Stargate Atlantis: Uncertain future -10-

Doufám, že jste na mě nezapomněli.:D Přináším vám totiž pokračování a jak jsem již předtím slíbila, nastane drama...:D
» autorka: Riu
Běžela jsem lesem a prodírala si cestu skrze dlouhé větve stromů, které se mi nepřetržitě stavěly do cesty. Utíkala jsem dlouho, krev mi pulzovala ve spáncích a nohy už mi začínaly vypovídat službu, přesto jsem nehodlala za žádnou cenu polevit, protože moji pronásledovatelé mi byli stále v patách.

Vybočila jsem ze své trasy a pokračovala do hlubin lesa. Uběhla jsem několik metrů a vyhýbajíc se dalším větvím, jsem před sebou přehlédla balvan, který mi stál v cestě. Na poslední chvíli jsem se ho snažila přeskočit, jenže levá noha mi sklouzla o mokrý mech, kterým byl porostlý.
Zavrávorala jsem, natáhla ruce před sebe, abych zbrzdila pád, udělala kotrmelec a těžce narazila do kmene sousedního stromu. Chytila jsem se rukou za rameno, kterým jsem narazila do stromu a bolestí se sesula na kolena.

Nějakou chvíli jsem tam klečela a čekala, než bolest odezní. Po chvilce jsem se pokusila zvednout, ale svaly mě zradily a já spadla zpět na vodou nasáklou zem. Pramínky vlasů mi padaly do tváře a odkapávaly z nich těžké kapky vody, jelikož hustě pršelo. Celá jsem se třásla a téměř nemohla dýchat, ale nemohla jsem tu zůstat déle, musela jsem pokračovat dát, jestliže jsem chtěla dnešní den přežít.

Ztěžka jsem polkla a postavila se na rozechvělé nohy. Zůstala jsem stát na místě. Soustředila jsem svůj zrak na okolí a zaposlouchala se. Kromě svého zrychleného dechu jsem okolo sebe slyšela i šramot. Jako první mě napadlo, že to bylo způsobené větrem, který foukal, ale nejspíš to nebyl on, ale Wraithové, kteří po mě šli a díky mé neopatrnosti mě málem dostali.

Byla jsem strašně vyděšená. Co jsem měla udělat? Byla jen jediná možnost – dát se znovu do běhu a doufat, že se mi podaří jim uniknout, i když jsem tomu nedávala příliš velké šance, protože jsem se ztratila.

Rozpohybovala jsem tedy své ztuhlé svaly a pokračovala dál navzdory tomu, že jsem nevěděla kam se dostanu. Každou chvíli jsem se koukala přes rameno, ale po uběhnutí dalších pár metrech mi došlo, že jsem to neměla dělat. S hlavou otočenou dozadu jsem totiž nesledovala, kudy běžím, takže jsem si nevšimla, že cesta, kterou jsem se ubírala končila. Boty obalené bahnem mi sklouzly po mokré trávě a já začala klouzat ze srázu. Po dlouhých sekundách, kdy jsem se marně snažila něčeho zachytit, abych přestala padat, jsem přistála ve vodě, přesněji řečeno v potoce. Jestli jsem před tím nebyla promočená až na kost, tak teď jsem byla určitě.

Voda byla strašně ledová, proto jsem se v ní nechtěla příliš dlouho máchat, a pokusila se vstát. Jenže mi to nešlo tak dobře, bolela noha, protože jsem si lýtko rozdrásala o nějaký kámen, kterých bylo v potoce požehnaně. Sevřelo se mi hrdlo. Co si teď počnu? Se zraněnou nohou se daleko nedostanu.

Začínala jsem uvažovat nad tím, jestli by nebylo prostě lepší umřít. Tady a teď hned. Jaký to mělo vlastně smysl pořád utíkat, před nepřítelem, kterého jsem nemohla porazit? Podle mě to nebylo možné, ne v mém nynějším stavu. Ale... Malý hlásek v hlavě mi našeptával, že když to teď vzdám, bude to známka slabosti a všechny ty týdny, kdy se mi dařilo před Wraithy unikat, přijdou vniveč. Ne, nesmím to vzdát, musím bojovat do posledního dechu, abych jednou znovu uviděla svou rodinu!

Z mého přemýšlení mě vyrušilo náhlé cáknutí vody. Poplašně jsem sebou trhla. Když jsem se ohlédla tím směrem, odkud jsem ten zvuk zaslechla, uviděla jsem před sebou vysokou postavu - Wraitha, který na mě mířil malou zbraní. Na poslední chvíli jsem se vyhnula jeho výstřelu tak, že jsem se vrhla na stranu. V místě, kde jsem se ještě před chviličkou nacházela, se zvedla sprška vody.

