Vize k nezaplacení

Zjištění: Svoboda ducha je cennější než hrouda zlata.
» autor: Zlatokop Henry
Henry byl vždycky hlava otevřená, pod jeho kloboukem ze zrodil nejeden nápad.

Na chlapeckém internátním učilišti v Příbrami už jako kluk zakládá sportovní oddíl. Toužebná možnost svobodnějšího pohybu, a příležitost setkávat se při sportovních aktivitách i s ostatní mládeží, naráží na nevoli pedagogů. Henry proto hledá nové cesty. V roce 1963 snaha rebelů vrcholí a vzniká TRAMPSKÁ OSADA KLUB MICKEY MOUSE. Jako její zakladatel a doživotní prezident vymýšlí bejkárny, přitahující velké množství mladých lidí. Trampské potlachy, o nichž se informace šíří jen šuškandou, převyšují tisícovou účast. Policie nahání Henryho a jeho kamarády po lesích a hledá důvody k perzekuci mladých trampů.

Na základě Henryho lásky k přírodě a historii Zlatohorska vyrůstá muzeum ve Zlatých Horách. K prezentaci zkušeností s rýžováním zlata je zde poprvé použita interaktivní forma. Henry názorně učí kamarády a turisty jak najít zlato na objektu, který mnozí vidí poprvé. Tímto znovuobjeveným předmětem je rýžovací pánev. Henry buduje další novodobou tradici na Zlatohorsku- mistrovství v rýžování zlata.

Zlaté Hory se nyní mohou chlubit novou kašnou na náměstí, navrženou ve tvaru třech rýžovacích pánví. Každý rok zlatokopové zápolí o trofej Pánev starosty Zlatých Hor. ,,Až se někdy v budoucnu stane starostou města žena, bude pak titul klání znít mnohem pikantněji!,, vtipkuje Henry.

Království Zlatokopa Henryho je nyní nejen reprezentativní moderní expozicí v Městském muzeu Zlatých Hor, ale i útočištěm všech zastánců zdravého rozumu, bojujících za svobodu ducha. Vítej i ty mezi námi.
Tipů: 2
» 15.03.16
» komentářů: 4
» čteno: 719(8)
» posláno: 0
Ze sbírky: ON THE ROAD


» 15.03.2016 - 09:04
Zenská pánev je na(d) zlato. :-)
» 15.03.2016 - 09:24
Ringo: ...a to si piš! :)
» 17.03.2016 - 18:36
krizekkk
Žena bez pánve...Neumí vařit.
» 18.03.2016 - 10:08
krizekkk: a na to si přišel jak? :)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Léčebné pobyty | Následující: Královská hostina

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.