Ženy v české politice

Američani říkají: "Žena je budoucnost muže." Tady bych jim i dala zapravdu. Ale mohu se mýlit.
» autorka: Erma
Vždy jsem si myslela, že kdyby v politice byly převážně ženy, tak už jsme hravě předehnali životní úroveň Švýcarska. Po těch pár letech demokracie si to už nemyslím. Nejsou to muži, kteří hýbají politikou této země. Ani omylem.


Za tu dobu třiadvaceti let, po pádu komunistů se českým ženám podařilo několik opravdu pozoruhodných činů. Jen, že jejich zásluhou to nebyla cesta směrem k onomu Švýcarsku, ale spíš někam do teritorií, o které nikdo z nás nestojí. Podařily se jim kousky vskutku obdivuhodné.

První na ženu dojel Standa Gros, zvaný lidem Pepa z depa. Mladý nadějný politik. Nejmladší premiér z celé Evropy. Ten politický zázračný kouzelník, potkal v poslanecké kantýně něžnou blondýnku Šárku. Láska na první pohled, záhy skončila slavnou svatbou. Šárka byla nejen křehká dívka, ale při vaření kávy a nalévání panáků pánům poslancům, objevila v sobě podnikatelské buňky. Po svatbě chtěla svému Standovi dokázat, že když on se mohl z depa dostat na židli premiéra, tak ona není žádné béčko a stane se podnikatelkou. A to úspěšnou. Budou nejen mladí, krásní, ale hlavně i bohatí.

Jen jaksi zapomněla, že se stala osobou veřejnou a pro média bude víc než zajímavým VIP klientem. Styky s dámou podnikající v oblasti veřejných domů, odstartovaly zájem tisku i veřejnosti. Šťouralové spočítali, že mezi majetkovými poměry mladého premiéra a jeho ambiciózní ženy je víc, než hrubý nesoulad. Premiér, dělal, co mohl, aby ony rozdíly vysvětlil, včetně toho, že prohlašoval, že má velmi podnikavou ženu a bohatého strýčka, leč marně. Se slzami v očích se rozloučil nejen s národem, ale i křeslem premiéra.

Dopadl jak Ctirad, ten taky dojel na bojovnou a ambiciózní Šárku. Hrubá chyba byla, že neřekl své Šárce, ať sedí na zadku, hraje si na oddanou manželku a matku, že akcie jsou na cestě, že se snažit vůbec nemusí. Čekala je hromada akcií, a následovalo „dolce vita far niente“. Pepa z depa, jako politik skončil a podnikavá Šárka pověsila podnikání a hřebík. Tak rychle jak začala, tak skončila, Standa se díky studiím v Plzni stal advokátem. Prodal těch pár akcií, díky čemu nebude trpět nouzi.

Další příběh jak se ženy v politice opět neosvědčily. Raketový byl vzestup neznámého ostravského politika Topolánka, který díky plamennému projevu své ženy Pavly na sjezdu ODS, získal post předsedy strany. Zanedlouho poté byl jmenování premiérem. Mohl to být dobrý premiér, nebýt žen. Z voličů (hlavně naštval ženské) udělal blbce, když zemi zaplavil billboardy. Na nich on dobrý otce rodiny s manželkou Pavlou a dětičkami.

Po jmenování premiérem rodinu opustil s atraktivní místopředsedkyní. Zařadil se do spolku mužů (VSDS), vnoučata si dělám sám. Měl vědět, že ženy mají paměť a jsou mstivé. A tak našeho premiéra, mimo hloupých opileckých řečí, vyhnaly po dvou letech z postu premiéra hlavně hlasy dvou žen Jakubkové a Zubové. Pomstily opuštěnou a zhrzenou Pavlu. Skončil premiér i vláda. Kam čert nemůže…
Tak ženy dokázaly odstřelit dalšího premiéra a vládu.