Nedal mi šanci, abych se postavila, dál po mě totiž střílel. Plazila jsem se pozadu ve vodě a snažila se od něj dostat co nejdál, ale marně. Rychle se přibližoval, ale jakmile byl kousek ode mě, vymrštila jsem nezraněnou nohu a chtěla mu vykopnout z ruky zbraň, jenže jsem se netrefila a místo toho ho kopla do žeber. Ale i to pomohlo, zavrávoral několik kroků vzad a já tak získala čas, abych se vyškrábala na nohy a sáhla po dýce.

Wraith přede mnou se chystal k dalšímu výstřelu a já udělala to, co mě napadlo v téhle situaci jako nejlepší řešení – skočila jsem na něj. Moje počínání nečekal, proto ztratil nově nabytou rovnováhu a upadl na záda, čímž jsem získala šanci, abych mu mohla bodnout dýku do místa, kde se nacházelo u člověka srdce, ale nebyla si jistá, jestli tomu tak bylo i u jejich druhu.

Vypadalo to, že jsou mnohem odolnější, než my lidé, protože Wraith bolestně zařval, ale zatím neumíral. Mrskal sebou jako ryba na souši, ale já mu nechtěla dát příležitost k tomu, aby mě ze sebe setřásl a pokusil se ukončit můj život. Seděla jsem na něm obkročmo a dál a dál do něj bodala všude tam, kde měl nechráněné tělo, takže mě zase na oplátku jeho bolestné vytí bodalo do uší.

Ani jsem se nenadála a najednou to utichlo. Ucítila jsem, jak pode mnou jeho tělo znehybnělo, to mi však nezabránilo v tomu, abych mu nadále zasazovala jednu ránu za druhou, pro jistotu, kdyby to svou smrt jen předstíral, protože u Wraithů jsem si nemohla být s ničím jistá. Nakonec mi paže ochably a já je spustila volně vedle svých boků, dívala jsem se do jeho ohavné tváře, která nejevila žádné známky života. Zalapala jsem po dechu.

Já... Já zabila Wraitha...
Tipů: 5
» 20.04.14
» komentářů: 7
» čteno: 949(7)
» posláno: 0


» 20.04.2014 - 18:16
Boj, nebo útek... hezky vyplavený adrenalin. :)
Fandil jsem jí. :) ST
» 20.04.2014 - 18:34
Kajuta: Díky za komentář!:) No, tímto to pro Liu ještě nekončí... Bude potřebovat, abys jí fandil dál.:D
» 20.04.2014 - 19:41
Riu: Fandit se bude a doufám, že jí nebude ublíženo, jinak píšu přímo autorce, ať změní scénář. .)
» 20.04.2014 - 20:18
krizekkk
Já bych si na toho potvoráka obkročmo sednout netroufl... :-) ST
Mezi náma, nejvíc se mi líbilo, jak Todd vrátil do Shepparda život... Když spolu zdrhali od Kolji... :-)
» 24.04.2014 - 22:52
Kajuta: Ne-e, nebude jí ublíženo, no, aspoň ne moc, ale nějaký zranění schytat musí.:DD Ale jestli se ti to nebude zdát, tak autorce klidně napsat můžeš.:D Jen nevím, jestli ti to bude nějak platný, protože je autorka dost tvrdohlavá.:D

krizekkk: Jo, já asi taky ne.:D Pravda, to bylo od Tedda pěkný gesto, když jsem to viděla poprvý, jen jsem žasla, protože jsem vážně netušila, že jsou toho schopni.:) Jinak ti děkuji, opět, i za ST!:))
» 26.04.2014 - 23:12
ST! A zatajil se mi dech s ní :O Dokonale píšeš, to jako opravdu! A to už je všechno? Další užtu nemáš? :D
» 26.04.2014 - 23:18
Aiurytjuel: Děkuji, děkuji... :)) To víš, že se mi to hezky čte, taková chvála, z které jsem červená od hlavy až k patě!:)))
Ne, není to všechno, ještě mám napsanou 11. část a kousek 12.:)) Mám toho trochu moc, tak na psaní už mi toho času zbývá málo...:/ Pokud chceš, tak další část můžu vložit zítra.:) (pokud to zítra není už teď - nemám totiž páru kolik je hodin - protože to nemám ještě zkontrolovaný a bylo by tam plno chyb:D)

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.