Počátecká záhada aneb Kdo to byl?

Dáte se se mnou do pátrání ....?
» autorka: Štěpina
Bohužel jsme ten balíček rozbalili až těsně před odjezdem. Všichni už byli pryč. Škoda, mohli jsme si lámat hlavu společně. A nebo to možná bylo dobře a my tu teď můžeme rozvinout debatu o tom, kdo to byl.

Ale teď od začátku. Jak se onen balíček se vzkazem na Valchu dostal. V pátek někdy po obědě ho sem přinesl nějaký člověk. Byli tu jen nějací řemeslníci a těm to předal. O něco později se Petr Tomandl vracel alejí z Počátek. Po cestě potkal jen černovlasého muže s ledvinkou. Byl to snad onen záhadný?

A co tajemná obálka? Stálo na ní: Prosím personál, aby tuto obálku a tašku předal p.Štěpánkovi alias „gabkinovi“. Nejdříve však v 15,00 hodin. Děkuji!!!
(Proč po 15. hodině? Věděl dotyčný, že bude tou dobou na cestě z Počátek. Možná autem, které měl zaparkované u hřbitova nebo autobusem či vlakem, kterých tou dobou odjíždí z Počátek všemi směry mnoho? A mimochodem, kolik z vás zná občanská jména k nickům? Většinou ne.)

Uvnitř obálky byl přeložený list (A4) s následujícím textem:
V obálce zanechávám dvě svý podobizny. Jednu barevnou z dětství, to mně bylo asi deset let a byl jsem mnohem hezčí než teď. A druhou jako autoportrét, vytvořenou zhruba před týdnem.
P.S.
A teď jsem docela zvědavej, jestli někdo bude alespoň trochu dumat, kdože to kolem vás prolít. Vono by to mohlo bejt i jako námět na anketní otázku.


Nad textem byla propiskou nakreslená již zmiňovaná podobizna, Muž na obrázku má vousy, krátké vlasy, tmavé brýle, sedí za stolem a kouří. Opodál je láhev s nápisem PRAMEN sv. LUDMILA. To mě trochu navádí k tomu, že ten člověk někdy u studánky musel být, když zná její název, který se tu snad ani nezmiňoval.

A zmiňovaná podobizna z dětství = koupené barevné přání s obrázkem nějakého zvířátka (snad medvěda?) s textem D… d… děkuji pěkně! a uvnitř přání opět text:
Zdravím všechny účastníky letošního srazu!
Protože padly návrhy, aby proběhl v maškarním duchu, tak jsem si to vzal k srdci a zúčastnil se jako „Neviditelný“.
Tak hlavně tady moc nepijte (vodu), moc nejezte (zdravě) a načerpejte inspiraci do další tvorby.
A pokud odsud budete zasílat nějaké společné pozdravy, tak jeden věnujte i našemu již dlouhodobě nemocnému parťákovi Bíšovi. I za mne – „Neviditelného“

… redakční radě Libresu za přívětivý literární server
… gabkinovi i Štěpině, že mě svým popisem Počátek nalákali do tohoto hezkého koutu České republiky.
Štěpině zanechávám malý dárek – takový symbol začínajícího podzimu. Nevystavovat vlhku!
Gabkine, ne abys ta jablka použil do bečky na kvas !!!


Zmiňovaný dárek byl strom s jablky (materiál nevím přesně- dcery napovídaly, že je upečený z těsta, nabarvený a nalakovaný)

Od té doby mi to neustále vrtá v hlavě. Zkoumala jsem i písmo, coby grafolog amatér, ale moc to nejde –píše skriptem. Zkoumala jsem pravopis a styl psaní. V jedné části hodně používá hovorové tvary. Je to jeho styl nebo chce něco maskovat?
Chce pozdravovat Bíšu, tudíž ho alespoň přes modré stránky zná. Je to tedy někdo, kdo se vyskytuje v komentech k Bíšovým dílům?
Postupně mě napadlo několik jmen, které jsem zase časem zavrhla. Ještě ráno jsem si byla celkem jistá, že mám favorita, teď už mě má jistota opouští. Možná to nakonec bude žena. Myslím si, že možné je všechno.

Jsem zvědavá, jaký jsem Sherlock, tak doufám, že po nějaké době případných diskuzí (jestli se někdo přidáte), dejme tomu tak za týden, se nám „Neviditelný“ zviditelní.

Pane „neviditelný“, dobře jsi mi zamotal hlavu, nech mě ještě týden přemýšlet a pak tě prosím o tvé odtajnění v komentech nebo aspoň mně ve vzkazu. Děkuji předem.