Paroubkovi nepomohla jeho nová, mladá, atraktivní žena. Tu vyměnil za poněkud neatraktivní manželku. Vztah byl stvrzen sňatkem a zařazením opět do spolku VSDS (vnoučata si dělám sám). Nic mu nepomohlo to, že nová žena upozornila celý národ na jeho sexy mozek. Ani skutečnost, že mu všude stála věrně po boku, při volebním klání. Bývalý premiér a nadějný budoucí premiér skončil v poslanecké lavici, jako prostý poslanec a milovaná strana v opozici. Potupné opozici jakou ještě nezažila od „sametové“ revoluce.

Premiérovi Nečasovi se povedl husarský kousek, když poprvé v dějinách Česka dal dohromady koalici, kterou nemohli komunisti a socialisti přehlasovat. Přes jejich rozhodnutí, díky naprosté většině hlasů ve sněmovně, nejel vlak. Opozice mohla jen zuřit, nic víc. Žádná vláda už takovou šanci nikdy nedostane.

Ale, zase zasáhly ženy. Ovšem ta poslední, což není jisté, že poslední, která zasáhla do politiky, byla skutečné eso. Nagyová to vzala všechno jedním vrzem. Ale…

Nejdříve se díky blonďaté éterické Kočí, a rozhodné mladé političce Peak, rozpadla koaliční strana Věci veřejné. Kočí nahrávala, co kde slyšela a pouštěla nahrávky dál do éteru. To jí se podařilo, dotáhnout faktického šéfa Bártu, až do soudní síně. Carolínka Peak zavčas utekla z VV a založila stranu Lidem. Strana, do které lidé vkládali tolik nadějí, se díky dámám definitivně rozpadla. Jak se zachovala Peak při hlasování o důvěře vládě, víme všichni. Kdyby jí Nagyová dala aspoň kancelář, která jí jako místopředsedkyni vlády náležela, tak by pomsta nebyla tak sladká.

Baculka Nagyová řádila na úřadu vlády, jak černá ruka. Kdysi prý vyučená prodavačka, pak účetní to dotáhla přes postel až na Vrchní ředitelku Sekce kabinetu předsedy vlády a premiérovu osobní poslaneckou asistentku. Ač nikdo neviděl maturitní vysvědčení, absolvovala úspěšně soukromou vysokou školu a získala titul magistra. Dřela do úmoru, ve dne v noci, někdy i ve volných chvílích. Možná, že kdyby tahle dáma ctila pravidlo, že člověk má být slušný na lidi když jde nahoru, protože je může potkat, až půjde dolů, nemusel by být její pád, pád Nečase i vlády, tak tvrdý. Ani netušíme, kolik lidí se radovalo, když ji v klepetech vedli do basy. Určitě mnohem víc, než kdy totéž potkalo Ratha.

Připravila Nečase, tohoto „slušného člověka“ postupně o rodinu, o premiérské křeslo, díky ní padla další vláda a ODS bude bojovat, aby se vůbec dostala do sněmovny.

Tak já nevím, ale měním zcela zásadně svůj názor, že by v naší politice mělo být víc žen. Vždyť jen těch pár dokázalo to, na co jsou jinde třeba revoluce.

Všeho schopné ženy, tuhle zemi neposunou.
Tipů: 24
» 23.09.13
» komentářů: 24
» čteno: 1806(27)
» posláno: 0


