AktualityNaruby.com - Asijské postoje vůči imigračnímu fenoménu

» autor: Lionhead
Ve chvíli, kdy v naší redakci zazvonil telefon a ozval se přední japonský reportér pan Hroshi Nasoushi s nabídkou, že se podělí o tamní postoj vůči imigračnímu fenoménu napříč hlavními asijskými hráči, neváhali jsme a dali panu Nasoushimu patřičný prostor. Přinášíme vám exkluzivní informace, které v jiných českých médiích nenaleznete.

Prvním předmětem společné debaty byl vládní postoj Čínské lidové republiky. K problematice se před několika dny oficiálně vyjádřil čínský ministr pro lidovou propagandu a cenzuru pan Nacomashtudeku. Čína prý za žádných okolností potenciální imigranty přijímat nebude. Již samotná integrace muslimské kultury do čínského striktního politického režimu je dle Nacomashtudekuových slov naprosto nerealizovatelná. Provládní postoj podpořil i nejbohatší člověk Číny pan Ye Mito Fuk. Dle jeho vyjádření by snaha integrovat běžence do společnosti byla zároveň i velmi finančně nákladná a převážnou část by hradily zejména osoby z podnikatelského sektoru. Pan Fuk dále dodal, že jejich primárním cílem investic se překvapivě stala Česká republika a také si významně pochvaluje současnou českou hlavu státu.
Opačné stanovisko vůči otázkám imigrace však zastává čínský exilový odbojář žijící v Londýně pan Bushimi Naokno. V potenciální integraci muslimské kultury do čínského politického režimu vidí jedinečnou příležitost, jak komunismus v zemi oslabit, v ideálním případě zcela rozbít. Samozřejmě by se rád vyhnul označení z terorismu či partyzánství, a tak by kroky k nastíněné změně režimu rád vedl v rovině, kdy ke změně dojde tzv. přechodem, nikoliv zhroucením - staré elity jsou svých postů a mandátů zbaveni nenásilně a následně nejsou nijak dále pronásledování či perzekuováni (poznatek redakce).

V následující fázi rozhovoru jsme se s panem Nasoushim zaměřili na Japonsko. Japonský ministerský předseda Sedito Nagauči je v otázkách imigraci do Japonska velmi liberální. Ve svém oficiálním prohlášení dal jasně najevo svůj pozitivní postoj vůči imigraci a případným prointegračním opatřením dává zelenou. Stejného názoru je mj. i japonský ministr práce pan Onosheny Kimono. Svou vizi demonstroval i v praxi a přednostně by prý vytvořil mnoho pracovních míst pro nové imigranty, tak aby se mohli okamžitě a důstojně integrovat do společnosti. Pobřežní jaderné elektrárny prý skýtají mnoho pracovních příležitostí.

Poslední zemí, o jejímž postoji se vůči aktuální muslimské imigraci pan Nasoushi podělil, je jižní Korea. Co se vládního postoje týče, panuje zde naprostá neutralita. Jižní Korea se v současnosti otázkami o případné masové imigraci na asijský kontinent vůbec nezabývá. Ovšem bylo by prý chybou nepoukázat na dvě osoby ze soukromého sektoru stojící v přímém názorovém rozporu. Díky svému postavení obě osoby lobují v otázkách svého zájmu, každý však v rámci protikladného postoje. Velice liberální postoj a zároveň otevřenost vůči imigraci zastává jihokorejský magnát a současně majitel společnosti produkující filmy pro dospělé Shukino Production, pan Shuksi Nasofa. Dle jeho vyjádření vidí v mladých imigrantech potenciální herecké talenty pro filmy, které jeho společnost v hojném počtu každoročně produkuje.
Zásadně proti je však majoritní vlastník jihokorejských rýžových plantáží pan Shiroko Nedaleko. Zastává velmi konzervativní názor a je pro udržení tradičních jihokorejských národních hodnot.

Smíšené reakce asijského kontinentu v otázkách aktuální masové imigrace neunikly pozornosti radikálnímu hnutí. Jedna z předních a nechvalně proslulých osob Sestřelí Zestřechi dal ve svém video-prohlášení jasně najevo, že jakékoli postoje, prosby či ultimáta asijských zemí naprosto ignoruje a bude hájit a nadále i prosazovat vlastní zájmy.

Máme snad tuto reakci chápat jako případné ohrožení asijského kontinentu a potenciální rozšiřování sfér vlivu i směrem na východ? Zůstaňte s námi a dozvíte se víc!

S panem Nasoushim bude naše redakce i v budoucnu nadále spolupracovat a o případných novinkách vás budeme neprodleně informovat.

Autor článku
Jaroslav Máslo
Tipů: 2
» 06.09.15
» komentářů: 0
» čteno: 652(8)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: O Františkánské zahradě | Následující: Re(klam)ový svět

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.