Po roce zase Počátky

Nebodujte, jsou tu jen shrnuté informace o srazu v Počátkách
» autorka: Štěpina
Tak jsou tu po roce zase Počátky. A protože budou poprvé pod libresovskou vlajkou, shrnu sem pokud možno všechny informace, které sem vlastně dávám každoročně.

Takže pro ty, co třeba nevědí nic a nebo něco zapomněli.

Sraz se již po páté koná v rekreačním středisku Valcha v Počátkách u Pelhřimova (www.tomandlovi.cz). Máme zde zajištěné ubytování (na vícelůžkových pokojích) a stravu (snídani, oběd, večeři). Termín je ve dnech 5.-7.10.2012. Uzávěrka přihlášek je 30.9.2012

Dopravit se tam lze vlastním vozem (v případě potřeby vysvětlím cestu), autobusem do Počátek a pak asi 1 km pěšky alejí (např. z Prahy jsou docela dobré spoje) a nebo vlakem (tady už je trochu problém, nádraží Počátky-Žirovnice je asi 4 km daleko a bude lepší se předem s někým domluvit na odvoz z nádraží, obvykle tuto službu nabízí i gabkin – jo a dobré spojení je z Plzně a Brna).

Přijet můžete kdykoliv. Základní taxa 422 Kč je od sobotního oběda do nedělní snídaně. Ale jako vždy asi přijede většina v pátek večer. V tom případě doplatíte na místě ještě nocleh a stravu za pátek a sobotní snídani (počítejte cca 350 Kč – to bude upřesněno na místě). Přijet můžete i bez nocování. Třeba jen na páteční večer a v noci domů (ale nemusíte tak zažít všechny účastníky) nebo jen na sobotu přes den (v tom případě mi včas napište, jestli chcete objednat jídlo, např oběd nebo i večeři).

Program je volný. Pevné jsou jen časy jídel. Dá se tu jít na procházky do okolí (lesy, rybníky i město), sportovat, rybařit, posedět v hospůdce nebo na terase (pokud bude teplo), vyjet autem na výlet do okolí, zpívat při kytaře a v předchozích letech se i tančilo. Neplánuje se žádné čtení svých dílek. Dá se tu pobýt v kolektivu i chvilku o samotě, pokud by vám to víc vyhovovalo. Ale o údajných avizovaných samotářích, kteří se nakonec kolektivu v Počátkách vůbec nestranili bych mohla vyprávět .

Ubytování je většinou na 2-4 lůžkových pokojích ve zděné budově. Lůžkoviny zajištěny. Není třeba si brát spacáky. Je ve vašem zájmu se s někým domluvit na společném pokoji. Ostatní poskládám dle svého uvážení. Jednolůžkové pokoje většinou nemohu přislíbit, jejich počet je hodně omezený. Naopak uvítám skupinky třeba po 4 i 5 na pokoji. Protože, jestli se vás přihlásí víc než vloni, budu muset co nejvíce využít kapacity pokojů. Ale věřím, že to nějak vyřešíme a nebudeme muset vyhlásit STOP stav.

Nedoporučuji přivážet vlastní alkohol s tím, že ho budu konzumovat na jídelně nebo v hospůdce. Ale taková procházka ke studánce se slivovicí není vůbec špatná. A nepočítejte, že na Valše koupíte nějaké jídlo. Možná snad nějaké brambůrky. Ale je konec sezony, tak zásoby tu nebudou veliké.

Pokud jde o děti a psy .... Oboje je povoleno, ale za oboje se platí a hlavně psi by měli být vychovaní a společenští. A děti .... Ale cenu za psy vám z hlavy neřeknu. Děti do 10 let platí 320 Kč, starší 10 let 410 Kč. Je tedy čistě na vás, zda si své miláčky s sebou vezmete. Ale zatím tam vždy nějaké děti i psi byli. I když zrovna vloni myslím, že ne. Tedy ty větší děti. Mimi jsme tam měli.

Byla bych ráda, kdybyste všechny závazné přihlášky a rezervace vyřizovali přese mě (ubytování, zajišťování jídel) a ne přímo na pana Tomandla (což už někoho někdy taky napadlo) nebo gabkina (ten vás může informovat, poradit apod, ale výsledek potřebuji znát já). Je to jen pro pořádek, protože se srazem souvisí i jistá administrativa.