» 23.09.2013 - 16:38
Jó, dala jsi to pěkně do kupy,jen co je pravda. ST
» 23.09.2013 - 16:43
Ardina: děkuji moc, jen kdo to dá do kupy tady u nás :-)), to jest otázka.
» 23.09.2013 - 18:32
co takhle založit stranu ála... Madame de Pompadour ......ono je vše v lidech a s jídlem roste chuť a tak chudáci chlapci podlehli svodům těch zlých žen...:-) mimochodem Standu jsem nikdy nemusela...zářivé úsměvy mladých a krásných lidí(rozumej politiků) mne děsí
» 23.09.2013 - 18:59
básněnka: tak zase to Standa s námi "myslel upřímně" :-)). Myslím se, že pocit moci je zbavuje soudného uvažování a rozumu. Moc děkuji za komentář.
» 23.09.2013 - 19:12
a kde proboha zůSTaly ty opravdu schopné?
» 23.09.2013 - 19:16
Mrcha ženská je nebezpečnější než stádi slonů.ST
» 23.09.2013 - 19:25
kvítek: Asi by to chtělo novou Dívčí válku :-))). Já nevím.
» 23.09.2013 - 19:29
vavaoko: No jo, to máš sice pravdu, ale ke tomuhle jsou zapotřebí dva, a tihle pánové zblblí mocí mají najednou pocit, že jim projde všechno. A mnohdy jim to dlouho prochází. Já nevím. Tady se těžko nějaká Železná lady najde, což je škoda.
» 23.09.2013 - 20:15
.
Už jsem to STéčkem ohodnotila dopoledne, jen jsem si dala čas jak komentovat, ale věru nepatřím mezi ženy co jídají vtipnou kaši ani nejsem budoucnost muže, ale opět jsem obdivovala Tvůj psací um :)))
» 23.09.2013 - 20:27
o5 napsáno zajímavě a s nadhledem.
» 23.09.2013 - 20:28
Máš velký talent dávat věci dohromady. Máš vynikající poSTřehy ze života a logicky a vtipně je dostat "na papír".:-)) Opět dílko, které se velmi dobře čte.:-)
» 24.09.2013 - 12:03
Lota: děkuji za komentář i ohodnocení. Tak já si občas musím zavrtat, ono by to bylo úsměvné, kdyby...
» 24.09.2013 - 12:04
gabkin: Děkuji, potěšil mě tvůj komentář.
» 24.09.2013 - 12:07
vanesa: děkuji moc, jsem ráda, že to co píši někoho osloví. Básnit už se nenaučím, tak se musím snažit jinak. :-)) Potěšil mě tvůj komentář, díky.
» 25.09.2013 - 09:16
A ještě navíc tahle Nagydáma si už za muže vzala svého v hojném Nečase pána.. a dobře jim tak.. No, možná by bylo lepší kdyby bylo více žen, pak by si pan premiér mohl vybrat i lépe :)
» 25.09.2013 - 14:51
E.T.Jane: Tyhle ženy se jen kolem politiků motají, mimo Peak a Kočí. Prostě chtělo by to dívčí válku, jinak to nevidím. Takhle blbě by jsme to nevedly o tom jsem i nadále přesvědčená. Jen chlap může takhle zblbout z opojného pocitu moci. Díky moc za zastavení.

P.S. Ta jeho Radka je proti téhle dryjáčnici krásná ženská, já ti nevím, že by feromony?
» 26.09.2013 - 10:34
1
vnoučata si dělám sám to mě opravdu dostalo....díky za tu úžasnou eskapádu politických pletek,moc mě to pobavilo...
» 26.09.2013 - 10:44
la loba: :-), tak v reálu to zase taková sranda není, mít děti s tím, že je neuvidím dorůstat, je docela smutné. Děkuji moc za komentář a zastavení.
» 26.09.2013 - 18:46
krizekkk
1
Všeho schopné ženy, lidé, neposunou nic. ST
» 26.09.2013 - 21:13
krizekkk: No jo no, ale je škoda, že tu není matriarchát :-)). Děkuji.
» 29.09.2013 - 23:46
Kam čert nemůže ..., ST.
» 30.09.2013 - 11:31
Psavec: Tak, tak za vším hledej ženu :-))). Děkuji.
» 03.10.2013 - 23:55
VSDS je skvělá skratka
» 04.10.2013 - 14:38
Romana Šamanka LadyLoba: To jo, ale také smutná skutečnost. Děkuji za komentář.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Můj báječný muž | Následující: Já Peggy.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.