Mračno nad Pripjatíaudio

Obyčejný den v neobyčejném ukrajinském městě zničeném radiací.
» autor: Michael_Kubin

Stáli jsme se Sergejem před Pripjaťským zábavním parkem. Pochmurné místo, zrovna dnes se počasí rozhodlo stagnovat a nad širokým okolím se vznášely šedé mraky. Sergej na mě přes plynovou masku zamumlal: „Jdeme dál.“ Naším úkolem bylo prozkoumat zdejší zábavní park, jelikož se nám včera v této oblasti beze stopy ztratila hlídka. Podle mě jen zabloudili nebo vzali roha. Milice už od havárie hlídkuje v celém městě, aby se zamezilo příchodu civilistů nebo pochybných individuí, domnívajících se, že je zde po výbuchu nějaký poklad. Je tu jen radiace. Nic víc, nic míň.
Procházeli jsme opuštěný a tichý park, nikde ani živáčka. Najednou křoví kolem nás hlasitě zachrastilo. Oba jsme zbystřili a samopaly namířili na onu křovinu. Větve se znovu pohnuly. Sergej natáhnul komoru. Široko daleko nikdo není, jednotlivé hlídky jsou rozděleny po rozsáhlých částech města. Zvěř před člověkem prchá, nebo umírá na nemoc z ozáření. Nikdo by tu neměl být. Z křoví se vybelhalo psisko, celé špinavé. Sedlo si před nás a tázavým pohledem hledělo. Žádný náznak strachu. Nic. Ani nepípnul. Můj a Sergejův pohled se střetnul. Partner pokrčil rameny a psa zastřelil. Zvíře ani nehleslo. Pocítil jsem lítost, ale stejně by dříve, či později zemřelo na nemoc z ozáření.
Pokračovali jsme v průzkumu. Projít celý park zabralo asi hodinu, po naší hlídce ani stopa. Když jsme došli k ruskému kolu, tu najednou, jakoby odnikud, se před námi objevil další pes. Zase si sednul a jen nás pozoroval. Otočil jsem se a i za námi sedělo na zemi další psisko. Ze stran přišli další čtyři psi, sedli na zem a jen nás pozorovali. Došlo mi, že jsme obklíčeni v kruhu. Smečka začala vrčet. Vycenila zuby. Oči se jim zabarvily do červena. Chtěl jsem začít střílet, neznámá síla mi to však nedovolila, nemohl jsem hnout ani brvou. Okolím se rozlehla tichá melodie, podivné mručení. To psi, z jejich chřtánů vycházel ten podivný popěvek... Nastalo hrobové ticho… Ani šumění listí pod náporem větru nešlo postřehnout. Smečka se se vší zuřivostí rozběhla k nám…
Tipů: 3
» 31.10.21
» komentářů: 0
» čteno: 303(6)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Následující: PkM - Memoár I.
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
online
divoženka1, neptolius [2]
nováčci
intuista
narozeniny
Gándhí [8]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.