Jak se nemá říkat pravda

Vypsání z hněvu a vzteku.Za gramatické chyby se omlouvám.
» autorka: Melliky
Jak mě tenhle přístup od okolí vytáčí a dovádí k nepříčetnosti. Myslela jsem si,že by mohla i v dnešním uspěchaném světě existovat komunikace a přímé jednání. Asi jsem vážně naivní.Že se lidé navzájem pomlouvají, jsem si celkem zvykla a beru to s nadhledem. Je mi to totiž jedno, co si o mě myslí tenhle nebo tahle.

Jednou jedinkrát otevřeně řekne to co si myslíte a hned jste za špatného člověka. Aha super.Jedna profesorka nám řekla ať jsme upřímné a jakmile člověk byl upřímný tak ho nařkla, že je drzý. A pokud jste lhali tak jste prokázali typicky českou vlastnost. Takže, kudy vede cesta ? To má člověk držet hubu a jít z davem ? Přijde mi to tak hloupé a nezodpovědé.Kam se ubíráme ?

Pravda, co je to pravda ? To co píše tisk, co to je na zdi ,nebo kdekoliv jinde ? Kde má člověk hledat pravdu ? Kde člověk dostane čisté informace ? A Proč nemůžu otevřeně do očí vpálit, že mě to neskutečně štve a co víc Nebaví mě to.
Tipů: 7
» 12.02.13
» komentářů: 4
» čteno: 846(12)
» posláno: 0


» 13.02.2013 - 01:01
ST jsem dal hlavně za obsah a nadhozené téma...
Taky kolikrát nevím, zda být raději pokrytec a nepřidělávat sobě či jiným problémy, anebo jít vždy zásadně věcem vždy až na dřeň (a lidem na morek)...
» 13.02.2013 - 06:50
Pravdu najdeš v sobě.
Informace musíš posbírat, vyprat a vyžehlit
Otevřená být můžeš, ale musíš být taky připravená nést důsledky či následky
V dnešní době se dozrává opravdu těžce a žije klopotně.
***
Chápu
» 08.03.2013 - 22:02
jedna rada.. jak má člověk své místo (funkci) už nechce slyšet jemu nepříjemnou pravdu.. je-li to typický vůl... kráva :o)
» 20.04.2013 - 22:56
Jsou to mlýnská kola. Když tu pravdu do očí nevpálíš, protože víš, že ten člověk (učitel, nadřízený) je děsný ješita a i kdyby jsi mu to řekla slušně, tak Ti bude zatápět a bude dělat zle, mysli si alespoň svoje a nenech se uvnitř ubít.
Nemusíš jít zrovna s davem, který třeba pochlebuje a lže, ale moudřejší ustoupí a když je ten člověk opravdu hloupý (a to například můj nadřízený, sotva se základkou opravdu je, velký primitiv a omezenec), je lepší to skousnout. Kde není logických argumentů, nemůže být ani kvalitní debata. Nějaký okřikování, demagogie atd.. To nemá zkrátka smysl. Hlupák zůstane pořád hlupákem.
Hledání pravdy - viz churry. =) Posbírat a vyprat od nánosů bahna, dostat se k jádru.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Asi jsem se vážně zbláznila | Následující: Objektivnost

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.