Ve Velkém lese zatím klid

Drobná alegorie (-:
» autor: Lionhead
Ve Velkém lese zatím klid
Ve Velkém lese žije v současnosti necelá dvoustovka druhů zvířátek. Dominantními reformátory lesa jsou pandy z východní části a jestřábi z části západní.
Pandy budují svůj vliv v lese chytřeji. Pravidelně nasbírají velkou zásobu jídla, a když přijde zima, ostatní zvířátka mají díky pandám co jíst. Tím si však pandy zajišťují loajalitu a poslušnost zvířectva Velkého lesa.
Jestřábi střeží svým okem dění v celém lese, sledují jednotlivá zvířátka, sledují, jak les roste, a když je stromů a vegetace někdy moc, případně rostou nevhodně, tak je pokácí.
Medvědi ze severní části lesa žijí tak trochu svým životem. Území na severu lesa, kde kralují, je jim těsné a občas se hádají s ostatními zvířátky, to když se snaží přidružit malé kousky půdy lesa.
Šelmám z jihu se nelíbí jestřábí drobnohled, chtějí mít ve své části svá pravidla, své tempo, to když jestřábi prolétávají nad jižní částí, aby monitorovali situaci, kočky prskají a syčí, jestřábi však neletí nikdy moc nízko, aby je mohly kočky chytit.
Správci středu lesa jsou kohouti a orlice a výraznou úlohu sehrávají mravenečci, kteří jsou správcům nápomocni. Kohouti a orlice hledají občas sami sebe. Ze své pozice středu lesa jsou obklopeni mnoha jinými zvířátky, a tak spolupracují jednou s těmi, někdy zase s těmi a to někdy více, někdy méně.
Zažehnávat vzájemné spory mezi zvířátky se snaží Jednota lesního zvířectva, ale ne vždy se jí to daří. Často vyčkává, zdali se situace nevyřeší sama, někdy se zdráhá zasahovat do záležitostí zvířátek, neboť co zvířecí druh, to vlastní pohled a názor na věc.
Tipů: 2
» 14.06.17
» komentářů: 3
» čteno: 626(6)
» posláno: 0


» 14.06.2017 - 14:00
... a nejhorší jsou trpajzlíci, ti vám vlezou všude... :)

(jinak, hezký mezinárodně politický rozbor)
» 14.06.2017 - 18:53
drsnosrstej kokršpaněl: tak tak :)
» 14.06.2017 - 21:40
drsnosrstej kokršpaněl: Nějak jsem prve přehlédl pochvalu a moc za ni děkuji, potěšila :)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Přišla inspirace po procházce | Následující: O nás pro nás

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.