SONET PRO TEBE O MÉ STARÉ TVÁŘI

Má mladá láska mi napsala nádhernou, láskyplnou báseň o mé staré tváři. Láska, která vykazuje duševní spřízněnost, nezná věkový nebo společenský rozdíl - přenese se přes vše. Tento sonet je ozvěna na její předvánoční báseň. Její báseň na libresu uvedena nebyla.
» autor: Jan Maren
Vždyť je to jenom oprýskaná slupka,
ta moje dnešní stará tvář.
V podzimním větru sena kupka
rozházená jak roztrhaný kalendář.

Když podívám se ale pod oltář,
vidím tam stále tytéž radosti mládí.
Monstrance smíchu, tentýž snář,
svěcenou vodu, co ke hříchu nás svádí

Vždyť já vím, že mne ráda máš,
že oba potkali jsme opravdovou lásku,
že času má ještě dost, stříhat mi na rubáš.

Láska je nejlepší z léků,
láska je balzám pro duši,
léčí ji a hojí v každém věku.
Tipů: 7
» 26.12.12
» komentářů: 0
» čteno: 746(11)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.