Nejdříve malovat a pak básně psát

» autor: Lionhead
Čerstvě podzimního večera
co já budu dělat
červíček hlodá a hlodá
co dneska trochu malovat?

Na temperu už je moc pozdě
na pastelku nemám chuť
tak zkusíme pro změnu zase křídu
suchou nebo mastnou buď jak buď.

Chtělo by to nějakou hudbu
tak co tu vlastně máme
pane Kingu hrejte blues
čest Vaší památce.

Slečno Múzo, co to bude ptám se
čtvrtka bělavá nesměle vyhlíží
křídy postavte se pěkně do řady
já za okamžik vyberu z vás si.

Mlhavou představu co to bude mám
Múza říká, že prý portrét abstraktní
zkusíme na začátek pár čar
svět okolo se rázem rozplývá
pomalu se dostávám do dimenze tvořící.

Pětice barev po čtvrtce tančí
není to vlastně tak zlé
čára čáru rázně míjí
pane Kingu, co na to říkáte?

Za hodinku za dvě
dneska nám to šlo pěkně od ruky
jak to ale pojmenujeme,
když už je ten čas podzimní.

Čtvrtka se nám zahaluje
stačí jen pozadí domalovat
už vím jak Vás pojmenovat
chce to něco, co Vás vystihne
vítejte, Pane Podzimág.

----------------------------------------------------------------

Midnight Blues - B.B. King
https://www.youtube.com/watch?v=DfcDq3qUqh4

Pan Podzimág
http://s5.postimg.org/iicdnwf5j/WP_20150923_006.jpg
Tipů: 14
» 23.09.15
» komentářů: 10
» čteno: 620(20)
» posláno: 0


» 24.09.2015 - 00:10
Hudba krásná...Můza k ní
ST.
» 24.09.2015 - 08:03
tvá báseň má fajn atmosféru a pan podzimág je boží.. naprosto mu to jméno sedí :-)
» 24.09.2015 - 09:41
I s muzikou krásně pohodové počtení... :-)
ST panu Podzimágovi ;-)
» 24.09.2015 - 11:05
Mockrát Vám děkuji za milé komentáře, moc potěšily. ;) :)
» 24.09.2015 - 16:48
krizekkk
ST
» 25.09.2015 - 10:51
před panem podzimkingem smekám...

https://www.youtube.com/watch?v=tz_pqMmrphM
» 25.09.2015 - 18:22
enigman: Děkuji děkuji. ;)
» 01.12.2015 - 22:23
Nádherné, ST :-)
» 02.12.2015 - 22:55
Rivendell: Mockrát díky ;)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Podzimní píseň | Následující: Hlas, jež zavál čas
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
narozeniny
Dueta2 [3]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.