PÁTEČNÍ SONET

Osud cloveka vzdy prekvapí, kdyz to nejméne ocekává. Zeste je archaický výraz pro tabule plechu, dnes, pokud vím, pouzívaný v orchestru pro plechové nástroje. Ví-li to kdo lépe, at mne opraví
» autor: Jan Maren
Ano, chtěl bych tě mít u sebe !
Jsi moje štěstí, osud, nebe.
Jsme spolu, milá, na stejné cestě.
Vyzvání na ní zvony, činely a žestě.

A je to tiché znění, hudba tichá,
co ovšem slzy někdy zapolyká,
protože srdce naše vedou ještě válku. . .
To pro to odloučení, pro tu dálku,

co nedovolí spěšná vysvětlení.
Však buď je tu láska nebo není.
Tak nesmutni, má milá, zanech slzí.
Zítra je nový den a přichází brzy.

Pohladí po vlasech, pohladí po tváři,
v tom našem z dálky tkaném kalendáři.
Stačí, že duší jsi tu - a oči ti v dálce září.
Tipů: 4
» 28.09.12
» komentářů: 3
» čteno: 655(12)
» posláno: 0


» 28.09.2012 - 18:51
Toužíš... stále...
» 30.09.2012 - 15:59
pěkně napsané
» 01.10.2012 - 00:52
připomnělo mi to mou platonickou lásku za oceánem... milovala jsem určitě i dost svou představu o něm a byla jsem ochotna přeplavat moře...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: JAZYKY | Následující: PTAL JSEM SE

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.