Malování

Když muž řekne, že něco udělá, tak to udělá! Nemusíte mu to každý rok OPAKOVAT!
» autorka: Amelie M.
Jj, jsem jednoduše akční. Pořád něco vymýšlím.. Naposledy jsem malovala.. a to koupelnu. Tři roky jsem se snažila navnadit drahého.. nejdříve po dobrém, pak po zlém, kdy jsem aktivně dělala fleky, kde jen to šlo.. aby měl potřebu s tím něco provést. Vzhledem k tomu, že se tato potřeba ani přes moje usilovné snažení nedostavila.. bylo rozhodnuto.

SI TO TEDA UDĚLÁM SAMA, ABYS VĚDĚL!!

Ne, že by mě tento zvrhlý nápad nenapadl už dřív.. jasně, že napadl! Za poslední dva roky dokonce minimálně stodvacetdvatisíc- šestsetpadesátčtyřikrát. Jenže to mělo háček. Drahý, jako by něco tušil, pečlivě uschoval všechny zbytky barev nevím kam a já si pokaždé připadala, jako když hledám velikonočního králíčka někde v pralese.

Ale kdo si počká, ten se dočká! Chybka se vloudila! :) Jednoho krásného dne, kdy jsem se rozhodla udělat z neorganizovaného bordelu v komoře bordel organizovaný, na mě vykoukl kyblík se zbytkem barvy.. Si to představte.. jen tak, bez ladu a skladu se povaloval na regále. Byl děsně, ale děsně vysoko.. Drahý má asi pocit, že netuším, že existují věci, jako štafličky a tak důvěřoval své odfláknuté skrýši. A kdo by to byl řekl.. miniaturní štětka se zase povalovala tam, kde nám od pacek upadla.. a to na botníku. NO TO BYLA JASNÁ VÝZVA!

Počkala jsem si, až jednoho krásného dne odejde do práce a pustila se do toho. Hned po natření zhruba 10 cm čtverečních, jsem začínala mít pocit, že to byl asi opravdu blbej nápad. Ono to víte.. se štětkou, která má v průměru poctivých 3,5 cm, se faaakt blbě natírá plocha o 16 m čtverečních.. Chtělo se mi plakat.. ne ze žalu, ale vzteky nad svým krutým osudem. Po asi hodinovém hysterickém záchvatu a deseti panácích slivovice na zdraví, jsem se uklidnila a bylo rozhodnuto.. Se nevzdám!!

Cca po šesti hodinách usilovné práce jsem měla hotovo. A to doslova. Musela jsem se pochválit. Nááádhera, nááádhera.. tedy.. v porovnání s tím, jak to vypadalo předtím. Menší nádhera v porovnání s tím, jak by to asi vypadalo, kdyby maloval šampion. Jenže jsem malovala já a tak mi nezbylo nic jiného, než celá napjatá posečkat další tři hodiny, než drahý rozrazí dveře cestou z práce.. Pro jistotu jsem rychle ukuchtila vcelku slušně vypadající mňamku, kterou jsem do něj nacpala dřív, než došlo na lámání chleba. Zatímco jsem se dívala, jak se cpe, až se mu dělají boule za ušima, přemýšlela jsem, co dál. Hlavou se mi honily myšlenky typu.. jestli mě má natolik rád, a zahrabe mě aspoň vzadu na zahradě pod jedlí, kde chci jednou skončit.. bo mě jen tak ledabyle pohodí na hnůj, kterej je blíž.. Jsem si to pro jistotu posichrovala sousedky a požádala jí.. aby, až uvidí manžu s lopatou a krvavým pytlem, co potáhne za sebou.. vyběhla a ukázala mu správnej směr :)

Co dodat.. Šampiona brzy čeká další zkouška nervů.. Chystám se totiž, i přes jeho odpor, vybudovat na zahradě malej hrad.. a následně jezírko z gumy od traktora.. teda.. až jí seženu. Byste nevěřili, jak něco tak ohavně znějícího může hezky vypadat.

Dovětek:

Asi po třech dnech "Nechápu, proč jsi mi neřekla, udělal bych to pořádně!"


*****

KDYŽ MUŽ ŘEKNE, ŽE NĚCO UDĚLÁ, TAK TO UDĚLÁ!

NEMUSÍTE MU TO KAŽDÝ ROK O_PA_KO_VAT!!
Tipů: 15
» 25.09.15
» komentářů: 26
» čteno: 1091(15)
» posláno: 0


