Venkov roste

Další reálná povídka o mimoměstském zvířectví
» autorka: E.T.Jane
Na chaloupce se u nás také občas zastaví sousedovi psi. Dva velcí plyšoví hafani, kteří prošmejdí každé zákoutí. Kočičí mističky naskakují, jak je čumáky popostrkují a vyjídají zapadlé drobečky jídla. Snad i čuchají ten „jídelní“ vzduch kolem…Pokaždé působí dojmem utrženi ze řetězu a jako když týden nejedli. „Musíme“ jim dát alespoň rohlík, jinak je máme na zahradě po zbytek dne a tudíž nemůžeme nic jíst, protože jejich velký čumák máme hned na talíři a aroma srsti od traktoru jako sos ke grilu.
Říkám jim psi, ale jsou to fenky.Ta mladší má teď čerstvě 11 malých štěňátek. Nemůžeme přímo k ní. Nedá se. Hlídá a štěká. Sousedi nám dovolili jít se na statečnou psí mamku s jejími malými psími uzlíčky podívat. Všichni jsou ve venkovním výběhu v dřevěném kotci, kde je má pod sebou ukryté. Jsou překrásní! Tak 10cm dlouzí bílí mazlíčci, co se neustále snaží dostat k mámě. Odstrkují se nožičkama a i na tom seně jim to prokluzuje a nedaří se jim odstrčit brášku nebo ségru a dostat se k potravě. Boj začíná už od narození.. Raději se neptám, kolik psích miminek mamince zůstane…. Už teď je mi jí líto, že je zřejmě všechny odvezou. Soucítím s ní a je mi trošku smutno.
Raději odcházím do garáže, kde má pět koťátek naše kočičková oblíbenkyně. Je to zasloužilá mamča. Každoročně jich přivede na svět několik. Loni jsme je jako malé vůbec nenašli. Letos si je odnosila do krabice. Už začínají koukat. Jsou asi tak stejně velcí jako ta bílá štěňátka. Leží v jednom chumlu jedno přes druhé. Skoro není poznat, kde mají hlavičku a kde tělíčko. Vypadají jak černo-bílé klubíčko… Už se těším, až sem za týden opět pojedeme. Dřív, než se podívám, jak rozkvetly naše pivoňky, natěšená půjdu k sousedům, abych zjistila, zda se koťata ještě muchlají v krabici, nebo už pobíhají kolem.
A týdny, resp. víkendy další a další budu sledovat, jak ty prckové rostou a jsou čilejší a čilejší. Možná některá z nich bude mazlivá jako jejich kočičí máma, která mi klidně vleze i za krk a hraje si na šálu. S radostí s námi jí z jednoho talíře a oknem vleze do kuchyně, když krájím maso, aby mě zbavila těch přebytečných kousíčků neatraktivního masa na guláš. Asi koupím nové kočičí mystičky pro další sousedovy kočičky.…
Tipů: 16
» 23.05.12
» komentářů: 8
» čteno: 745(16)
» posláno: 0


» 23.05.2012 - 07:59
úplně vidím ty hafany,i když jsem kočkomilka...ST
» 23.05.2012 - 09:07
zavzpomínala jsem na dětství ...
» 23.05.2012 - 09:12
Venkovská pohodička. Je to p.ěkné.Dám ST
» 23.05.2012 - 09:57
to musí být krása,taky bych byla po týdnu nedočkavá...
ST
» 23.05.2012 - 11:06
Jak se mi někdy zasteskne po vesnici, ST.
» 23.05.2012 - 14:43
Jak máme pořád otevřené dveře verandy, scházejí se tam všechny kočky od sousedů a přiživují se u té naší z misky. Jsou to pořádně žravé potvůrky. Vždy je žertem odháním, vím, že tam za chvíli budou zpátky ...
» 24.05.2012 - 12:02
rostoucí...
» 30.05.2012 - 09:58
Skvělé! :)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Kočičí divadýlko | Následující: Oblíbené místo na slunci

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.