Druhé a třetí taneční (25.9. a 2.10.2013)

Jen tak v kostce, bez nějakého většího záběru :)
» autorka: Rezkaaa
DRUHÉ TANEČNÍ 25.9.2013

Tak jo, týden se s týdnem sešel, pár písemek bylo napsáno a už tu byla další středa - 25.9.
Je něco po čtvrté hodině a všude klid... Předtaneční horečky se utišily, přece jen už to nejsou první, ale druhé taneční.

Je pět hodin, mám domluvené česání, takže něco málo před pátou už trošku nervózně ťukám na dveře kamarádčina pokoje. Přivítá mě spolužačka, která vyletí ze dveří s výkřikem "Máš kulmu?" a velmi rychle mizí za rohem. Jo, kulmu nemám.
Kamarádka se měla česat o půl páté, jenže by to nebyla ona, aby se někde nezapomněla, a tak se celé česání posunulo.

Pět patnáct, s velkou slávou přicházím na řadu. Ještě stíhám zaběhnout pro lak a pak už šupem zpátky. Moje "kadeřnice" se snaží co nejrychleji něco efektivního stvořit, ale čas je neoblomný a snad proto pospíchá o to rychleji.
Třičtvrtě na šest, v celou to začíná. Obvykle jsme vycházeli společně o půl šesté. Začínám pořádně stresovat. Naštěstí je již účes hotov, ale čeká mně ještě celá nekonečně dlouhá chodba pro tašku, kabát a boty. Venku nasazuji ostré tempo, abych nepřišla pozdě. Naštěstí jsou vždy u vstupu do tanečního sálu fronty na zaprezentování se, takže díkybohu stíhám.

Mám kratší šaty než jsem zvyklá, i s větším výstřihem než nosím, (Dle ostatních jsem byla zahalená až až, ale přece jen, síla zvyku...) takže jsem se cítila trošku nesvá, když jsem opět přecházela celý sál sledovaná desítkami párů očí.

A pak to začalo. Přišel opět dobře naladěný pan instruktor a začali jsem s opakováním tanců, které jsme se naučili minule, tedy se základními kroky cha-chy, bluesu, polky a waltzu. A potom následovala pořádná mela. Začali jsme se učit otočky do polky. Někteří pánové (i dámy) zbledli, já jsem se docela těšila.
Byly nám předvedeny otočkové kroky a hurá do páru! Pár otoček bez hudby, pár připomínek a pak už se rozléhají sálem tóny písně "Škoda lásky..."
S Adamem (pozn. krycí jméno tanečního partnera) kroužíme pěkně po obvodu parketu a docela si to užíváme. Po chvíli je tanec přerušen. "Proč?" říkám si. A pak to vidím. Uprostřed sálu je pěkná změť několika párů. Jak jsem byla Adamem poučena, je vždy poznat "zkušený pár" od "nezkušeného" podle polky. Nezkušený se vrhá do středu parketu, zatímco zkušený se od obvodu nikam nehrne a má spoustu místa.
Párkrát tanec zopakujeme, jede se dál.
Nevím už, v jakém pořadí jsme se tance učili, je to ale vcelku jedno.

"A teď se naučíme nový tanec, jive." oznamuje pan instruktor. Tak jdeme na to.
Jive mě docela bavil, Adam mi poradil, ať pořádně zvedám kolena, že to vypadá líp a má se to tak tančit. Ale bez ostatních kroků (otáček atd) nemá tanec ten pořádný šmrnc. I tak jsme se u toho zapotili.
"Vzad-vpřed, raz a dva, raz a dva, vzad-vpřed, raz a dva, raz a dva..." počítal instruktor rychlostí kulometné palby.
Naštěstí byl brzo krátký oddech, kdy jsme se naučili novou figuru do cha-chy a to tolik oblíbený New York.
"Nemáchejte rukou kolem sebe, ať někoho nepraštíte." upozornil nás instruktor a už jsme jeli.
Bohužel jsem si nemohla New York pořádně užít, poněvadž byl další pár moc blízko, takže jsem onoho tanečníka pořád bouchala. Pak se pánové posouvali, aby si zatančily i další dámy, které neměly tanečníky.
Na mě tanečník nezbyl, nevadilo to, protože jsme alespoň s kamarádkami probraly naše tanečníky a mohly jsme se na všecky tančící páry ksichtit.

Závěrem? Jenom říct, zážitek jako vždycky. Adam mě galantně doprovodil a už jsem se mohla těšit zase na další lekci.




TŘETÍ TANEČNÍ 2.10.2013

A bylo to tu zase. Další taneční.
Tentokrát jsme se s holkama prozíravě připravovaly dříve než posledně, poněvadž jsme šly všechny trochu později.

Všechno krásně klapalo, učesaná jsem byla včas, oblečená a namalovaná taky, vše se krásně stíhalo. Sešli jsme se celá banda děcek z ročníku před budovou (až mě to překvapilo). Vyšla jsem trochu dřív s první skupinou. Zatočili jsme do menší uličky, abychom to měli kratší. Jen tak se ohlédnu a všimnu si, jak jde Adam naproti po ulici. Mávám na něj, ale on se jen zašklebí a přidá do kroku do jiné ulice.
Přidávám též, že ho předběhnu, když to mám přeci kratší, nakonec to vzdávám. Když se ulice spojí, jde Adam asi třicet metrů před námi, kluci na něj pokřikují, že není galantní a nedoprovází mě a holky se smějí.
Ale měl dobrý nápad, vyšel si dřív a nemusel čekat na přechodu.

Každopádně se potkáváme uvnitř, když se opakují tance z minule. To máme blues, chacha s New Yorkem, polka i s otočkami, waltz a jive. Chachu jsme si zatancovali celou se všemi variacemi a otáčkami, poněvadž jsem ji uměla už z dřívějška. Naprostá paráda!
Po zopakování všech tanců (a opožděnějšího příchodu instruktora) jsme se vrhli do učení dalších figur a tanců. První byla otočka do bluesu, při které si Adam neustále stěžoval, že je to strašná nuda. Souhlasila jsem s ním. Krásný tanec, ale po chvíli omrzí.

Další tanec rozhodně nuda nebyl. Učili jsme se pravotočivé otáčení ve waltzu. Krůček za krůčkem nám byla objasněna ona finta, jak to zatančit a pak jsme se dali do párů. Když jsme zkoušeli tančit každý sám, dámy a pánové zvlášť, pamatovala jsem si všechny kroky, kam mám jít. Ale jakmile jsme začali v páru postupovat už do nějakého směru (který se neustále měnil, jak jsme kroužili sálem), byla jsem trochu zmatená. Naštěstí vedl Adam opravdu výborně a já jsem tak neměla příležitost se splést (ale ani přemýšlet nad tím, jak vlastně těma nohama hýbu...)

Na samotný závěr nás naučili mambo - základní krok a "kukaraču", tedy krok do stran. Byla to sranda, zavrtěli jsme si zadkem (pan instruktor to uměl výborně, což jsme následně s holkami ocenily) jenže zase, bez otoček a "vymakávek" to nemá onu šťávu.

Každopádně jsme si to zase užili, dokonce jsme byli u toho foceni a máme velkou společnou fotku.
A už se moc těším na další lekci!
Tipů: 1
» 05.10.13
» komentářů: 1
» čteno: 1166(8)
» posláno: 0


» 06.10.2013 - 23:29
taneční bych přál každému...bylo to super...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
online
1 skrytých [1]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.