Deník studenta

Snad to pobaví. Mimochodem moc jsem nevěděl, kam to dát, zvolil jsem fejeton... Kdyžtak se omlouvám.
» autor: pavel 3,14159
Člověk sem přijede a do doby, než ho schladí první přednáška se cítí jako pán. Vysokoškolák. Vyšší, lepší, chytřejší. Díky bohu tenhle pocit zmizí v momentě, kdy si dotyčný, či dotyčná uvědomí, že přes prázdniny zapomněl i to, jestli je pravák, nebo levák. Abych se představil, jsmenuju se Pavel a dovolil jsem si studovat chemii na univerzitě v Pardubicích. Konkrétně obor pojmenovaný chemie a technická chemie. Nic neříkající, vím. Sám se snažím objevit kořeny toho názvu už druhým týdnem, prozatím marně. Ale od začátku.
Nastoupil sem na kolej po řadě otravných procedur s otravnou paní. Vejdu do pooje, hrdě odemykající dveře, co pamatují snad i vynález dveří. K mému překvapení prostor za nimi stačí tak akorát na to, aby se otevřely. Vážně. Největší živočich, co by byl schopen tu normálně žít, je laboratorní myš, který nevadí úzké prostory. A to tohohle prostoru se máme vejít dva. Naštěstí umíme spát ve stoje, takže pokoj se stává vyloženě pohodlným. Teď vážně.
Nastoupil jsem, vyházel jsem kolem sebe všechny věci, co jsem u sebe měl, pak, uvědomiv si svou setrvačnost jsem se zase oblékl a ohlédl se za spolubydlícím. Nikde, nikdo. Nic. Až na ustlanou postel a pantofle. Uvědomte si, člověka to dokáže v neznámé situaci celkem rozrušit. I vydal jsem se objevovat Pardubický noční život a po návratu (By vočko 2 hodiny) jsem s překvapením zjistil, že přibyl batoh. A zmizela jedna pantofle. Otočil jsem se na podpatku´ s tím, že můj spolubydlo je oficiálně duch a jal se proniknout hlouběji do velkoměstské tmy. Další návrat mi nabídl jen další otázky, páč zmizely všechny pantofle a přibyl notebook, což mohlo indikovat ducha ovládajícího IT...
Protože jsem byl znaven prozkoumáváním tmy, ustlal jsem si a usl spánkem spravedlivých. Jaké bylo mé překvapení, když jsem ráno uviděl svého kolegu, živého, zravého a hmotného. Spící človíček, o něco starší, než já. Vypadal spíš jako méďa. I přestal jsem se bát a vyrazil se prospat na některou z mnoha záživných přednášek. Vrátil jsem se, byla zhruba jedna hodina. On furt spal. Dal sjem mu k ústům zrcádko, abych se přesvědčil, jestli vůbec žije. Naštěstí ano. Tak buclatá mrtvola by se bezpochyby špatně uklízela. Sedl jsem k notebooku, napůl k učení, napů ke hrám a čas od času jsem se nenápadně otočil, abych se přesvědčil, jestli ještě spí. Spal. Pořád. Spal v jednu, ve dvě, ve čtyři, v 6... Ten člověk se probudil až v 8 hodin večer. Už se mi nechce psát. Pokud chcete pokračování, stačí říct.
Tipů: 8
» 03.10.19
» komentářů: 7
» čteno: 557(13)
» posláno: 0


» 03.10.2019 - 10:14
Piš dál ;)
» 03.10.2019 - 17:03
V návalu neobvyklého optimismu si myslím, že bych mohl i pokračování přežít. ;-)
» 03.10.2019 - 17:44
byron
Jasně...šup sem s pokračováním...:-).
ST
» 04.10.2019 - 21:29
Elisabeth.S
No a jak to bylo dál?ST;-)
» 05.10.2019 - 19:10
Fajné ;-)
ST
» 13.11.2019 - 13:06
Pobavilo, ST. Zdravím z Polabin :-)
» 22.04.2020 - 14:11
Paráda :-)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Ahoj tati | Následující: Deník studenta #2

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.