Přívěšky

Román o mladé čarodějce, která poznává jakou mocnou energii nosí na krku. Prolog vás pouze seznámí s jejím světem. Pravý děj se začne odehrávat až od první kapitoly.
» autorka: Ančos
Byl poslední den letních prázdnin. Léto pomalu odcházelo pryč, ale stále se našlo pár hezkých dnů. Viktorie Salerová měla nastoupit na střední školu. Nemohla se dočkat, protože zároveň se střední školou přicházelo také studium pro výjimečné.

Viky věděla, že je výjimečná. Všechno jí to pověděla její matka, která byla taky. Vyjímeční lidé dokázali úžasné věci. Dokázali čarovat. Popravdě to ale nebylo uplné čarování. Dokázali ovládnout energii, která se skrývala v živlech, v čase, v prostoru a v myšlenkách. Energie se nacházela v přívěšcích, které nosili na krku na řetízcích. Právě tyto přívěšky jim dodávali moc. Byli něco jako druhé srdce. Když o přívěšek přišli, jejich energie se vytratila.

Všechny tyto informace už Viky znala. A dokázala si už i lehce pohrávat s energii. Například dokázala vyčarovat jídlo, na které měla zrovna chuť. Nebo naklonovat šaty z obchodu, které se jí líbily, přímo do jejího šatníku. Ale ty vyjímečné věci se měla naučit až na studiu.

Škola pro vyjímečné se nacházela na stejném místě jako Vikiina střední škola, jenom se muselo projít portálem, abyste se dostali do jiného světa. Čas tam běžel uplně stejně. Ale nejmocnější kouzelníci a čarodějnice tento svět stvořili, kvůli obyčejným lidem. Aby se moc energie dobře maskovala.

Byli tu však i tací, kteří chtěli i obyčejným lidem ukázat, jak moc jsou výjimeční. Ovládnout oba světy i za cenu ztráty své poloviční lidskosti. Říkalo se jim Temní. Používali i nesprávnou energii. Například ze hřbitovů, kde by všechno mělo zůstat v poklidu. Podmaňovali si mrtvé duše, aby jim pomáhali na jejich straně. Přemlouvali různé výjimečné, aby se stali Temnýma. Ti, co byli Temní, byli většinou slabé charaktery, které v sobě nedokázali udržet nadpřirozenou stránku. Ale jelikož nadpřirozená stránka byla silnější než ta lidská, tak nadpřirozeno plně ovládlo lidské tělo.

Mistři, to byli ti, kteří bojovali za práva obou světů. Uměli mnohá kouzla. Dokázali tak ovládat energii, jak si každý z vyjímečného světa přál. Byli to legendy i hrdinové dnešní doby. Každému byli vzorem a každý si přál být jako oni.
Tipů: 1
» 26.08.13
» komentářů: 0
» čteno: 621(10)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.