Vhodné povolání

Co ze mě asi bude..........?
» autorka: GABER
Vodnáři mají rádi okolo sebe hodně lidí, jsou to humanisti a idealisti. Vše, co pomáhá všeobecnému blahu, je pro ně jako stvořené. Uplatní se v neziskových organizacích a odborech. Jsou nekonvenční, ale ne ve smyslu rebel bez příčiny. Většinou přesně vědí, za co bojují a jejich boj za druhé bývá nekonečný. Milují výzvy a rychlé pracovní tempo. Mají zvědavou povahu a neustále se zajímají o to, co je nové, jiné a tajemné, a jak by to mohlo lidem pomoc v budoucnosti. Nudný den v práci je pro ně noční můra.
Vhodné povolání: politička, spisovatelka, tisková mluvčí, umělkyně

www.blesk.cz sekce Žena článek z 26.9.2011

Četla jsem v pracovních horoskopech, že dle znamení (Vodnář) bych profesně měla bejt politička, spisovatelka, tisková mluvčí nebo umělkyně.
Tisková mluvčí ze mne nebude…nemám tu spisovnou češtinu a před lidmi ztrácím řeč a vlastně odmítám před nimi mluvit. Když jsem musela na ZŠ číst domácí úkol nebo referát před třídou, tak místo mlčení jsem přešla na zoufalý běh o první místo - tak moc jsem se snažila to mít už přečtené, že jsem se zapomínala nadechovat a dusila jsem se, lapala po vzduchu a působila přesně jako rodilý tiskový mluvčí. Oproti tomu při pivku s přáteli, prostě jen mlčím.
Politička ze mne nebude vůbec. Nikdy, ani na minutu. Nevyznám se v politice. Mám naučeny některé základní myšlenky. Vím, který politik, poslanec, nebo prezident měl kolik milenek, ale nevím, za kterou stranu bojuje. Tuším, kolikrát se kdo z nich rozvedl a kolik mají dětí. Ale nerozumím tomu, co dělají, jak to dělají a proč to dělají tak špatně. Nesleduji televizní zprávy, nečtu noviny, internetem projíždím bez čtení politických zpráv. Vzhledem k tomu, že jsem četla Machiavelliho Vladaře i Bibli bezejmneného autora, nebyla bych dobrý politik.
Umělkyně? Co je umělkyně? Co znamená, že někde řeknu, že jsem umělkyně. Sochařka, malířka, designérka, truhlářka, sklenářka. Ze všeho se dá udělat umění. Ale vždycky to člověk musí mít v sobě. A to asi nemám. Jsem spíše praktik a racionalista. Sice ráda ve své fantazii létám v jíných světech nebo měním tento, ale na tvorbu nemám. Maminka mi říká, že mám šikovné ruce, ale jen když chci. Je těžké, chtít každej den.
A tak mi zbývá ta spisovatelka. Stejně, jako asi milionkrát za těch (zítra přesně) 28 let, zase začínám s psaním. Zase sním o veselém obličeji člověka, který bude číst moje řádky (veselé historky). Chci, aby lidi mohli vidět svět i mýma očima (úvahy). Doufám, že najdu svoji „Zeměplochu“ a napíšu o místních stvořeních zdrcující příběh s happyendem (fantasy).
A pak, až si mě pozve do svého pořadu Kraus nebo Šíp jako známou spisovatelku…...budu zase mlčet...nejsem mluvčí...
Jo, jo, vždycky jsem byla tak moc naivní.
Tipů: 7
» 27.01.12
» komentářů: 6
» čteno: 1255(16)
» posláno: 0


» 27.01.2012 - 08:07
Hezky vyobrezená realita. Taky tak občas rozjímám.
» 27.01.2012 - 08:41
Co takhle reportérka..by ti šlo:))Je třeba poukázat na utlačování liščích práv...v lese..(to pro jistotu)dej vědět než půjdete točit bych tě omylem nerafla:)!
» 31.01.2012 - 14:11
Liška76: já asi neumím bejt veřejně známá....každopádně pokaždý než půjdu do lesů se raději ozvu :o))) díky
» 31.01.2012 - 14:13
umělec2: a cože máš v těch horoskopech za profese ty? :o)))
» 09.02.2012 - 07:28
Dodatečně gratuluji k narozeninám! Jsem taky ledňáček, ale o pár dnů dříve narozený a tudíž kozoroh. Na spisovatelku máš, myslím si, dobré buňky! Přeji hodně úspěchů!! ST :-)
» 09.02.2012 - 08:06
Tomáš: Děkuji :o)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Kde se stala chyba? | Následující: Středeční nákup

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.