Matka jistá otec nejistý

V nepřítomnosti žen, muži pravidelně přechází na hovory o ženách.
» autor: Kolínko
Sedící u ohně se vzájemně znali, v některých případech od dětských let, a měli se ve vzájemné úctě, přesto se při výměně názorů nazývali blbci, voly, pravičáky, levičáky. Jak se čas přibližoval k ránu a poslední žena se odebrala spinkat, začala bleskově debata na téma ženy. U mužů je tento harmonogram typický.

„Chlapi,“ využil chvilkové mezery ve vášnivé debatě jeden z mužů. „Já někde četl, že každý čtvrtý narozený dítě v rodině je nemanželský! Z tisíce dětí dvě stě padesát má jiného tátu, to je úděsná cifra.“

Jako když kouzelník luskne prsty, chvíli bylo ticho, protože každý kalkuloval, jak na tom vlastně je on sám.

„To je vlastně velice jednoduchý, ty uděláš jedno sousedovi a on na oplátku jedno nebo dvě tobě. Jsme vlastně jedna velká rodina, čím pěknější ženská, tím větší riziko.“ Ozval se hlas od sudu s pivem a následoval záchvat smíchu.

„Hej, ty se moc nesměj, být tebou, tak bych přemýšlel. Máš Honzíka, Zuzku a Martina a tvá Jiřinka čeká co?! - no, přece čtvrtý, a dle statistiky by nemuselo být tvoje.“ Trumfoval někdo směrem k sudu.

„Jo chlapi, tak to bohužel chodí, s tím nic nenaděláš. Statistika uvádí, že osmdesát procent ženáčů bylo alespoň jednou nevěrní. U žen je statistika nevěr o trochu nižší, ale na výzkumu mohly pracovat ženy a samozřejmě výsledek upravit.

„Matka jistá, otec nejistý,“ povzdechl si jeden z přítomných a zhluboka se napil, aby zahnal chmurnou představu.

„Přátelé, výjimka potvrzuje pravidlo,“ ozval se kamarád s typickým brněnským přízvukem. „Dostal jsem darem fenku, čistokrevného labradora. Když jí po roce začaly vyrůstat bílé šmrnce na prdeli, tak jsem na toho kořeňa, co ji mé dcerce prodal, vlítnul, že má fenka není čistokrevný labrador.

Chlapík se dlóho bránil argumentem, že jeho pes je čistokrevný labrador. Já povidám: to vim, ale kdo je mama? On se zase dlóho krótil a pak povidá: Jednoho dne jsem našel přede dveřmi domu košík s pěti štěňaty a lístek: Tvůj pes ustavičně šuká moji fenu, a tak se tentokrát o štěňata postarej ty.

Takže pánové, v tomto případě je výjimečně otec jistý a matka nejistá.“
Tipů: 4
» 21.08.23
» komentářů: 1
» čteno: 99(3)
» posláno: 0


» 21.08.2023 - 11:40
Děkuji za tip. Tak jsem to opravdu slyšel vyprávět.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: S lodičkou na výlet. | Následující: AJAX

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.