Ještě pokud jde o případný doprovod z řad nelibresáků. Není problem si vzít s sebou partnera. Každým rokem se nějací rodinní příslušníci zúčastní a i přes počáteční obavy, nebývá s tím žádný problém. Všichni většinou dobře zapadnou a plánují sem přijet i příště. Problém by byl jen kdyby se přihlásil větší počet lidí a nemohli se vejít na pokoje. Pak bychom to asi museli nějak omezit. Ale zatím to vždy dopadlo dobře.

A teď shrnu několik kroků, co byste měli udělat, pokud chcete přijet:

1) poslat peníze na účet (422 Kč na účet č. 622718359/0800, jako variabilní symbol uveďte číslo svého OP, případně jiné číslo, ale musíte mi ho napsat)

2) poslat mi vzkaz s následujícími informacemi (můžete i postupně, jak co budete vědět):
– hlásím se a zaplatil jsem (napište číslo vašeho OP = variabilní symbol)
– přijedu v pátek nebo sobotu s noclehem
– přijedu jen na krátkou návštěvu (chci/nechci zajistit oběd/večeři).
– na pokoji bych chtěl/a být s ....
– jakmile budete vědět přesnější čas příjezdu, příp. dopravní prostředek dejte mi včas před odjezdem vědět.
– pokud chcete, můžete pro lepší kontakt napsat i své telefonní číslo, na oplátku vám pošlu svoje.

3) už vám zbývá jen dojet do Počátek

Tak snad jsem vyčerpala všechny informace i odpovědi na případné dotazy, které se každoročně objevují. Pokud vás ještě cokoli napadne, klidně se mi ve vzkazu ozvěte. Na tento měsíc mám rezervovaný PC na organizování srazu.

Jestli se ještě něco důležitého objeví, dopíšu to sem pod čarou. Stejně tak tu budu zveřejňovat seznam lidí, kteří se přihlásili. Pokud máte něco proti předběžnému zveřejnění vaší účasti, dejte mi to včas vědět. Takže pokud jste zvědaví, doporučuji sledovat tuto aktualizaci.


Tak s chutí do toho. Já si jdu překopírovat loňské tabulky, abych mohla začít sepisovat nové seznamy.

Nashledanou v Počátkách.

------------------------------------------------------

O kom už se ví, že by měl dorazit do Počátek:

gabkin
Štěpina
básněnka
E.T. Jane
churry
Toulavá
katpok
Marta Valenová
Levandule
G.P.
labuť
spare
poustevník Jirka
jita.1965
drsnosrstej kokršpaněl
Hazentla
Paulmatthiole
Lorraine
Sfcanon
nejsembásník
Kars
Siorak
LUKIO
čubík
Jardach
Romana Šamanka LadyLoba
sailorr
Dračičák
Mirka Hedbávná
Špáďa
vavaoko
Kajuta
René Vulkán
pan.jara
cado
Slávka




Zatím je oficiálně přihlášeno 36 lidí + 5 doprovodů dospělých a 5 nedospělých a ještě 2 psi.

Tuším, že jako každým rokem nás někdo neočekávaný překvapí krátkou návštěvou během soboty.
Takže se blížíme číslu kolem kterého se pohybujeme každý rok. Převažují "staří známí", ale máme i několik nováčků. Ale případní další nováčci nelekejte se. Z většiny nováčků se na dalších srazech stávají "staří známí".
Tipů: 8
» 08.09.12
» komentářů: 47
» čteno: 2537(133)
» posláno: 0


