Julie a Markus

o náhlém a velkém přátelství
» autorka: Market
"Pomoc!" Uslyšela Julie, když zrovna letěla z nedělní vlaštovčí mše. ,,Ano i vlaštovky mají každou neděli mši." Shlédla dolu a uviděla něco neuvěřitelného. Na myší louce někdo někoho honil. Popolítla o něco niž a uviděla malou myšku, jak utíká před zuřivou kočkou paní Bártové. Paní Bártové myši nevadily jen už byla stará a trochu slepá, proto moc neviděla a tak nemohla myšce pomoct. Julie slétla ještě niž, posadila se na kousek větve, do zobáčku uchopila větvičku a rozletěla se přímo, proti kočce. Když byla nad ní upustila jí a myšák Markus se schoval pod rezavý plech, který byl nejblíže. Po půl hodině čekaní, kočka konečně odešla.
Když Markus vylezl, celý se třásl a nevěděl co říct ani co dělat. Vlaštovka mu nabídla, že by nějakou tu dobu mohl zůstat u ní v domečku. Stejně je tam pořád jenom sama a mohl by jí pomáhat.
Když už ho seznámila co a jak, jak se s čím zachází, rozhodla se, že by si měli nashromáždit dříví na zimu.
Poté co začal být tvrdý mráz a dříví ubývalo tak se Julie rozhodla, že zajde do svojí tajné zimní skrýše a něco málo donese. Když se ráno zbulila vyšla hodně brzo,aby se do tmy vrátila domů. Markus mezi tím udělal kaši a čekal než se Julie vrátí. Už skoro zapadalo slunce a ona nikde. Markus se bál a nevěděl, co má dělat. Třeba se stavila u kamarádky a rozhodla se tam zůstat a ráno určitě dorazí a bude mi všechno vyprávět. Nastalo ráno a první sluneční paprsky začaly hladit třpytivý se sníh, Markus zjistil, že Julie není ještě doma a začal se strachovat. Proto se rozhodl, že jí půjde hledat. Když vylezl na poslední kopeček nemohl uvěřit co vidí, svojí kamarádku jak leží uprostřed dřevárny a nehýbe se. Rozeběhl se k ní až se mu do oči spustily slzy. Je mrtvá? „Počkat ona žije.“ Markusův obličej náhle roztál a v očích mu vysvitla malá jiskřička. Pomaličku jí vzal a odnesl domů. Tam uvařil byliny vývar a zatopil v kamnech, ale nic! Křídla měla cele zmrzlé a už nevěděl, jak by jí pomohl. Přišel večer, vzal svojí deku a lehnul si k ní, aby jí více zahřál. Ráno ucítil jemné lechtání na noze. Věděl, že je to ona. A opravdu byla. Otevřela oči!
Jediné, co mu řekla, bylo, já jsem zachránila život tobě ty zase mě. Zůstaň tady semnou.
Markus dlouho nepřemýšlel a řekl, že zůstane. Od té doby chodili všude jenom spolu.
Tipů: 2
» 28.05.12
» komentářů: 0
» čteno: 1184(11)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Květina | Následující: Zlatonka

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.