P.S. kdyby to bylo nějak technicky možné, můžeme obrázky a texty naskenovat a zveřejnit, jestli mi někdo poradí.
Tipů: 2
» 09.10.12
» komentářů: 16
» čteno: 1664(53)
» posláno: 0


» 09.10.2012 - 10:55
Hazentla
Slon přísahá, že s tím nemá nic společného :-) To jsem teda opravdu zvědavá, kdo to byl :)
» 09.10.2012 - 11:03
my prosím pěkně dorazily po šesté
» 09.10.2012 - 13:26
hmm záhada,skoro jak z Agathy Christie....kdopak to asi bude
» 09.10.2012 - 14:14
napíšu ti na vzkazy :) ale je to tipovací soutěž :D
» 09.10.2012 - 18:54
Tak myslím, že to mám. Zkusím dnes poslat Neviditelnému vzkaz, ale výsledek si nechám pro sebe.
Myslím, že některé věci, kterých jsem si všímala jsou trochu zavádějící. Možná, že nemá vousy, ale je jen zarostlý (neoholený), možná je pro něj typická právě ta cigareta. Možná Tomandl, když říkal, že šel alejí černej chlap, myslel i černé oblečení a ne jen vlasy, možná i ta ledvinka leccos napoví.
Abyste případní zájemci neměli zkreslené informace, mohu vám poslat naskenované originály vzkazů neviditelného, pokud mi pošlete svůj mail do vzkazu.

A ještě mě napadlo, že ten dotyčný pravděpodobně četl letošní pozvánku do Počátek. Já měla možnost se podívat do seznamu, což vy nemáte, proto vám sem vypíšu ty, kdo četli, ale nepřijeli:
enigman,bloodmoon,Jan Maren, Taog, cypysek, Petrs, Košťál, Supermartonátor, Stimpre, Kroužek71, Runner, Zasr.romantik, Ludvík Brejer, Jarin, Kalin, madanik, Jankennethlister, Fanosh, Chodecr, Radek oslov, Eyrekr, kukulin, V.N. Losinský, doo, detektor,Houda, dreamrover, bameka, zzlatý, James Libustka, Offline.Uzivatel, 6thSun, Otrik, Tomáš Přidal, Rusell McDonald, panK., krizekkk.
Tak co, je mezi nimi Neviditelný?
» 09.10.2012 - 23:42
Štěpina: ...asi to byl nějaký náruživý čtenář a milovník libresového modra...
» 11.10.2012 - 18:31
Tak jsem ukončila své bádání. Právě se mi Neviditelný zviditelnil a já jsem zjistila, že nejsem až tak dobrá a že jsem neuhodla. Zítra v povečer se dozvíte pravdu. Tak máte poslední možnost si tipnout. Moje předchozí úvaha, že dotyčný četl pozvánku byla správná. Je mezi výše uvedenými nicky. Tak vyberte někoho ze 36 jmen, to je skoro jak ve sportce :-).

Já přiznám své tipy až zítra, protože bych vám napověděla, kdo to není.

Teď napíšu jaké se ke mně dostali tipy::

wayward, kasparoza, cypysek, 6thSun, panK, chodecr, Jenkennethlister

Tak zkuste štěstí někdo další.
» 11.10.2012 - 20:19
Další tip: Offline.Uzivatel
» 12.10.2012 - 07:34
znova chodecr
» 12.10.2012 - 11:31
řekla bych , že to byl wayward.
» 12.10.2012 - 12:59
Je zajímavé, že tipovali zatím jen ženské. Že by to opravdu bylo o tom, že jsme víc zvědavé :-).
Tipovali: Štěpina, E.T.Jane, churry, katpok, Marta Valenová, básněnka.
» 12.10.2012 - 17:41
2
Já se skromně přidám ke komentujícím. Ať už to byl kdokoliv, co se týče způsobu provedení, byl to asi jeden z nejkurióznějších účastníků v celé historii srazů. Zúčastnil se nezúčastnil, viditelný neviditelný... Je to trochu jako jiná variace pohádky "Královna Koloběžka první".
Myslím, že označení "Neviditelný" je docela výstižné. Co dodat? Snad jen, že možná k tomu všemu měl nějaký důvod. Za sebe jsem rád, že vám všem ten srazík u městečka Počátky vyšel a že jste se všichni ve zdraví vrátili domů, byť někteří až za příliš dramatických okolností. Toť vše. Jo, málem bych zapomněl na takovou drobnost - ten "Neviditelný" jsem byl já. A snad jsem maličko příspěl k tomu, že letošní Počátky byly zase v něčem trochu jiné. Přesně, jak již v jiném dílku zmínila autorka této úvahy.
» 12.10.2012 - 21:09
Takže už to víte, Neviditelný byl bameka.
Neuhodl nikdo. Ale alespoň já jsem si zadektivovala :-)
» 13.10.2012 - 01:22
...kruť kozo levou nohou, tak bameka...:))

...já spíš myslel, že to byla ta zde registrovaná čtenářka, ze které by se při setkání vyklubal čtenář...
» 13.10.2012 - 06:06
Štěpina: Já už jsem ti napsal, že vůbec nejsi špatný detektiv. Chvílemi jsi byla k řešení blíž, chvílemi dál. Já jsem taky naprosto mylně předpokládal, že se o mně bude vědět už v pátek. A ejhle, ono až v neděli odpoledne. Člověk míní, život mění - životní moudrost našich předků se opět ukázala.
» 13.10.2012 - 06:13
čubík: A vidíš, já jsem zas v duchu tebe tipoval, že bys to mohl uhodnout. To kvůli tomu stromu s jablky - jabloni. Když si s tím slovem trošku pohraješ, tak tě třeba napadne jedna možnost, která už více ukazuje směrem k mé maličkosti.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Počátky popáté | Následující: Počátky 2013

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.