» 09.09.2012 - 11:01
To jako za Míšu (15měsíců) budeme platit jako za dítě do 10 let?! :-)
» 09.09.2012 - 12:44
Ne za Mišku určitě platit nebudete. Teď nevím přesně od kolika let se platí za děti, ale za takhle malé ještě ne. určitě nebude mít ještě vlastní postel, ani vlastní porci jídla :-)
Nějak jsem zapomněla, že by mohli přijet i mladší děti :-)))
» 10.09.2012 - 00:06
Zuzko, nějak jsi zapomněla na nás... psala jsem Ti to v SMS, že jedeme ;-) Ještě upřesníme délku pobytu.
» 10.09.2012 - 05:36
Levandule: Omlouvám se :-).Vím o vás, ale zatím jsem jen rovnala do seznamu lidi ze vzkazů. Vy už máte tak nějak inventární číslo :-))). Už jsem to napravila.
» 10.09.2012 - 20:27
+ drsnosrstej kokršpaněl + Hazentla + slon
» 12.09.2012 - 11:22
zvířenka a 6thSun by to chtěli zvládnout též :-)
» 12.09.2012 - 19:13
Paulmatthiole
Já bych, s dovolením, dorazil rovněž :-)
» 13.09.2012 - 23:40
6thSun: A liška Rejko Kitamoriová,prosím, nezapomínat!!!!
Jako obvykle krášlí,neurazí,potěší!:-))
» 14.09.2012 - 08:29
zvířenka: promiň, Lištičko, za to budeš mít vyhrazenu první jízdu na předním sedle v našem novém autě! :-)
» 14.09.2012 - 12:25
Štěpina:
Já bych nakonec prosil škrtnout... objevilo se pár problémů a důvodů, kvůli nimž se nakonec nedostavím...
» 15.09.2012 - 20:53
Jelikož netuším, kdo je odkud, nepojede někdo ze Zlínska? V pátek? Zatím kapku řeším dopravu....dík za odpovědi.
» 21.09.2012 - 05:59
Můžu kdyžtak na poslední chvíli ? pořád nevim ..nechce se mi samotnýmu..zaplatil bysem to na místě.. Jára
» 21.09.2012 - 08:20
už se nám to blíží...
» 21.09.2012 - 15:22
pan.jara:
Járo,
v Počátkách nemůžeš být nikdy sám, i když sám přijedeš! Tak nebuď s... a koukej přijet, dáme panáčka (snad tam pan Tomandl bude mít zásobu i pro nás přijatelných druhů dámských likérů do 20 % nebo vaječňák). Ti co se nebojej, pijou ale zásadně vodku od Draka...
» 21.09.2012 - 23:56
Špáďa: ...jestli uvidím Járu, jak s požitkem loká vaječňák, tak jsem čínskej bůh srandy...:)

