Našla jsem sama sebe.

V maličkostech a každém novém ránu, objevila jsem celý svět.
» autorka: Jeffree
Našla jsem sama sebe.
Stalo se to zničehonic. Seděla jsem sama v kupé rozvrzaného vlaku, někde zhruba v půlce čtyřhodinové cesty v úmorném vedru časného srpnového odpoledne, ve sluchátkách mi hrála hudba, kterou jsem už za posledních pár let slyšela nejméně stokrát. Tóny, melodie, ani rytmus se s každým dalším poslechem nezměnily. Narozdíl ode mě. Tu samou písničku jsem poslouchala, když jsem několik týdnů probrečela se zlomeným srdcem a pocitem, že už nikdy, nikdy můj život nebude připadat byť jen trochu tak v pořádku jako dříve. Ty samé tóny mi zněly v uších, když jsem ztrácela veškerou naději v to, že životní cesta, kterou jsem si zvolila, je tou správnou k tomu, abych byla šťastná a spokojená.

Slova se nelišila od těch, která mě provázela zmatky a běsy v mé hlavě, zatímco mi našeptávaly bezvýchodnost a nesmyslnost života. I o pár měsíců později, kdy jsem se zuby nehty držela zbytků toho, kým jsem byla a odmítala se vzdát, jsem se měnila jenom já. Všechno to ale probíhalo, aniž bych si uvědomila pravou podstatu toho všeho. Svět se neměnil ze dne na den, z týdne na týden. Šeď, slzy a smutek byly jenom mé vlastní zrcadlo. Nereálných očekávání, špatných hodnot a lidí, kteří mě v tehdy mi vlastním přesvědčení stahovali čím dál hlouběji ke dnu.

Pokud existuje něco jako bod zlomu, kdy se život definitivně zase na nějakou dobu přesune do jiné etapy, měla jsem pocit, jako bych jej právě ten den minula. Ve vlakovém kupé, které už několik desítek let přesahovalo svou plánovanou dobu životnosti, ve třicetistupňovém vedru, které nezaháněly ani litry vody. I přes tohle všechno jsem se dívala z okna, sledovala zelené pláně a kopce, pokryté hustými, vznosnými, krásnými, nádhernými lesy a byla šťastná. Měla jsem pocit, jako bych konečně pochopila, co znamená radovat se z maličkostí. Být vděčná za každý nový den, nové příležitosti, naděje, výzvy a krásy. Jít naproti novým zkušenostem a zážitkům, novým láskám a překážkám.

Najít štěstí a naději v tolika různých věcech, když nedlouho zpátky jsem přežívala měsíce a měsíce, kdy jsem si nedokázala vybavit jediný moment, kdy bych byla alespoň trochu šťastná se svým životem. Budou chvíle, kdy se budu cítit smutná, naštvaná, frustrovaná a kdy všechno nepůjde podle mých představ, ale myslím, že už vím, že život má vždy i tu druhou stranu mince, která se objeví většinou tehdy, když to nejméně očekáváme. A já se vlastně na celou tuhle šílenou cestu těším. Vždyť ono to celé teprve začíná.
Tipů: 12
» 21.08.18
» komentářů: 8
» čteno: 606(13)
» posláno: 0


» 22.08.2018 - 00:07
Hm, zajímavé...je ti šeSTnáct, nebo devatenáct, jak jsem četla jinde?
» 22.08.2018 - 07:25
je fajn to zjištění, a když se to povede dříve než v důchodě, je to úplně super, pak to totiž doST bolí zjistit a přiznat si, že člověk nebyl celá léta sám sebou ikdyž si myslel že je...
» 22.08.2018 - 10:55
Tara: je mi 19. :)
» 22.08.2018 - 13:33
Pěkné zamyšlení:-))
ST
» 22.08.2018 - 17:43
byron
Dobrý přístup:-). Věz, že životní cesta je samá zatáčka, za kterou na tebe čeká nějaké překvapení. A ať už je jakékoliv, pokaždé člověka v určitém smyslu obohatí. Takže šťastnou cestu:-).
ST
» 23.08.2018 - 15:48
decentralizace štěSTí do maličkoSTí není marnou STrategií ;)
proto rád a čaSTo tuto píseň vyji

https://www.youtube.com/watch?v=m3uNH1Tzyk8
» 03.09.2018 - 21:34
radovat se z maličkoSTí
» 10.09.2018 - 13:11
Hříchy mládí za hlavou
nechaj stopu bolavou.
Čas je ale téměř zhojí.
Jen nesmíš zpět k podobojí.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Koruna z trnů | Následující: Bič a sebeláska.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.