být sebou

takový sled myšlenek
» autorka: Anjesis
Být tím, čím jsem, měla bych všechno, avšak já nemohu, a to mě dosti trápí. Ve stínu čistých pravd, a ještě čistších lží, jsem jenom nic, a možná ještě míň – žádné moje já, žádná opravdovost.
Ne, není to absencí křídel, či nedostatkem peříček, nýbrž pouty, jež mi určil někdo úplně jiný… a jimiž mám za povinnost se řídit, slepě, oddaně, s jemným úsměvem pokorných služebníků – jako zmámená.
Není mě ani půl a to mi musí stačit, protože opravdovost je příliš cenná, než aby si ji mol někdo dovolit. To mi říkají, a chtějí, ať se se vším smířím…
…ale je to správné?
Tipů: 5
» 23.07.13
» komentářů: 4
» čteno: 776(15)
» posláno: 0


» 23.07.2013 - 16:08
tak to ne, to není správně...
pryč s pouty, nikdo nemá právo nás jakkoli kamkoli poutat... můžeme milovat, mít rádi, smát se, brečet - ale svobodně... je jen na nás, jak se svým životem naložíme...jak moc opravdově se budeme cítit, protože opravdoví jsme všichni...
» 23.07.2013 - 19:57
zelená víla: Já tady spíš narážím na tlaky rodiny, ale dík :)
» 23.07.2013 - 21:44
zelená víla: Zpět do reality. Opravdoví můžeme být tak maximálně k sobě. Tahle společnost není na ní založena. Stále víc a víc je virtuální, stejně jako tato diskuze.
Často je na jiných, jak s naším životem naloží. Tvoříš zákony, daně? Máš vli na zdravotnictví, sociální péčí atd.? Tahle společnost je více modelována reklamou než lidskou morálkou. Promiň, ale takhle to vidím já. Skrytý za svým nickem. Opravdovým. :-)
» 24.07.2013 - 19:57
white walker: bohužel, přesně takhle to je :-(
tlaky, pravidla a pouta ze všech stran, a pravá opravdovost zaniká

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Požírač srdcí | Následující: Zvrácenost, nenávist a láska

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.