Touto dobou ...

Tohle vzniklo náhodou. Kamarádka potřebovala honem honem nějaký nástin pro úvahu. Tak sjem sedla a psala. Zprvu mi to teda dalo zabrat, dneska nemám svůj den, ale nakonec jsem z toho vypotila tohle. ;)
» autorka: Sasadydzej
Touto dobou
Nevím co je to dneska za dobu. Všichni se chtějí někomu podobat. A někdy to dojde až do takových dálek, že už není návratu. Jako kdybychom nabrali jeho identitu. Téměř, jako by se nám změnilo i to DNA.
Je to dobře? Špatně?
V čem ale?
Cožpak nemáme být sami sebou? Cožpak každý z nás není jeden veliký originál?
Proč vlastníš názory cizích? Proč si neutvoříš svůj? Proč stále někoho napodobuješ, snažíš se mu rovnat? On není ty a ty nejsi on.
Tak lehko ovlivnitelné lidské bytosti žijí na tomto světě.
Když se najde člověk s vlastními názory, je najednou obětí šikany. Když uvidím člověka s vlastními sny a názory, najednou v jeho očích krom odhodlání být jedincem, vidím také odraz těžkého života. A to jen proto, že se nikomu nechtěl a nechce kdy podobat. Je sám sebou. Neposlouchá plané řeči o tom, jak dokonalé, je být dokonalým.
Já jsem já a vy jste vy. Tak nechte mne žít v mém světě a nevytrhávejte mne svými nelítostnými drápy hrajíce si na přesvědčení. Neboť vaše přesvědčení nejsou vždy jen správná. Tak jako ta moje.
Tak nechte mne žít s tím, co mám a s tím co dávám. S tím, co pro vás dělám.
A pokud se najde někdo, jako já, budu jej v tom jedině podporovat. Nikdo žádné lidské kopie nechce. Ač to v dnešním světě tak nevypadá.
Žijeme ve světě lží a polopravd. A jen ta správná a ryzí pravda zůstává skryta. Nikdo není hoden nutit nás k sdílení stejných názorů, ke konání stejných činů. K stejnému myšlení.
To jenom my se můžeme rozhodnout, co opravdu chceme a co považujeme za ryzí.
Přála bych si, aby si lidé hleděli sami sebe. Aby nekoukali na druhé pohrdavě. Aby si každý vážil sám sebe, ale i druhých, aby nevznikaly soudy bez úsudků.
Já jsem já. Ty jsi ty. A když se vzájemně najdeme, je to krásné. Pokud ne, nedá se nic dělat. Nejsem zde, abych se podobal tobě. A ty zde nejsi proto, aby ses podobal mi.
Každý nechť dělá, co je správné a nehledí na druhé s odstupem.


MINISTERSTVO ZDRAVÉHO ROZUMU VARUJE: Kopie a pohrdání ať už jakoukoliv formou života je porušením zákona o Míru mezi lidmi, účinný po rozhodnutí každého z nás, s platností od samého počátku lidství.
Tipů: 5
» 29.01.12
» komentářů: 1
» čteno: 813(12)
» posláno: 0


» 29.01.2012 - 19:30
To si přeješ dobře:)ST moc pěkné!!

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.