California Dreaming / Sen z Kalifornie

Jen krátké zastesknutí po mém druhém domově. Ten písek a vlahý vánek cítím ještě teď!
» autorka: DenieM
Bílý horký písek mi proplouvá mezi prsty. Na dotek je tak rozehřátý slunečními paprsky, až mi po těle přejíždí mráz. A přesto si dál nesu plátěné boty v ruce. Nezáleží mi na ničem, jen na tom příjemném pocitu hrubého, a přesto jemného písku na mých holých chodidlech.
Po mé pravici šumí oceán. Každé zvednutí vln o písčitý břeh je doprovázeno dlouhým táhlým zvukem znějícím skoro jako "sviš sviš". Všude kolem mě obklopují zvuky šťastných lidí, dětský smích, zpěv a křik dospívajících puberťáků, kteří si užívají prázdniny na pláži. Hudba z nedaleké promenády doléhá až ke mě. Vůně ze stánků rychlého občerstvení mě zlehka šimrá pod nosem. Sbíhají se mi sliny na višňovou ledovou tříšť.

Dál postupuji horkým pískem a slunce mě šimrá po holých zádech. Nenakrémovala jsem se. Večer jistě budu hořce litovat, až budu mít zarudlá ramena, na dotek bolavá. Ale teď si jen vychutnávám pocit tepla, které mě hladí po každém milimetru mého těla a jemně líbá mou kůži.
Položím se na záda, konečky prstů na nohách si nechám omývat ledovým oceánem. Zbožňuji ten kontrast, ten chaos, které dvě různé teploty ve mě vyvolávají. Pod zavřenými víčky mi hrají všechny barvy, převládá červená. Lehký přímořský vánek ovívá mé rozpálené já, a já vím, že musím snít. Nemůže to být skutečné. Tak nádherně se nikdo nemůže cítit, pouze snad ve snu. Zvednu ruku, proti modrému nebi ve slunečním svitu vypadá téměř černá. Zahýbu prsty a na rtech se mi objeví malý úsměv. Ano, sním, ale je to ten nejbáječnější sen na světě!

-----------------------------------

S prudkým nádechem se posadím. Všude kolem mě vládne tma a chladno. Opět jsem ve svém Bruselském pokoji. Prosluněné Los Angeles jsem nechala na druhém konci světa, přesně tam, kam patří.

Pomalu se uložím zpět do peřin a zavřu oči. Hlava mi klidně spočine na měkkém polštáři a já vím, že další takový sen už dnes v noci nepřijde.
Možná to nebylo skutečné, jen výplod mého podvědomí, přesto však stále cítím horký dotek písku na bosích chodidlech.

S úsměvem na rtech znovu usínám, snad se ještě na okamžik vrátím do ráje na zemi.
Tipů: 6
» 18.02.14
» komentářů: 4
» čteno: 641(6)
» posláno: 0


» 18.02.2014 - 12:47
Hezké- ST
» 18.02.2014 - 15:58
vavaoko: děkuji!
» 18.02.2014 - 19:19
krizekkk
Snít... ST
» 18.02.2014 - 22:45
Hřejivé snění- ST

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Čas | Následující: Strach

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.