Vidlák o nezávislých ženách

Nezávislost - opium lidstva
» autor: Vidlák
Je to jedna z podob dnešního světa - zdůrazňovaná nezávislost. Vidlák často poslouchá, jak je důležité nemuset brát ohled na ničí názory, umět se prodrat, ostatní přesvědčit nebo jim vnutit svůj pohled na život. Prostě žít si po svém, bez omezování druhými, bez jejich připomínek a když už s druhými koexistovat, tak na bázi oboustranně výhodných vztahů. Dokonce i láska už se dneska bere jako oboustranně výhodný obchod.

Nikde asi není tento systém vidět zřetelněji, než na ženách. Prostě moderní žena není žádná vidlačka a nemůže sedět doma a starat se o děti. Nemůže být přece závislá na partnerových penězích. Musí být sama sebou, měla svůj příjem, svoji práci, svoji kariéru, aby si svoje dítě (maximálně jedno) uživila bez případného otce, který by přece své dominantní postavení živitele mohl snadno začít zneužívat.
Jsem jen Vidlák, nerozumím tomu. Ze všech stran slyším o nezávislosti a přitom jsme nikdy nebyli závislejší. Jsme závislí na zaměstnavateli, ten je závislý na zakázkách, ty jsou závislé na spotřebitelích, ti jsou závislí na prosperitě a ti všichni dohromady jsou závislí na obrovské síti vzájemných výrobních i služebních vztahů. Poslední opravdu nezávislý člověk byl asi Robinson Crusoe a ten, jak víme z románu, strašně moc toužil, aby se mohl vrátit mezi jiné lidi a být na nich závislý a oni zase na něm.
Žádná nezávislost neexistuje a nikdy neexistovala. Člověk je tvor společenský a závislost je předpokladem civilizace. Musíme kolektivně pracovat, domlouvat se, rozdělit si práci a také být na sobě závislí. Pomoci tomu můžeme jen tím, že budeme féroví a budeme se snažit opravdu kvalitně domluvit.

Nechápu proč ženy touží vyměnit jednu závislost za jinou. Nevím proč je tak nevýhodné být závislá na partnerovi a naopak je skvělé být závislá na zaměstnavateli. Nechápu, proč je lepší chodit do práce a trnout, zda mě nevyhodí, zda budou zakázky, zda bude výplata, než trnout zda dá partner peníze na rodinu, nebo je utratí v hospodě.
Dokonce bych řekl, že na partnera se dají snáze rozehrát ženské zbraně a je to člověk, se kterým se dá domluvit ještě nejsnadněji. Se zaměstnavatelem, trhem nebo snad státem už tak veselá s snadná dohoda není. Pokud partnerovi připálíme večeři, dá se to v posteli napravit mnohem snáz, než když uděláme někde manko na kase. No a tvrdit, že v práci existuje větší spravedlnost než doma, to je jen zbožné přání a ne realita.
Pokud se neumíme domluvit s tím nejbližším, na kterého máme největší páky, těžko se domlouvat s někým jiným. Jak chceme zvládnout lepší svět, když si ho neumíme udělat ani tam, kde je to nejjednodušší - doma.
Jistě, není od věci něco v životě umět, něčím být, rozumět nějaké práci a navíc za ni brát peníze. Ale od závislosti to nikomu nepomůže a nějaká výhoda pro případné děti z toho taky neplyne.
Tipů: 7
» 10.02.12
» komentářů: 6
» čteno: 883(17)
» posláno: 0


» 10.02.2012 - 13:10
Velmi zajímavé a plně S Tebou souhlasím! :-))
» 12.02.2012 - 00:40
Nezávislostí je mnoho, závislost na zaměstnavateli, na partnerovi, na rodičích ... v dnešní době je opravdu jen zřídka někdo nezávislý, to je fakt, vlkům samotářům doba moc nepřeje.
Jde o to, co za svou závislost dostaneme. Pokud partnera tyrana a opilce, terý rodinu uživí dost špatně, je asi lepší tuto závislost zaměnit za jinou?
» 16.02.2012 - 18:13
Nezávislost je relativní a nesmíme ji zaměňovat za pocit jistoty. Mít více alternativ v životě, může vypadat jako touha po nazávislosti, ale může být současně jediná cesta k pocitu jistoty a tím i k většímu klidu každého z nás.
» 17.02.2012 - 11:28
Dobrá úvaha. Krásné a tak by to mělo fungovat. Doufám, že máš doma spřízněnou duši. Duše nezávislých žen v koutku pláčou, málokterá to přizná.
» 10.03.2012 - 16:16
Báječně se to čte, a mělo by to tak ideálně i vycházet. Jenomže "o( jsou i protějšky, které nedokáží,neumí, nechtějí zabezpečit ženu a rodinu, případně třeba i nezodpovědně zemřou...Hm...Co dál? Churry kupříkladu zůstala samoživitelka vdova se třemi dětmi a...No vychovala je, no "o)
» 16.08.2012 - 10:50
pravda pravdoucí Vidláku drahý. Ony sice jsou i Vidlačky, ale Vidláci už pro ně asi nezbyli, aby si spolu doma vidlačili :(

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Vidlák začíná | Následující: Mé ženě před sedmi lety
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
nováčci
intuista
narozeniny
Gándhí [8]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.