Víla z Bretaně - 10. část

Příběh pokračuje...
» autorka: odettka
Anglie, 1475

Štval svého Araba s bezohledností krutých nájezdníků. Nic nedbal schvácenosti koňských kopyt, lehce opominul bělostnou pěnu nahromaděných slin – cíl byl přece tak blízko!
Studený vítr nepřátelsky svištěl kolem malých oušek; dívenka měla co dělat, aby se při divoké jízdě vůbec udržela v sedle. Po celou dobu se však více strachovala o ušlechtilé zvíře než sama o sebe.
Ysobel neměla odvahu požádat černého rytíře, aby alespoň na chvilku zastavil. Od posledního rozhovoru na Little Mary totiž spolu prohodili sotva pár slov, zbytek cesty se nesl ve znamení sžíravého ticha. Upřímně litovala toho, že se mladého muže dotkla, jenže její společník nevypadal na to, že by případnou omluvu přijal. Raději se, jak jen to bylo ve ztížených cestovních podmínkách možné, uvelebila v jeho hřejivém náručí a pomalu se nechala unášet do říše snů.
Duncan vnímal pravidelný tlukot srdce, které tvořilo s tím jeho přímo dokonalou souhru. Drobounká rusovláska vypadala značně vyčerpaně, ale bohužel si nemohli dovolit odpočinek. Bůh ví, kdo se vydal v jejich stopách… Nepříjemný pocit sílil.
Do Abbelow zbývalo něco přes třicet mil, během kterých měl rytíř dostatek času k přemýšlení. Nedokázal si představit, jak bude bez té malé žít. Každý den na ni bude myslet, nezapomene. Už nikdy.
Jakým kouzlem ho jen očarovala? Příliš malá, aby se mohla chlubit dívčími půvaby; přesto dostatečně mocná, aby si celkem snadno dokázala podmanit jednoho z nejdivočejších skotských lairdů.
Léta uplynou jako voda a až nastane ta správná doba, vrátí se pro ni. Odvede ji s sebou a začne konečně žít. Mezitím se pokusí zjistit, kdo vyvraždil její rodinu. Musí mít jistotu, že v tom nečekaném útoku nemá prsty nikdo z MacPhersonů. Nikdo!
Víla se ve spánku zavrtěla. Snad brzy zapomene na všechno zlé, zadoufal.
Blátivé rozcestí a jediný ukazatel: Abbelow.
Duncan naposledy pohlédl na křehkou krásku, jejíž obraz navždy uzamkl ve svém srdci. Pevným stiskem ostruh donutil stříbrné podkovy zvířit prach. Jako by tu nikdy nikdo nebyl.
Tipů: 8
» 26.01.12
» komentářů: 2
» čteno: 783(6)
» posláno: 0
Ze sbírky: Víla z Bretaně


» 26.01.2012 - 20:16
Další prosím :-)
» 26.01.2012 - 20:21
Úžasné :)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.