Objektivnost

Dokáže učitel být objektivní ?? Pohled na učitele a žáky.Za jakýkoliv názor budu moc vděčná.
» autorka: Melliky
Už od začátku mého studia na střední škole.Je nám cpáno do hlavy, že učitel MUSÍ být VŽDYCKY objektivní.Aha, zajímavé.

Zatím jsem nepotkala jediného pedagoga,který by o sobě mohl říct že je 100% objektivní.Ať se nám to líbí nebo ne.Téměř ve většině případů hodnotíme podle sympatií."Přece se ze 4 nemůže stát jedničkář", ptám se jakto ?? To se neměníme ? Nezískáváme zkušenosti ?

Nevěřím tomu že jsme všichni měřeni jedním metrem.Ani člověk ani stroj nedokáže být objektivní.Proč nám tato vlastnost není vlastní ??

Když se podívám na sebe tak přiznávám že i mezi svými žáky mám oblíbence.Hold sympatie jsou sympatie.Snažím se,aby se každé dítě cítilo že ho poslouchám,zajímám se o něj a mám ho stejně ráda jako ty ostatní.Bohužel nikdy se na všechny nebudu dívat stejně.Možná až získám další zkušenosti, podívám se zpět a budu mít jasno, kde jsem chybovala.
Tipů: 6
» 23.09.13
» komentářů: 4
» čteno: 748(12)
» posláno: 0


» 23.09.2013 - 10:38
Nikdo není dokonalý, ani kantoři. Úvaha, byť krátká, přece podnětná.
» 23.09.2013 - 10:47
Hazentla
myslím, že člověk (učitel) se musí snažit být co nejobjektivnější.. aka... jo, někdo je mi sympatičtější, někdo míň, tomu se asi nedá zabránit, jsme taky jen lidi, ale na hodnocení se to prostě NESMÍ odrazit (čili, proč by se ze čtyřkaře nemohl stát jedničkář, když se bude snažit, že?)... :)
» 23.09.2013 - 13:33
Myslím, že naprosto objektivní nedokáže být nikdo. Vždyť kolik potkáte lidí, kteří vám prostě nesednou na první pohled a naopak a u dětí je to asi stejné.

Tady bych si dovolila jen vytknout úpravu textu. Po tečce následuje vždy mezera. Naopak po otazníku ne. Interpunkce neřeším, neb s nimi mám vyhlášen boj :-).
» 23.09.2013 - 19:22
Jsme jen lidé a ti chybují...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.