Básně k večeru

» autor: felinius
Modrá nebo zelená, červená a žlutá
Kolik barev poznat mám
Už nechci jinou, čas krade nám
Podávám inzerát
Odpověz a nenech mne čekat dlouho

Vyrostla chrpa u cesty polí
Modře se usmívá na mě
možná je to klam a tolik to bolí
Pro jiné ztratil jsem lásku
Již nepřekročím propast,
v půli dlouhých cest

Strome ty silný a vznešený,
Jak můžeš růst bez lásky
Jak můžeš unést tolik srdcí
Mít jen jedno to přeci stačí…
Milovat, milován a být věrný
Nebo snad jinak svět se točí?

Jak dlouho ještě půjdu, než setkáme se
Snad zatím rohem tam
Mám právo tě chtít a mít
Už uběhl jsem trať a jsem vpředu sám
Však jiný za ruku drží mne…
Smeť jej a poběž dál

Žij, tady je tvůj svět
a zemři, až poznáš bídu běd.
Okovy ukul nám kovář
snad rozlomí je láska včas,
dřív, než přijde,
náš šedý přítel čas.

Hledám tě,
kde zůstáváš tak dlouho!
Pro oči modré a vlasy záře
Oslepnuls pro jiné milý můj,
Jsem tady, nevidíš?
Tak míjíš věcí mnoho…

Kudy chodíš, Rusalko modrooká
Kdo vodí tě světem?
Úsměv muže v srdci mém,
přítelíčku víš…
Nebo kvítky jarem rozkvetlé,
snad natrhat je smíš.
Tipů: 15
» 26.08.12
» komentářů: 5
» čteno: 1216(15)
» posláno: 0


» 26.08.2012 - 10:15
rusalka modrooká poslala ST...:-)
» 26.08.2012 - 10:36
Moc hezké... ST
» 26.08.2012 - 11:32
má to takovou hezkou barvu a chuť x)
» 26.08.2012 - 17:48
krizekkk
Barevná. :-) st
» 06.09.2012 - 22:41
hezký...
Mám právo tě chtít a mít - to mi to trošku kazí, nějak slova chtít, mít a právo mi nahání husí kůži, ale jinak se mi moc líbí, ale to je koment pocitový...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Žena | Následující: Plavkyně
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
online
Koblížek [1]
narozeniny
Dueta2 [3]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.