Říjnové dny

Přestože mám podzim opravdu ráda...
» autorka: Eylonwai
Kam se poděly srpnové dny? Kam jen se ztratily dny plné rozesmáté melancholie na louce zalité zapadajícím sluncem?
Dešťové kapky letní bouřky dávno vsákla umírající půda, smích se vytratil v ozvěnách, vzpomínky jako by zahalilo šedé sukno, skrz které nelze proniknout. Lvi se uložili k dlouhému spánku a svit jejich očí pohasl. Poslední bodláčí odletělo k nebi a poskládalo se v oblačné řasy zavírajících se modrých očí.
Dny plné větru ve vlasech, slunce na očních víčkách, dny plné nekonečného moře jen zvolna plynoucího času, soli na kůži a písku na nohou... se ztrácejí v mlhách.
Ranních mlhách hustých jako vata plnící ústa. Jejich hlasy zanikají v ledových kapkách bušících do asfaltu, upadají pod nánosy městské špíny, průsvitní ve tmách nad svítáním a mizí s tichým sbohem v unavených očích. Už ani zmínka o srpnových dnech ve zdech kolem lidí, v chladu sálajícím z jejich úst, v zlostně sevřených pěstech, ve znavených rukou a bolavých zádech. Už ani ten nejtitěrnější dozvuk ve slovech šlehajících jako biče, umělém smíchu a hlasu pokašlávajícím z výfukových plynů.
Ústa až po okraj plná bahna, oči sklopené k zemi a na ramenou tíha světa. Pozvednout hlavu ke stokrát barevným listům je jako snaha vrátit se zpátky. Vždycky narazí na neprostupnou hranici, zeď vystavěnou z povinností, planých řečí, ledových pohledů, konečných termínů a myšlenek, které se neustále obrací do budoucnosti.
Kam jen zmizely dny lehce prázdných hlav, prožívání okamžiku a nesmrtelnosti. Chci si je zavřít do krabičky a všude nosit s sebou. Chci je vrátit zpátky a zahodit všechno to, co je ve mně napěchováno až k prasknutí. Pustit to po proudu řeky a obrátit se zády. Překročit hranici a ani se nerozloučit. Najít odvahu...
Tipů: 14
» 10.10.12
» komentářů: 4
» čteno: 886(22)
» posláno: 0


» 10.10.2012 - 09:53
Líbí se mi to. ST
» 11.10.2012 - 12:51
Sugestivní. Líbí***
» 12.10.2012 - 07:28
V říjnu mám narozeniny. A dcera svatbu. A byla říjnová revoluce - nebo v listopadu? Bylo toho hodně. Taky máma oslaví 80 let. A chalupa 150. A ty T. Ahoj
» 18.10.2012 - 17:56
krásně napsané

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Srpnové dny | Následující: Mytágo

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.