Josef FANDA

» autor: Zlatokop Henry
Zlatokop Henry již od dětství přitahoval pozornost. Vzbuzoval rozporuplné reakce lidí v blízkém i dalekém okolí. Inu král rebelů a dobrodruhů nemusí být svými divokými kousky každému pochuti.
Jako každá osobnost má Henry spoustu zastánců i kritiků. Vždy však svou osobností inspiroval. Ve webovnici se objevují články, kdy se Henry inspirací pro někoho stal nebo články o lidech, u kterých inspiraci hledal.
Dnes nastal čas, aby Henry představil svého velkého fanouška. Je sympatické, že i Henryho fanda je velkým bojovníkem. Ve své stylově rozcapené tvorbě bojuje s obsahem, formou a vkusem. I přes neustálé prohry ve všech liniích nevzdává boj a houževnatě se pere o své místo na slunci.
Henry si cení jeho neutuchající odhodlanosti a důmyslných bojových strategií.
Ve výtvarné tvorbě Pepa útočí rozpoznatelnými motivy všeobecně známých autorů. Kdyby již dříve Švejka nenamaloval Josef Lada, tak by ho stejně dobře, ne- li lépe ztvárnil Pepa. Henryho fanoušek navíc dokáže nečekaně citlivě propojit kresby s fotografiemi. Tento přesah Ladovi znatelně chybí.
Pozornost si zasluhuje levitující póza samotného autora. Na fotografiích takřka neměně provází místy na Zlatohorsku. Rafinovaně si pohrává se světelnými a písmovými efekty. Pozorného diváka vždy překvapí nečekaně jiné estetické poselství. Je patrné, že rámeček fotografií předurčuje autora k filatelistické preciznosti a práci s detailem.
Dokonale překreslené dobové fotografie ožívají díky Pepovi v obrazy ceněné sběrateli umění a trpaslíků až z Německa. Nepřející kritikové jistě budou předkládat jednoduchost a podbízivost. To se však pletou.
Tak komplikované technologické postupy v uměleckém ztvárnění svého idolu Henryho jen tak někdo nevymyslí.
Na mnohých obrázcích Pepa jako věrný fanoušek znázorňuje svůj velký vzor. Henrymu Pepův neskrývaný obdiv lichotí a touto formou mu pěkně děkuje.
Literární tvorba Pepy doplňuje tu výtvarnou hlubším poselstvím. V případě knižního bez celeru o Henrym se v textech může masochistický čtenář dozvědět, že Henry občas někam šel a tam někoho potkal. Pepa nešetří detaily, nešetří ani čtenáře. Jeho styl je dynamický, strhující. Čtenář si celou dobu není jistý čím Pepa překvapí, kdy zasadí další geniálně promyšlenou a s elegancí mířenou ránu pod pás.
Kniha se od udavačské formy reportů psaných posluhovači totalitního režimu liší nápaditým výtvarným zpracováním a v neposlední řadě dodatky pisatele. Pepa jako věrný fanoušek napínavé situace komentuje a jako bonus vysvětluje čtenáři, co si o všem osobně myslí.
Henry si zase myslí, že je Pepa kabrňák.
Pepo, jen tak dále. Máš na to, pořádně to rozjeď!!!
Tipů: 4
» 24.09.15
» komentářů: 5
» čteno: 1074(14)
» posláno: 0


» 25.09.2015 - 03:09
Pepa = rovný člověk
ST.
» 25.09.2015 - 09:21
řeka: Je to FAN...da :) Pár obrázků zde...větší škála jeho tvorby na FB...to se nedá popsat...to se musí vidět :) http://www.zlatokophenry.cz/clanky/josef-fanda-smoldas/
» 25.09.2015 - 09:52
Řekni mi, kdo je tvým fandou, a já ti povím, kdo jsi :-)

Text mě pobavil, i bez doprovodných obrázků, které máš na FB. Pepův bezceler by se mi určitě líbil. Vzala bych si s sebou...no, když ne na pustý ostrov, pak jistě do rakve. Na věčnosti se nějaká ta četba bude hodit....
» 25.09.2015 - 13:11
Bastet: :) těším se na další fandoviny:)
» 27.09.2015 - 17:23
krizekkk
:)))

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Kokodák | Následující: Genius loci

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.