Průjezd II

Sam
» autorka: xlps
Teplo? Tady? V noci? Leda v nějakým romantickým filmu. Zima děsná, klid, čekáme, všichni. No, spíš obě strany. Kdo, dřív. Se prozradí – pohybem, šumem, odleskem. Já? To těžko, to nevyjde. Jsem trpělivost sama. Všichni teda čekáme.
Nejsem tu sám, pochopitelně. Je nás tu pár. Tey, Mick, Nea, celkem … asi se nehodí říct kolik. No pár, zkrátka. Jich? Asi víc, ale oni něco chtějí, my jen znemožnit, aby to dostali. Máme podporu, spojení, jsme jen takový dotykový čidla, něco jako kamera se zaměřovačem a ostrou municí. O něco přesnější, pohyblivější a podstatně levnější drony. Jsme my, protože technika, jak známo, je drahá.
Je to úkol jako každej jinej. No, museli jsme tu být o hodně dřív, je jasný, že oni tu budou. Jenže? Byli jsme už tady, když se objevili. Jo, vyšlo nám to. Jistě, protože jsme lepší. My? No, co je na tom divnýho? Výcvik, podmínky, všechno.
Nejsme jako oni. Zakuklený….Jo, vlastně nemáme jim tak říkat. Tak… nepřítel… nebo spíš povstalci…. nebo…opozice? Ne to ne, my nepotlačujeme opozici, to nikdy! Povstalci to jsou, agresoři, útočníci. My, tu bojujeme za svobodu. My pomáháme, jsme na správný straně, vždycky!
Co se divíte? Je to správně takhle, přece. Jsme tady protože…No, tak jsme tady. No.
Je to moje práce. Jsem tu dobrovolně. My všichni tu tak jsme. V týhle … jo napíšu druh útvaru a vy budete hned vědět, kolik nás tu je… to zrovna. Jsem velitel, nemůžu, vážně.
Na mý lidi je spoleh´. Bude to v pohodě. Máme to celý pod kontrolou. Nemaj´ šanci.
Každej víme, co a jak. Tey, ten je nejdál. Potom Mick, Nea, pak…. Jo, je tu s náma holka. No, holka to úplně zrovna není. Nejdřív jsem dost koukal odkud k nám přišla, ale co. Já to teda nechápu, taky jsem se jí zeptal, ale to bylo poprvé a naposled.
Taky jsem k nim chtěl, dvakrát jsem se dostal až do výcviku, ale nakonec… jsem to odzvonil a konec, na ně nemám. Jo, úplně ji nechápu, když už to všechno má, když to dokázala a myslím, že mnohem víc, nejen tohle. Jenže ona nic neřekne. Koukne na vás a přemýšlíte, jestli na ty oči má zbrojní pas. Nemá, ale měla by. Já se do nich raděj moc nekoukám. Ale, zrovna nedávno jsme se o ní bavili s Rogerem, chtěl by ji do svýho týmu. Tak zatím smůla, je u nás. Doufám, že bude dýl. Nejsme obyčejný, ale ona je fakt třída. Je ale dobrý ji mít na svý straně, do sporu bych se s ní dostat nechtěl.
Jen teda není sdílná. To vážně ne. V podstatě pořád mlčí, pokud může. Ptát se jí na věci mimo rozkaz nemá smysl, buď odpoví tak, že stejně nic neřekne, nebo vůbec. Říkal Marty z 832 JP, že prej ….jenže to taky jen od někoho slyšel, takže nevíme vlastně nic. Papíry, ty co já můžu, má jak z encyklopedie. Si někdy říkám, jestli to není nějakej vývojovej typ robota. Nějaká nejnovější generace o který nám neřekli a teď to tady testujou. I když, její tvary vypadaj´neskutečně skutečně. Ježiš kam jsem se to dostal. Zkrátka ona má támhleten úsek, to znamená, že ti na druhý straně maj´nulovou šanci. Ty jiný? No, taky malou…
Já bych nečekal na nic, ale rozkaz je rozkaz. Vyčistil bych to rovnou. Proč čekat, ale, vždyť říkám, že vím.
Hm, kdyby mi teď četl myšlenky Mick. Jo, to bych nechtěl. On Mick, víte, je trochu jako ona. Spíš, ne, to jsem neřekl přesně. Není mlčenlivej, nebo…. Nebyl dřív. Vůbec ne, jó to bylo dřív. Žádnej flám nám nebyl dost dlouhej a láhev dost hluboká a tak…Pak mu ta jeho Carin přenádherná ukázala kliku z druhý strany a konec. Byl z toho dost špatnej. No a potom k nám přidělili Neu.
Ne, že by byl sdílnej jako dřív, ale kdyby ty jeho oči někdy viděla, tak snad i žula by byla trochu naměko. Jenže? Nevidí. Leda by viděla přes celtu, za roh a tak. I když u ní jeden nikdy tak úplně neví. Jestli se na něco může spolehnout, tak na to, že on bude jinde než ona. Ne úplně, ale někde stranou, vedle, za, před, zkrátka mírně jinde. Jedině, když by si mohl vybrat, bude chtít její jištění. Jenže nemůže, pochopitelně. Navíc je to zcela vyloučený. Nikdy bych to nedovolil, samozřejmě. No, nejspíš bych ji měl nějak přehrát tomu Rogerovi, ale? Vlastně není důvod. Že já si něco myslím? Třeba se blbě dívám, nerozumím tomu a vůbec…
Tak kde jsou? To je doba, za chvíli se můžem´ opalovat. No, konečně. Za 5 minut, na dohled. Tak? …
Průjezd. Nic. Najednou se stáhli. Hm… divný. No, nejspíš si spočítali jak si stojej. Blbě…Poziční výhoda. Naše.
O.k. zpět. Jdeme…

pokračování zítra
Tipů: 0
» 09.03.20
» komentářů: 4
» čteno: 416(3)
» posláno: 0


» 09.03.2020 - 13:39
byron
Se tady u tebe naučím trpělivosti...tak zase zítra...:-)).
ST
» 09.03.2020 - 19:55
byron: ...:-)
» 09.03.2020 - 21:36
Počkal jsem si na pokračování, abych se rozhodl pro nějaký koment. Takže tady je: Je to psáno zvláštně, zajimavě a z mého pohledu dost dobře.

Docela by mě zajímala ta první, smazaná verze, abych se dozvěděl, jak se v čase mění autorův, resp. autorčin, pohled na zahraniční mise vojáků(-ček). Ale je mi jasné, že můj nekonečný čas na přemýšlení, speciální jednotky v zahraničních misích, při bojovém nasazení, nemají.
» 10.03.2020 - 07:18
bameka:
Jen se rozšířil...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Průjezd I. | Následující: Průjezd III.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.