Báseň??

Experiment jak má být.
» autor: Veršúvánek
Experimentální básnění,
to je prostě moje,
vkládám teď do toho,
veškeré úsilí svoje.

Už mě to drží
bezmála týden,
momentálně.
Rýmuje se třeba
týden a Vídeň?
Experimentálně?

Něco jako:

Krásná je Vídeň,
lepší je sex
jednou za týden.
Krásnější jsou dvě Vídně
a ten sex tak týdně třikrát.

Nebo smajlíci.
Co úsměv maj na líci.

Nerýmuje se tenhle :-)
s timhle :-(

Třeba:

"Miluju tě.
Strašně moc :-)."
"Opravdu?
No to je skvělý :-(."

Jasný přerývaný rým.
Kouknu na net a vím.

Nebo barvy.
Představte si barvy. (Když to jinak nejde)

Žlutou a modrou.
Jak to krásně ladí.
Duši pohladí.
Oku lahodí.

To není jak hnědá a zelená.
Víte jaká? Tmavě hnědá
a taková ta hráškově zelená.
Fuj!! Teď mi to spát nedá.

Hmm. To je rým móc vizuální.
Až příliš experimentální.

Z toho asi báseň neslepím.
A omlouvám barvoslepým.


Mám rád výrazy co dříve jsem neznal,
ty které používal i kolega Nezval.
Kecám, znal. Nebo neznal? Ne, znal.
Ale přicházejí samy, já je nezval.

Teď, po měsíci experimentování
přišlo například tohle veršování:

Jitřní záblesky pradávných tuh,
vinou se žitím mým co hedvábné stužky.
Vzpomínám jak ve škole hrůzou jsem tuh,
vždy když se po ránu mi zlomil hrot tužky.
Tipů: 4
» 01.05.19
» komentářů: 3
» čteno: 417(9)
» posláno: 0


» 01.05.2019 - 15:08
byron
Hlavně když to při čtení pěkně plyne a vyvolá pocity(obrazy), které se usadí...:-).
ST
» 02.05.2019 - 18:54
Dík. Jsem rád že se líbí.
» 02.05.2019 - 21:40
To je mile prdlý experiment, a inspirativní, ST :O)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: 45 | Následující: Horor

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.