Meloun Blonďatý v zemi Linux

Momentálně sice používám Windows, ale Linux je láska mého života, tak snad tomu budete alespoň částečně rozumět. :}
» autorka: Shani95
Za sedmero erory zvukových souborů, sedmero grafickými chybami disku a sedmero speciálními videoefekty programu Avidemux, v daleké zemi Acer, v kraji zvaném Linux, v oblasti, kde vládl moudrý Tux a kde cokoli, co snad jen vzdáleně připomínalo spojitost s Windowsem bylo násilně odmítáno, udál se kdysi dávno (asi tak minulou sobotu) jeden úžasný příběh.
Chrabrý sir Meloun Blonďatý, který se krajinou již nějaký ten pátek potuloval a na Velkého Tuxe, který to tu prakticky vzato celé řídil, střídavě nadával a skládal ódy, rozhodl se jednoho krásného dne (zmiňovanou sobotu) založit v oblasti Plocha město, ve kterém by mohli žít veškeří příživníci, které s sebou do země přivedl pomocí moderního dopravního prostředku USB FLASH-DISC 007.
Měl veliké plány a nápady, jak by mohlo takové město vypadat. Realizace však byla složitější, než očekával. Podél řeky Spodní lišta nejprve vybudoval systém obytných tvrzí, kterému dal po dlouhém uvažování název Složky, jednotlivé tvrze poté nazval Obrázky, Písničky a Tajné. Věděl, že lidé, které se zde chystá ubytovat, jsou různých národností (protože byl velmi moudrý a všichni se za ním jen hrnuli) proto národ Jpeg dostal nejvýchodnější část opevnění Obrázky, národ Mp3 se mohl ubytovat v části Písničky a všechny ostatní menšiny dostaly příkaz stáhnout se do Tajné.
Několik pixelů dál, asi tak 14,5464345 od břehu řeky Horní lišta měl v plánu vybudovat dva sady. Oblasti dal název Rámeček obrázků, avšak sady se mu neustále pletly, pojmenoval je proto MůjObrázek123 a MůjObrázek456
Měl celý obraz města v procesoru… chci říci: Vše měl jasně promyšlené, první problém se však objevil už při stavbě kasáren na výcvik nových Mp3 vojenských jednotek. Kasárna pod názvem Audacity musel několikrát přemístit, než byla dostatečně vzdálena od obou řek – Spodní i Horní lišty. Během této akce se mu podařilo ve Spodní liště dokonce objevit úžasný gejzír. Dlouho přemýšlel, jak by tento přírodní jev pojmenoval. „Chce to nějaký hrdinský název!“ řekl si a pojmenoval ho Start.
Dále bylo třeba vybudovat základnu komunikační technologie. Sir věděl, že spoléhat se na zvířata je v dnešní době už celkem riziko, proto chudáka lišku jménem Firefox nechal hlídat severovýchodní roh města téměř bez využití a místo Facebooku, kam by se jejím prostřednictví dostal, se rozhodl využívat Skype pro Linux 3.0.1. V tu chvíli na něho ovšem velký vládce Tux seslal pohromu v podobě hlášky „Program neodpovídá“ a sir byl nucen zvýšit verzi skypu o jedno patro a to na Skype pro Linux 3.0.2.
Při budování Libre Officu, který zvládl to samé, co Word2001-Word2007 dohromady, narazili dělníci na cosi úžasného. Nejprve se domnívali, že snad řeka Spodní lišta ukrývá časovanou bombu, chytrý sir jim však vysvětlil, že jsou to pouze sluneční hodiny v moderní verzi.
Sir si také uvědomil, že umístění skládky (s originálním názvem Koš) vedle skleníků je nevhodné a proto je třeba skleníky přesunout. Při jejich přesouvání skončili oba několikrát v řece Spodní lišta a on je pak musel složitě lovit až z hlubokých vod Nastavení, kam se tato řeka vlévá. Dokonce se jakýmsi kouzlem-bugem dostal skleník Obrázek456 do řeky Horní lišta, naštěstí sirovi dělníci (a hlavně pak ten nejstatečnější z nich jménem Kurzor) skleník okamžitě vytáhli.
Po mnoha letech (asi tak jedné hodině, třiceti pěti minutách, osmi vteřinách,padesáti třech nadávkách, dvanácti neslušnějších nadávkách a několika prosbách k Tuxovi, aby už netrollil) byla vesnice konečně dokončena. Všichni tam žijí šťastně dodnes. Milují se a množí. (Podle posledních výzkumů národ Jpeg se množí 43,12x rychleji než národ Mp3) Občas na ně sice zaútočí nějaký ten vir nebo člen národa Exe ze vzdálené planety Windows, ale na tyhle vesmírné útoky jsou zvyklí a jak všichni víme...Windows nemá šanci vyhrát nad Linuxem.
Tipů: 5
» 15.03.16
» komentářů: 3
» čteno: 729(10)
» posláno: 0


» 15.03.2016 - 09:09
Tohle číst mne moc bavilo :-))
ST
» 15.03.2016 - 10:14
Lilith: Díky, to jsem ráda. :}
» 01.04.2017 - 09:15
hlásím přistání průzkumné STanice GNU z planety Fedora ;)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Každé nebe má své hvězdy | Následující: Jak být sexy

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.