Jsem diskriminovaná

Jsem žena, 28let, svobodná, bezdětná, VŠ, pracující, všechny mé kořeny jsou české, jihočeška krev a mlíko a cítím se být diskriminovaná.
» autorka: GABER
Šla jsem nakoupit do své oblíbené masny. Je tam nová slečna – prodavačka. Posledně přede mnou flirtovala s nakupujícím mužem. Mně pak dala dočerna připečené rohlíky. Včera tam byla zas. Přede mnou flirtovala s nějakým chlapíkem, pak mu nabídla i igelitový pytlík na jeho nákup ( „No podívejte jak krásně Vám to tam naskládám…“). Když jsem já požádala o pytlík aspoň na tu pomazánku, která z krabičky “přetékala“, bylo mi vysvětleno, že nemám nárok, pač igeliťáky došly. Připadala jsem si výrazně diskriminovaná, protože nejsem chlap.

Jela jsem MHD. V zástávce, kde jsem nastoupila, nastupovali i 3 bezdomáči se psem. Dva z nich a pes zůstali stát hned u dveří přestože bylo dost lidí, kteří chtěli ještě nastoupit, ale kolem nich nebylo možno projít. Zůstala jsem mezi nimi skřípnutá. Můj batoh byl mezi jejich smradlavými postavami. Na další zastávce jsem vyskočila ven a vzala si batoh do ruky a vlezla zpět. Právě včas, už byl napůl otevřený. Jeden z nich si sedl na trojku a začal okolní dámy obtěžovat nejen svým těžkým odérem, ale i žádostmi o peníze. Pak už tam zůstal sám. Dokud nepřistoupili další bezdomáči. Tentokrát mladší. Jeden z nich, mladý kluk, měl všude po těle otevřené rány. Ač jsem byla v druhé části busu, brzy smrad ředidla začal trápit mojí sliznici. Bylo to, jako kdyby mě tím ředidlem přímo polili. Lidi se začali v buse přesouvat. Řidič otevřel střešní okénka. Naštěstí po 10min vystoupili. Ale pořád byl v buse původní bezdomáč. Usnul. V zatáčce slítl ze sedačky. Ač u něj byl postarší pár, který se ho pokoušel zvednout, vzhledem k míře alkoholu v krvi, toho nebyl schopen. Připadala jsem si výrazně diskriminovaná, protože já si platím každou jízdu (na jeden lístek to je od 16Kč) a přitom ani nesmrdím ředidlem.

Hledám si práci. Situace je bídná, to se ví. Udělala jsem si tabulku a píšu si, kdy kam pošlu životopis, zda potvrdí jeho přijetí, zda odepíší, případně co. Zhruba na polovinu mých odeslaných emailů odpověď nepřišla vůbec. Jen jednou jedinkrát si mě pozvali na pohovor. Speciálně jedna agentura mi odepisuje téměř okamžitě, že vybrali jiného uchazeče. Chápala bych, kdybych tam šla předvést své dovednosti a ty by byly pro ně nedostačující. Takhle si připadám diskriminovaná.

Můžu pokračovat výčtem dalších mnoha a mnoha absurdních situací, kdy jsem diskriminovaná. Proč nedostávám za to dávky jako ostatní diskriminovaní?
Tipů: 9
» 20.04.12
» komentářů: 5
» čteno: 1271(19)
» posláno: 0


» 20.04.2012 - 09:25
Budiž ti útěchou, že patříš k diskriminované většině. Vím, že ti to nepomůže, ale jinak ti neporadím. ST
» 20.04.2012 - 11:11
a jak se asi cítí chudí a nemajetní afričani nebo indi, diskriminovaní těmi bohatými?...jim umírají děti v náručí, hlady a nemocemi, zatím, co zbohatlíci neví co roupama...je to smutné, tenhle svět a tak si myslím, že naše středoevropské problémy a starosti jsou oproti těmhle naprosto malicherné a nicotné a to nemluvím o tom jak se drancuje a ničí příroda!
» 20.04.2012 - 19:38
Paulmatthiole
Diskriminace je, kam jen oko dohlédne... vlastně, ona to nemusí být hned diskriminace - někdo má prostě kliku... to známe už ze školy. Někdo se z x otázek naučí jednu a vida, tu si vytáhne a je pasován vzorným studentem - jiný se z x otázek nenaučí jedinou, a Murphyho zákony zapracují naplno... je příkladem veškerého lemplovství.

Také mívám pech... ale je řada jiných, kteří jej mají buďto častěji, nebo o dost větší.
» 20.04.2012 - 22:42
Z Tvých upřímných řádků mi je velice smutno!!!
» 22.04.2012 - 08:19
Je mi 50, jsem žena, nemám dluhy, plat mám smluvní minimum, snahy o kvalitní skromný standard mám dost, ale úplně nanic. Souhlasím...JsemDiskriminovaná!...
A mám zlost §§§

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Středeční nákup | Následující: Spolubydlící

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.