» 25.09.2015 - 08:16
detektor
Celá podstata problému je vyjádřena v první větě, Tvůj manžel je normální...:-))ST
S nadhledem, humorem a pochopením pro slabosti, které máš, věřím, že Váš svazek bude pevný jako Svatoplukovy pruty...:-)
» 25.09.2015 - 08:20
Vesele, jen vesele život musíš brát, dřív než vstaneš z postele už se musiš SmááááT!
» 25.09.2015 - 09:38
Návrh pro ministra školství: Zařadit do předmětu Rodinná výchova speciálně pro dívky ještě Kurs partnerské diplomacie (aneb Jak přimět chlapa k péči o domov). Anebo ještě líp - pro kluky Kurs partnerské telepatie. Pak by, milé dámy, stačilo jen pomyslet a už by to frčelo...
Ale teď vážně - námět není špatný, ale dle mého názoru příliš tlačíš na pilu. Fejeton by měl nést znaky jisté nadsázky, ale nic se nemá přehánět. Nějak mi totiž nejde do hlavy představa, že chytrá moderní ženská se rozhodne vymalovat pomocí nalezeného zbytku barvy a štětečku o průměru 3,5 cm, který se jí notabene valí dva roky na botníku. To už by mi legračnější přišel třeba nákup nové (ovšem zcela nevhodné) barvy, která ovšem ve spolupráci s párou začne nabyde opět kapalného skupenství a začne zvolna stékat do vany s horkou vodou, v nímž slastně podřimuje pán tvorstva, aby následně na jeho kůži vytvořila skvrny smytelné pouze ředidlem (to byl jen okamžitej nápad, vymyslet se dají spousty jiných situací).
V tomto případě je nosná anotace a dovětek, což je na vystavění dobrého fejetonu přece jen málo.
» 25.09.2015 - 10:33
tááák jdu taky něco udělat...třeba stojku...a sakra...teď abych přestavil nábytek když je na stropě...
» 25.09.2015 - 11:54
Bastet: opravím tě.. štětka se neválela na botníku dva roky.. to vážně nevím, z čeho jsi vydedukovala ;) a jinak.. možná se budeš divit, ale já se do toho opravdu pustila.. a přesně tak, jak je psáno.. s miniaturní štětkou, kterou jsem našla a se zbytkem barvy, o kterém jsem věděla, že někde doma existuje.. vážně jsem neměla chuť, startovat auto, jet do města mezi lidi, které vůbec nemusím a jako bonus vyhazovat peníze za nové pomůcky.. nakonec je doma i váleček, jenže to by drahý zpozorněl, kdybych se na něj začala ptát.. takže jsem to vzala jako výzvu.. ;)

navíc jsem hravej typ, takže mě vážně nezabije, hrát si s malou štětkou ve velké koupelně.. dělám i bláznivější věci.. :))

ale díky za koment, člověk se nemůže zavděčit všem.. :-)
» 25.09.2015 - 11:55
detektor: ty si nějaký drzý detektore! :))) anebo ti tam přebývá písmenko ve větě - .. s pochopením pro slabosti, které mááááá!!! :-)) díky :-)
» 25.09.2015 - 11:55
enigman: to je jasná výzva! ;))
» 25.09.2015 - 11:56
Tomáš: pokud pobavilo, pak mě jen těší, díky :)
» 25.09.2015 - 13:17
detektor
Amelie M.: s pochopením, které máš pro slabosti....kapišto?....:-))
» 25.09.2015 - 13:49
detektor: už jsem si přesedla :D kapišto :)) PS: zůstáváme nadále kamarádi :))
» 25.09.2015 - 17:11
Víš, Amelie, mně ses zavděčila už tím, že ses pustila do tak náročného žánru, jakým fejeton bezesporu je. Já jich taky pár napsala, a naprosto souhlasím s tím (myslím, že to byl pan Werich), kdo řekl, že dělat humor není žádná sranda.
Ty fejetonky se mi psaly skoro samy, ale teď, když je s odstupem čtu, už mi tak legrační nepřipadají :-(
Takže piš dál, já tě budu číst a pokud chceš, múžem si o tom občas povídat.
» 25.09.2015 - 18:11
Bastet: tenhle fejetonek, jako spousta mých jiných věcí, není nic nového.. víc, než polovina, je psána v době, kdy jsem se o dílka ještě nedělila s dalšími lidmi.. takže bez ladu a skladu, bez jakýchkoli ambicí, kamkoli dílka řadit atp. :-) já vlastně ani nejsem typ, který se dá zkrotit nějakou formou.. i kdybych se o to snažila, nikdy se mi to nepovede dokonale..

na svá dílka nahlížím každou chvíli jinak.. jednou mi něco připadá, jako velmi povedené a za měsíc bych si o to neopřela hůl.. takže trošku naslouchám hlasům zvenčí.. je pravdou, že mi dost lidí řeklo, že poloha fejetonu mi sedí.. ač já mám občas také pocit lehké křečovitosti.. je to asi o osobním pocitu :-) právě u hippokratova ostrova už mi to přišlo trošku jako násilí.. je to jedno z poměrně čerstvých dílek.. a hle.. ono se to docela líbilo.. z toho plyne, že já osobně si asi dílka vážně zhodnotit neumím..

díky ti za zastavení a čas :)
» 26.09.2015 - 08:19
Jasně, že je to podle skutečnosti - vtipně podané. Pobavilo, ST
» 26.09.2015 - 15:35
V diskuzi s BaSTet Ti dávám zapravdu, Amelie. :-))
» 26.09.2015 - 15:59
mě se to líbí celé :-) moc
» 26.09.2015 - 18:03
Romana Šamanka LadyLoba: to mě moc těší, děkuju ti :-)
» 26.09.2015 - 18:03
Tomáš: děkuju! :-)
» 26.09.2015 - 23:13
ST.
» 26.09.2015 - 23:57
komentářů plno, jen připojím ST. dobře jsem si početla
» 27.09.2015 - 01:03
Psavec: díky ti :)
» 27.09.2015 - 01:04
řeka: to mě upřímně těší, cením si tvého zastavení, děkuji :-)
» 27.09.2015 - 17:28
krizekkk
Já bych s Tebou nevydržel. ;-)
» 27.09.2015 - 18:46
krizekkk: máš recht.. já se sebou taky nemůžu vydržet :-/ fakt mě nechceš, aby se mi ulevilo? :-/ :D
» 29.09.2015 - 12:01
Amelie M.: mám rád výzvy...
» 16.12.2015 - 18:36
Amelie, máš fejeton psán jazykem mladé, moderní ženy, a dost se mi líbí. Navíc po třiceti letech manželství vím, že bez mojí iniciativy by nebylo vymalováno ani jednou. Takže zdravím a práci zdar, malování zvlášť...ST
» 16.12.2015 - 19:08
Tara: těší mě návštěva nové tváře :) jsem ráda, že se ti fejetonek líbil :)) díky ti

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Zbraně hromadného ničení | Následující: Práskači

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.