Hry osudu 1. kapitola

Prostředí stájí je mi velmi blízké, a tak jsem se rozhodla pokusit se napsat příběh z tohoto prostředí. Snad se vám bude líbit alespoň tak, jako mé další povídky. Příjemné čtení, vaše Mora
» autorka: Mora
Je jeden z vzácných slunečných dnů a já bych si ho měla užívat. Kolem mě jsou ti, kteří pro mne znamenají všechno na světě, takže bych měla být neskonale šťastná. Sedím v krásné kuchyni u velkého stolu s milovaným manželem a osmiletou dcerkou a nikam se mi nechce. Hrozně se bojím, aby po příjezdu do Medley neprasklo moje malé tajemství.
Na Michaela i Katie se široce usmívám, ale za úsměvem skrývám slzy. Už dva dny nemůžu spát a přemýšlím, jak bych se mohla vyvlíknout z toho, do čeho jsem se vlastně sama uvrtala. Moje bývalá trenérka Catherine Needleová mi občas psala, chtěla vědět co je nového a byla jediná, kromě mých rodičů, kdo věděl, že se mi narodila Katie. Vzájemně jsme si psaly o všech novinkách. Jediná podmínka z mé strany byla, že se o ničem nesmí zmínit Mikeovi. Teď jsem se vlastně dobrovolně vracela do mé staré stáje, za všemi těmi vzpomínkami a mou milovanou Katie jsem brala s sebou. Původně měla zůstat doma, ale Michael musí na dva týdny odjet, a tak musí Katie se mnou.
Ani nevím jak, ale nechala jsem se od Catherine přemluvit, abych přijela a v její stáji uspořádala drezurní soustředění. Dnes ráno mi mailem přišel seznam účastníků. Četla jsem ho u snídaně a málem jsem se udusila čajem. Účastníků bylo celkem deset a já jsem je všechny znala z doby, kdy jsem ve stáji jezdila. Mezi jmény na mě jako kostlivec ze skříně vyskočil Mike Watts. Jen tak tak se mi povedlo nevylít hrnek s čajem do počítače a nebýt Michaela, asi bych se udusila. Musela jsem teď spoléhat na Cath, že vážně nikomu neřekla, že ta známá trenérka, co u nich bude pořádat soustředění jsem já. Nechtěla jsem, aby byla Katie svědkem nějakého výstupu mezi mnou a Mikem.
***
Všichni jsme pořád seděli v pyžamech a Katie brebentila o tom, jak moc se na výlet těší. Snažila jsem se ji krotit, ale moc se mi to nedařilo. Věci jsem nám zabalila už včera a teď už zbývalo jen rozloučit se s Michaelem, obléct se, naložit koně a vyrazit na šestihodinovou cestu. V klidu jsme dojedli a všichni tři jsme se šli obléct. Bylo vážně teplo, tak jsem si oblékla plátěné kalhoty a tričko s krátkým rukávem. Blond vlny jsem stáhla gumičkou v týle a byla jsem připravená na cestu. Vydala jsem se do Katiina pokoje, abych jí pomohla, pokud něco potřebuje. Když jsem otevřela dveře, moje milovaná holčička už byla oblečená a snažila se uplést z dlouhých kaštanových vlasů francouzský cop. Jakmile jsme ho společně dokončily, už mne tahala za ruku, abychom naložily naše koně.
Já jsem si do Anglie brala svého milovaného Camara a Katie si prosadila, že si s sebou musí vzít svou pětiletou ryzku Game Over. Až mě překvapovalo, jak moc si ty dvě sedly. Game měla prvotřídní původ a byla velmi talentovaná. Koupili jsme ji s Michaelem pro Katie před dvěma lety a od té chvíle se od sebe tyhle dvě slečny nikdy neodloučily na déle než jeden den. Game jsem obsedala já, ale už v té době si na ni občas suverénně sedla i Katie. Nikdy se žádného koně nebála. Měla s Game za sebou zatím jen dvoje závody, ale z obou si odvezly krásné umístění a cenné zkušenosti. Sama jsem byla zvědavá, jak se jim v cizím prostředí povede, když tam budou více jak dva dny. Pro Katie to bylo obrovské dobrodružství. O Cath jsem jí často vyprávěla a ona mě vždy při návštěvách Anglie prosila, ať se za ní jedeme podívat. Nikdy mě však nepřemluvila, takže teď to pro ni bylo jako druhé vánoce.
Tipů: 5
» 04.05.14
» komentářů: 2
» čteno: 838(6)
» posláno: 0
Ze sbírky: Hry osudu


» 04.05.2014 - 22:58
Četlo se to pěkně, (snesla bych klíďo i delší ;) ... ode mě ST :))
» 05.05.2014 - 13:51
Mike a Michael :)
Vypadá to zajímavě, jsem zvědavá na pokračování :)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Morana | Následující: Hry osudu 2. kapitola

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.