Několik poznámek k otcovství

» autor: Tomáš
Asi to je špatně pochopená solidarita se svou nejmilejší, ale jakmile otěhotní a její bříško se začne zaoblovat, tloustne i její partner. Zatím co její tělesný objem se vyklenuje převážně dopředu, u něho se rozšiřuje i do stran. Po devíti měsících se tento vývoj radikálně změní: novorodička ztratí naráz několik kilo, on však zůstává „zakulaceným“ mladým otcem, případně s příchodem dítěte tloustne dál.

Zatím co většina nastávajících maminek konečně pochopila, že nemají jíst „za dva“, jejich mužů jako by se to netýkalo.

Zkušení lékařští pozorovatelé a vědátoři zjistili a vyhodnotili, jak se mladí muži s vývojem svého otcovství váhově mění. Dali si práci s více než deseti tisíci dobrovolníky, u nichž sledovali jejich tělesnou váhu od puberty až po střední dospělost. Ti, co se stali otci poprvé, přibrali na váze 2,5 kg , ojediněle i mnohem více. U jiných stejného věku, kteří však nežili se svými dětmi ve společné domácnosti, to bylo pouhých 1,6 kg.

Naprosto jinak tomu bylo u mladých bezdětných mužů, kteří ve stejném období zhubli průměrně o 0,7 kg.
Otcovství může výrazně ovlivnit zdraví dosavadních neženatých. Čím více tloustnou, tím více upozorňuje jejich zvýšený Body-Mass-Index (BMI) na riziko srdečních onemocnění a cukrovky.

Už dlouho je známo, že manželství ovlivňuje mužskou váhu už brzy po svatbě. Zřejmě proto, že se po ní mění dosavadní životní a stravovací zvyklosti mladého muže. S dítětem přijde i zodpovědnost za celou rodinu, která teď je u něho na prvním místě. Pak má taky méně času pro sebe a je mu zatěžko, aby třeba mohl sportovat tak, jako dosud. V kuchyni náhle přibudou různé lahůdky a sladkosti a jsou i otcové, kteří spořádají s talíře zbytky jídla, které jejich dítě nedojedlo. Nová otcovská funkce má závažný vliv na jejich zdravotní stav i do budoucna, neboť to je dětský lékař, který je jim teď přednější než jejich vlastní, kterého víceméně opomíjejí.

Lékařský tým, který všechno vyhodnocoval, varuje nastávající otce, aby tato fakta nepodceňovali.
Tipů: 10
» 27.08.15
» komentářů: 7
» čteno: 914(20)
» posláno: 0


» 27.08.2015 - 08:05
detektor
:-)...to je velmi pravdivá STudie...:-)
» 27.08.2015 - 11:13
Dá se tomu věřit.
ST
» 27.08.2015 - 16:29
krizekkk
1
Nežrat a makat, mojí ženě se narodily dvě zdravé holky a v té době jsem na tloustnutí neměl čas. Musel jsem je zaopatřit... Jsme rozežraný národ. A nic nám není dost po chuti. Howgh. Nic proti Tvojí úvaze...
» 30.08.2015 - 14:39
Aneb muž "zfotrovatí" - čili celkem běžná věc. Asi obrana přírody, aby muž zůstal s manželkou a nelákalo ho to jinam, když už nemá takovou figuru jako předtím.
:o)
» 17.09.2015 - 22:26
je to zajímavé vyprávění...ST
» 21.09.2015 - 14:55
Kde je pravda netuším, ale vidím to tak,že muž se snaží fin.zaopatřit rodinu, žena je doma s mimčem a tak muž pracuje víc a déle a pak papká večer..a jasně, méně času na sport a taky to dojídání za děti..a rázem se pomalinku tloustne. Ale myslím,jak člověk stárne, obvykle ubívá vitalita a zpomaluje se metabolizmus a když se 2kg za rok přibere, rázem je to za 10 let 20kg :(
» 28.10.2015 - 12:12
Jasně, na nic není čas, "žít" se dá, až děti usnou, stresy, nevyspání, jídlo jako uklidňující prostředek, cukr jako droga. Manželka doma vyvařuje a krmí mužíčka, jak jinak, tlustej neuteče, dej té bestii nažrat.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Nemocní a oškliví | Následující: Kytice růží

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.