Šťastnej jako prase

....jak se to vezme.....
» autor: gabkin
» archiv Básně / Ostatní
Nemýlím-li se, tak nějak se to říká. Vždyť i selátko bývalo dříve symbol štěstí. Krásné malé selátko se čtyřlístkem v rypáčku. To až později se dává na dráhu kance.. co si prej užije, nebo snad i svině..... ale ty to moc lehký zrovna nemají.

Ne – vážně, něco o tom vím, jeden čas měl táta co do činění s vepřínem. To byly krásné časy..... každou chvíli se muselo něco řešit... zatopit pod brutarem, a připravit necky.

To pak to štěstí přecházelo z vepříka na mě... když jsem ho věšel na rozporku a zvedal do výše, aby si odpočinul, než přistál na tom starém, léty prověřeném pracovním stole, který už sám o sobě, byl mastnotou napuštěný kousek dřeva. Do něj ani červotoči neměli chuť, jak si zalepily tlamičky od mastnoty.

No, tahle úvaha má být o štěstí a ne o zabijačce.
Ono štěstí má totiž více podob. Každý si ho představuje tak nějak po svém. Podle toho, co asi mu dokáže rozevřít očička a ústa do úsměvu.

Takže, já budu mít štěstí, když zítra už konečně začnou dělat na zubním něco s tím zubem, abych zas nebyl v Počátkách na práškách... jako 3 týdny zpět, Štěpinka bude mít štěstí, jestli se podaří v pátek vyrazit tak, aby jako pořádající jsme nedorazili poslední. Těch 30 lidiček na pátek bude mít štěstí když najdou Valchu před setměním.... a to prasátko už si asi štěstíčka užilo dost, protože podle p. Tomandla je momentálně naložený a těší se na páteční večer.

A všichni sobotní budou mít štěstí, když bude hezké počasí a ty z pátku budou plni sil.
» 28.09.2009
» komentářů: 6

» 29.09.2009 - 02:21
Zasr. romantik:
A my budeme mít štěstí, když nebudeme mít smůlu ...
» 29.09.2009 - 06:51
spare:
ÓÓÓ!
Moc se mi to líbilo, úplně Tě slyším, jak to čteš v rozhlase při ranním zamyšlení...lidé poslouchají, přestávají snídat, čistit si zuby, hádat se se členy rodiny o tom, kdo si bere dneska auto...a celou cestu do práce přemýšlí o tom, co je Štěstí !
Já taky:-)Dík.
» 29.09.2009 - 10:47
Bíša:
Co je štěstí – Počátky! A pání z EU v Brusselu mám chtěli zakázat zabíjačku...
» 29.09.2009 - 15:54
mamina:
jsem šťastná, že budeš šťastný, že budou šťastní ... má to jen jednu chybu ... nebudu při tom
» 01.10.2009 - 19:44
Siorak:
Nemá to ani mušku.
» 05.10.2009 - 10:29
trenérka:
tak to vyšlo...no né?z Tvé úvahy vyplívá, že na štěstí je nutné se připravit..a stím prasátkem, hmm? šla jsem dnes z chirurgie a na jiných dveřích na poliklinice visel plakátek, tak krásný růžový vepřík...a pod ním slova o zabíjejícím viru chřipky...tak vidíš, kam ten svět od symbolů blahobytu spěje..:-))..to si ani ten vepř nezasloužil, že né?..až tam pujdu za týden sundavat dlahu, přečtu mu tvou opěvnou úvahu atˇ se dá dohromady..:-))
Předchozí: Blbost – ale kouzelná! | Následující: Vážně holka.......

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.

Ostružina

Zábavný blog plný fotek nejen o bydlení, dekoracích, zahradě.