*LIDSKÉ TĚLO*

» autor: Tomáš
Každých čtyřiadvacet hodin k nám přicházely nebo byly přiváženy pacientky, někdy se záhadnými nálezy, s obtížně rozluštitelnými příznaky a s rozličnými životními osudy. Lidské tělo, pro nás zčásti i dnes „terra incognita¨, nás denně překvapovalo až uvádělo v úžas.
Jak nemocnice, tak i naše oddělení bylo jevištěm velkých citů i pocitů. Odehrávala se tu často dramata. Odhalovalo se spektrum lidského života. Od narození až po smrt. Někdy v krátkosti pouhých několika vteřin. Proto je naše povolání tak fascinující jako málokteré jiné.
Tipů: 17
» 09.01.12
» komentářů: 8
» čteno: 971(31)
» posláno: 0


» 09.01.2012 - 09:00
Každé povolání je po svém způsobu fascinující:)
Je dobré, že dokážeš takhle psát a přiblížit lidem i druhou stranu věci.Já osobně tě ráda čtu a začínám obdivovat lidi, který dokážou vydržet takový tlak.Díky tomu, že tě čtu.Mnoho lidí je pod tlakem ať už učitelé, plicisté, vojáci, řidiči i dělníci třeba vím, ale tvoje psaní zde odhaluje hodně:)Těším se na další:))Díky!
» 09.01.2012 - 09:40
Dílko by se mi líbilo i jako úvod k nějakému "záhadnému" případu, z něhož se může třeba vyklubat i něco z cela jiného oboru.
» 09.01.2012 - 10:41
Paulmatthiole
Medicína, biologie, fyzika, chemie a různě se prolínající formy těchto věd jsou fascinující... byť ne vždy jde nezbytně nutně o lidské zdraví nebo život. Nesou s sebou pestrost, občasnou nevyzpytatelnost, dráždí učence mající potřebu otvírat další a další zavřené dveře - často jen proto, aby došli k poznání, že po otevření dveří stojí v místnosti, ze které kamsi vede hned několik dalších zavřených dveří...:-)
» 09.01.2012 - 10:43
Bál jsem se, že to bude sáhodlouhý popis a ono tato miniaturka. Rád čtu encyklopedie o lidském těle, navíc jako hypochondr i musím. Mám příznaky pro leckteré nemoci a skoro se divím, že ještě dýchám. Právě jdu od doktora jenž mi dal prášky ve třech platech celkem 489 prášků na tři měsíce. Mé tělo je zařazeno do výzkumu. Už v mládí na mne ukazovali posluchačům skoliózu aj. Natruc furt žiju. Ahoj doktore. Ještě, že máme u vás zastání. Kdybychom vás neměli musel bych se více hýbat, méně jíst, nekouřit a nepít.
» 09.01.2012 - 21:18
..popravdě..nemám ráda bílé pláště..:-)
..neb se jich obávám..a toho, že je budu potřebovat..
..a také toho..proč..je budu potřebovat..
..ale to neznamená, že si jich nevážím..naopak..
..obdivuji tuhle práci..nutnost se rozhodovat správně..
..a odhadnout naturel pacienta..myslím,že..
..každý se může naučit a dělat..jakoukolivek práci..
..ale tohle..musí mít člověk někde v sobě..
..prostě dané do vínku..
» 09.01.2012 - 21:49
Opakuji: Není to jen povolání, ale hlavně poslání!
» 09.01.2012 - 23:55
souhlasím...
» 17.01.2012 - 22:33
"Bílých plášťů" si moc vážím,vždy věřím,že mi pomohou.

Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: *MRTVÝ ŽIVOT* | Následující: *LÉKAŘ a jeho PACIENT*

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.