tak si spolu hrajeme. Miminku, ale ta pořád spí a jí. A pak Filípka, moc prima kluk, co říká paničce babičko a páníčkovi dědečku. Já dělám, že ho koušu, koulíme se po zemi a pereme se o hračky. Taky spolu chodíme na procházky, hází mi klacíčky a já mu je nosím zpátky. To se mu moc líbí a mě taky. Móc prima zábava. A taky se mnou může spát, když je u paničky babičky. John žárlí, že si tak hezky hrajeme a tak do nás pořád strká a bere nám hračky. Ale my se nedáme. A spát s námi taky nesmí. Ale Miminka jo.

Jen Dili se s námi nebaví. Ale možná to bude i tím, že je už stará a nemá na nás nervy. John i já si rádi hrajeme, ona na nás jen kouká, jak sova z nudlí. A taky mi říká: „Tlusťoško.“ Nevím co to je, ale nic pěkného to nebude, jak ji znám.

Taky k nám chodí na návštěvu sousedovic Mimi, řečená Tornádo Lu, to je teprve legrace. Mimi ví, kdy papáme, a že se u nás papá dobře, a že páníček jí vždycky dá taky. Za papání nám zatancuje. To byste viděli, jak umí krásně tancovat na zadních nožičkách. Jen je pořád rozcuchaná a vypadá jako ten smeták, co s ním panička zametá a honí Artura do klece.

Tak už budu končit. Za chvíli přijde k paničce babičce Filip a bude sranda. Je moc fajn, když víte, že vás mají rádi, a já Peggy je za to mám ráda taky. I tu mrzutou Dili.

Jo, a jen chci ještě říct, kdyby vás někdo opustil, tak moje panička by vás určitě vzala. Tuhle říkala sousedce: „Ten můj, když najde na cestě týraného slona, tak vezmi jed na to, že skončí u nás v ložnici.“ Tak když vezme slona, tak psa taky, myslím si.
Tipů: 25
» 26.09.13
» komentářů: 26
» čteno: 1031(26)
» posláno: 0


» 26.09.2013 - 12:12
U nás na chalupě zase nedokážeme odolat sousedovic kočkám. Samozřejmě,že je krmíme...a jak jinak, máme je tam pořád. Min.jedna na zahradě je vždy,většinu dne jich máme tak 3-6 a když se griluje, plný počet, tj. 11kousků kočiček :)
Rozumím proto tomu,že neodoláte ani stádu slonů :)
» 26.09.2013 - 12:25
Mám rád psy. Tak ST
» 26.09.2013 - 12:51
Tak Peggy, žij blaze a hodně dlouho:)
» 26.09.2013 - 16:24
vavaoko: E.T.Jane: Ardina: Děkuji :-)
» 26.09.2013 - 17:18
a hlavní je...že se u vás má dobře...a že ji máte rádi:-)
» 26.09.2013 - 19:11
krizekkk
Umíš si vymýšlet... :-) ST
» 26.09.2013 - 19:23
.
kdybych nebydlela v panelákovém ráji pak bych pravděpodobně dovedla domů asi také slona, tak mám doma psa i kočku z útulku :)))
» 26.09.2013 - 20:01
Během posledních cca dvaceti let jsme měli doma postupně tři pejsky nalezence. Až odešli do psího ráje, tak jsme si koupili krysaříka, který zahynul ošklivou smrtí. Pak jsme si koupili páreček a umožnili mu založit si rodinku. Jsem psí máma a patřím k jejich smečce. Jakákoliv zmínka o pejsích mě bere a obzvláště v Tvém skvělém podání. Dík za pěkné počteníčko.:_)
ST
» 26.09.2013 - 20:28
už vím, jakou adresu dát na net... při nálezu ježka....
» 26.09.2013 - 21:15
básněnka: Jo, v příštím životě chci být pes u nás doma :-). Konečně by o mě bylo pečováno :-). Děkuji.
» 26.09.2013 - 21:16
krizekkk: Moc ne, jen sbírám střípky života a zapisuji, jak nejlépe dovedu, což není nic moc :-). Děkuji, moc.
» 26.09.2013 - 21:18
Lota: Děkuji za návštěvu, tak já si myslím, že nám dávají za tu péči spoustu radosti a lásku, je nám s nimi dobře.
» 26.09.2013 - 21:21
vanesa: Děkuji, myslím, že dostáváme víc než jim dáváme. Ať se tvé celé rodince daří, jsi z lidí, kteří si to vrchovatou měrou zaslouží.
» 26.09.2013 - 21:23
gabkin: Nééé, my je vozili do ZOO, vrátný automaticky zvedal závoru, takže už tu žádné nemáme. Tak kdyby sis nevěděl rady...
Děkuji za komentář a za návštěvu.
» 29.09.2013 - 19:33
Taky mi děti přinesli mrňavýho podvraťáčka ze smeťáku - štěňátko zavázaný v igelitce. Mělo namále, ale vypiplali jsme ho s pomocí veterináře a infuzí. Měli jsme ji skoro 16 let a přinesla nám spoustu radosti.
» 29.09.2013 - 19:41
A tu je pohled můj