...jinak mu rozumím - on nepotřebuje jen naše teplé lidské slovo, ale i společnost, která by ho zahřála po všech stránkách...
» 22.09.2012 - 14:14
To zas bude v álejích nablito
» 22.09.2012 - 18:57
Košťál:
Hele, jsi tu asi hodně novej, takže Počátky vůbec nejsou o chlastu, ale to až tu budeš na Libresu aspoň rok a poznáš zdejší mo(u)dré prostředí a jeho lidi a pak zavítáš i na nějakej sraz, uvidíš sám.
Tak ať se Ti tu líbí..., těším se na nějaké Tvoje vlastní dílo, klidně i o poblitejch álejích, to je taky svýho druhu poezie...
» 22.09.2012 - 19:36
Nechci to zakřiknout, ale pro uklidnění některých:
S pokojema to zatím vypadá dobře. Zatím to vychází po dvojicích a je ještě rezerva.
A počasí by snad nemuselo být nejhorší, i když loňskému se těžko vyrovná :-)
» 22.09.2012 - 23:52
Štěpina: takže běžky s sebou! ráno to na té jinovatce pojede!
» 22.09.2012 - 23:57
Špáďa: opsáno z etikety CURACAO
Modrá fantazie - přímo stvořená pro přípravu osvěžujících koktejlů, kterým lze jen těžko odolat. Alk.18%obj.
» 23.09.2012 - 10:07
gabkin: ...modráska dám určitě a jestli se bude konat karaoke, tak i víc kousků, páč mám v úmyslu se znemožnit zpěvem a bez podpory to nepůjde...:)
» 23.09.2012 - 17:49
čubík: teď jsem se pobavila...znemožnění zpěvem vítám..beru Tullamorku:-)
» 23.09.2012 - 20:21
básněnka: ...vezmi i karaoke, abych v tom nezůstal třeba sám...:)
» 26.09.2012 - 12:16
někdo z Vysočiny tu není? Pojedu vláčkem od Jihlavy...
Gabkine, chci se zeptat prý rozvážíš z Počátek od vláčku na místo určení. Přijedu v pátek, čas upřesním....děkuji.
» 30.09.2012 - 08:20
Už jsem informoval autorku churry a básněnku, že stačí případně jen přistavit židli, nebo dvě (možná budu mít doprovod), neboť můj skromný byteček je jen pár metrů od centra dění, tudíž nocleh a stravu mám vlastně zajištěnou. :)
» 30.09.2012 - 16:22
S G.P. dorazíme až v sobotu, Pavel ve čtvrtek a v pátek hraje s kapelou.
» 30.09.2012 - 19:19
lidičky - kdo pojedete v pátek z Prahy? busem nebo vlakem? scuknem se a pojedeme společně?
» 30.09.2012 - 22:50
Omlouvám se za zdržení, myslel jsem si, že nebudu moci přijed, ale něco odpadlo.
Přijedu v sobotu dopoledne, odjedu v sobotu večer. Chci nahlásit oběd a večeři na sobotu.
Jestli se takto ještě jde nahlásit, tak to dělá,
» 01.10.2012 - 08:15
Kajuta: o.k. kapitáne...židle zajištěny:-)
» 01.10.2012 - 11:04
mám dotaz - měl by někdo zájem o prohlídku vodní pily v Peníkově?? bohužel mají prohlídky jen do září, ale není problém prohlídku domluvit, jen kvůli třem lidem to asi neudělají, je to ve vzdálenosti cca 27 km z Počátek, mimo jiné je v Českém Rudolci i tzv. Graslova stezka a jeho jeskyně, kde se ukrýval a odkud loupil, za dobu 8 let, co zde působil, spáchal 205 prokázaných loupežných přepadení.
» 01.10.2012 - 12:50
Štěpina: Bohužel se s těžkým srdcem musím omluvit, do poslední chvilky jsem doufala, že to nebudu muset napsat...je mi líto, ale nemůžu dojet. Snad za rok :-(
» 01.10.2012 - 22:48
katpok: ...já bych do té prohlídky šel, vypadá dost lákavě - pokud bude tedy po sobotním obídku...nafotím, natočím a ostatní alespoň budou vidět, o co přišli...:)
» 01.10.2012 - 22:50
Verena: ...škoda Vereno, byla by rožněná bašta, tanečky, karaoke, no, tak tedy příště...:)
» 03.10.2012 - 19:41
čubík: smůla je, že prohlídka je možná jen v 10:30, plány nakonec změněny, jedeme na Dačický zámek, máme místo v autěm kdo chce, může se přidat, pilu domluvíme na příště, aspoň bude zase něco jiného a nového
» 04.10.2012 - 09:02
To je lákavé.Přeji vám krasné zažitky a určitě si na Vás modrásci vzpomenu:)Ať máte pěkný počátkový čas.Alena
» 04.10.2012 - 13:12
Já už na vás modrásci myslím ode dneška a mávám do Počátek, mějte se tam mooooc fajn :-). Hezky pogrilujte, pozpívejte, potancujte ....budu v duchu s váma.
» 04.10.2012 - 15:34
zavidim vam tenhle srazek, ja sem uplne mimo basnickej svet uz nejakou dobu - stavime barak.. mrzi me to,styska se mi , ale neni hold vubec cas :( a kdyz nejakej je, tak dohanim resty...fnuk :-D
» 04.10.2012 - 17:09
saddova: Verena: divoženka1: ...ahoj holky, budem se tam mít dobře i za vás...:))
...a samo, že připijem všem, kteří by rádi dorazili, ale z nejrůznějších důvodů nemohli...
» 04.10.2012 - 18:27
Do poslední chvíle jsem si myslela, že budu jednou z těch osob, co "neočekávaně překvapí krátkou návštěvou", ale jak to vypadá budete mi muset jen připít ;-) Zdravím všechny zúčastněné a držím pěsti, ať aspoň to počasí dostane rozum... :)
» 04.10.2012 - 21:34
Štěpina: ahojky do Počátek dojedu rychlíkem v 16.18hod.
» 04.10.2012 - 21:35
gabkin: ahojky do Počátek dojedu rychlíkem v 16.18hod.
» 05.10.2012 - 11:53
Tak za hodinu vyrážím na cestu (dlouhou) do Počátek. Pokud mi něco budete chtít, budu jen na mobilu.
Nashledanou v Počátkách :-)
» 05.10.2012 - 12:17
...tak na vás budu myslet...letos jako nováček to nestihnu,takže příští rok!:-)Užijte si to všichni!
» 06.10.2012 - 12:33
Přeji všem
krásná setkání
krásné počasí
no prostě prima pohodu.
Od pc a z vozíku zdraví všechny modrásky
Květka z Brna.
» 06.10.2012 - 18:23
Tak to jsem těžce propásla... bohužel osobní události mi to nedovolily... ale pravda, kdybych o tom věděla a přečetla si to dříve... třeba... třeba jsem se mohla, byť jenom na malou chvíli, otočit. Tak třeba příští rok.
» 07.10.2012 - 02:14
Karaoke á la Lunetic mě bude rozesmívat asi do konce života (nejmenovaný autore, neber si to prosím osobně) :) Celkově tam byla skvělá atmosféra a taneční kreace Paula byly beznadějně bezkonkurenční. :) Prosím příští rok o přídavek. :) Churry a básněnko..mávám oběma rukama. :)
» 07.10.2012 - 23:17
Kajuta: ...díky, o srandu mi šlo především...:))
...když jsem koukal na nabídku karaoke, byli jasní...

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Mám tě ráda, koblížku | Následující: Počátky popáté

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.