Psí pohled na život

O soužití našich psů, drsnosrstého vzteklého jezevčíka a bernského salašnického 2010

Psí
Že sem sem lez. Jsem mladý velký pes. Bydlím v takový dřevěný bedně. Se mnou je tu menší vzteklý jezevčík, jenže ten je většinou v domě. On si dost dovoluje a vyžaduje pozornost majitelů. Tak ho občas přišlápnu a je klid. Spím skoro pořád, když ne vrtám díry po zahradě. To mi pak věnují nemilou pozornost. Ukrývám se v boudě. Tam za mnou nemůžou, prostě na ně vrčím a koušu.
Někdy jdeme na vycházku do lesa. Pořád tam něco sbírají. Já si je hlídám, jelikož nevím, zda bych trefil zpátky. Přes plot jsou kdákající ptáci. Občas za nimi lezu a honím je, dokud můžou. Mají tam i velký zvířata větší než jsem sám tak ty jen štěkáním provokuji. Tady ve vesnici je hodně psů, občas některý začne štěkat, tak se k němu s radostí přidám, my se tak domlouváme. Mám prý hlídat, to mne však nebaví, čekám na toho kdo mne pobaví. Mám rád to voňavé, co nosí majitelé na nohou, nebo to jejich prádlo. Taky se vyválím v kdejaké mršině ani žábou nepohrdnu. Nedávno mi dali nějaký kroužek na krk prý kvůli těm svědivkám. Ty nemám, smrdím však jako tchoř a tak mne všichni odhání. Žrádlo tady to je jeden velký horor - sami si žerou ty krásný věci, mě dávají misku smrdutých granulí. Vedle v zahradě mám kamaráda. Má špatnou pověst, dost se toulá a má řadu nápadnic. Co já dnes budu dělat? Spát, snít, pít, výt, jíst taky si budu hrát a v noci o Vás bát. Tak budu štěkat a na Tebe ráno čekat.

Jezevčík letos umřel a nahradil ho kříženec ani nevím čeho všeho...

Pěkně si to napsala
» 29.09.2013 - 21:35
hloubavá: Děkuji za komentář a za návštěvu, tak je fakt, že se vždy jen divím jak někdo může vyhodit zvíře jen tak. Přitom Peggyna je hrozně krásný podvraťák a hodná, jsem nakonec ráda, že ji máme.
» 29.09.2013 - 21:59
umělec2: Děkuji za pěkné vyprávění, to je skoro na povídku. Do komentářů je to škoda. Jo s tím válením v mršinách to znám a je to puch, že by porazil vola, trpím jak zvíře, když ji koupu. :-))
» 29.09.2013 - 23:49
Hlavně že má panička pochopení, ST.
» 30.09.2013 - 11:32
Psavec: No, už by bylo načase, aby tu někdo začal mít pochopení taky pro mě :-)))). Děkuji.
» 06.10.2013 - 12:47
jsem věrnou otrokyní svého kocourka po sedm let,našel si mne sám ve třech měsících na autobusáku,připadala jsem mu opuštěná a znuděná tak se mi od té doby stará o zábavu,šikanuje mě,existuje linka bezpečí pro týrané majitele pejsků a kočiček?jinak jsem zachránila a odchovala kosí mládě a rorýska a také netopýrka a naposled křížence čivavy a jorkšíra jsme s přítelem zachránili před smrtí a naštěstí mu našli jeho majitele kterým se ztratil a 14dní hladověl a trpěl ve vodní nádrži kam spadl a nedovedl vylézt a kde by pomalu zemřel....jo a taky jsem měla černou myš z laborky co se jim nehodila a zlatou rybyčku co jí v práci chtěli vylejt do wc protože se o ní nikdo už nechtěl starat,byla v kouli a jaá jí koupila 79l akvárko a naučila jsem jí žrát z ruky a nechala se hladit a po mnoho let mi nosila štěstí a kocour když byl kotě tak za ní jednou skočil do toho akvárka....
» 06.10.2013 - 14:33
la loba: Myslím, že zvířata nás obohacují a dávají nám víc, než my jim. Aspoň to tak cítím. Mě docela těší, že takto to cítí i mé děti. Když má člověk soucit se živým tvorem, tak určitě i jeho vztah k lidem není špatný a to je myslím důležité. Jsi hodný člověk, takové mám moc ráda. Děkuji ti za hezký komentář.
» 26.10.2013 - 00:06
:-))) děkuji pobavila jsi mě
» 27.10.2013 - 14:19
kasparoza: já děkuji za návštěvu
» 05.01.2014 - 15:20
moc hezky napsané a moc mě to pobavilo ST
» 05.02.2014 - 14:41
matousekKkrejca: děkuji moc :-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.