Zelené závitky

„Literácký receptář“
» autorka: Štěpina
» archiv Básně / Ostatní
Musím se pochlubit, že tenhle recept je můj vlastní. Před lety měla tchýně nadúrodu kapusty a my vymýšleli, jak ji ještě jinak zpracovat. Pak jsem to na čas odložila a nedávno se k tomu znovu vrátila. Sice jsem si nejdřív vyslechla, že to zelený k obědu nikdo jíst nebude, ale nakonec bylo závitků málo. Od té doby je čas od času udělám.

*******************************************************
Co budete potřebovat?

1 kapustu
krájený šunkový salám
plátkový sýr
mouku, vejce a strouhanku na obalování
olej na smažení

Jak na to?

Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a krátce povaříme ve slané vodě. Opatrně zcedíme, abychom je moc nepotrhali. Jednotlivé listy si rozložíme, poklademe plátky salámu a sýra a svineme do roládky, kterou sepneme jehlou nebo párátky. Chce to trochu zručnosti. Pak roládky obalíme klasicky v trojobalu a smažíme na oleji (lépe ve friťáku, aby byly rovnoměrně osmažené). A můžeme podávat třeba s bramborovou kaší. Ale dají se i studené. Nakrájela jsem je na malá kolečka a nabídla návštěvě k malému pohoštění. Vypadá to efektně a málokdo pozná, co to vlastně jí (i když někoho ta zelená barva trochu odrazuje). Tak dobrou chuť.
» 08.06.2009
» komentářů: 22

» 08.06.2009 - 19:26
Churry:
Super! „o)
» 08.06.2009 - 19:49
Mbonita:
kapustu prostě miluju..
ST
» 08.06.2009 - 20:02
gabkin:
no děcka... pravdu? Je to lahodné a po večeři to vřele doporučuji. Jsou možná i lidé, co jim to stačí. Kapustňákům vřele doporučuji i další štěpiny výtvor – houbové závitky v kapustě... to se dá i obědvat, jen se pak musí večeře posunout na čtvrtou hodinu a eventuelně mít v záloze tu druhou o desáté večer. Tolik slova pravdy. Samozřejmě složení houbové směsi ovlivňuje chuť.
» 08.06.2009 - 20:14
Lorraine:
...na to, že jsem po večeři jste mi skvěle rozbouřili chuťové buňky...to se nedělá ))
» 08.06.2009 - 20:28
Marfuša:
to musí být opravdu dobré!!! Kapusta je vynikající surovina.
» 08.06.2009 - 21:42
nejsembásník:
balím takhle do kapusty rizoto, jíme to s kečupem ...
» 08.06.2009 - 22:19
Bíša:
Jen kulím oči!!!
» 09.06.2009 - 10:10
Aťan:
Manžel kapustu nerad, tak mu ji udělám. Jana
» 09.06.2009 - 23:17
drsnosrstej kokršpaněl:
OK... ale bez kapusty... ta je smrtelně jedovatá a varuje nás už svou příšernou chutí
» 10.06.2009 - 06:33
Gabkinsson:
Při troše dobré vůle se to dá i pozřít...
, Ale stejně když to máma udělá,
tak jdu raději ke kamarádovi.
» 11.06.2009 - 16:10
jedam:
tož si nechte chutnat,ale no jak to říci,kapusta je kapusta...
» 15.06.2009 - 10:05
Žqáry:
suprtip;-)
» 19.06.2009 - 08:35
Siorak:
Další originální recept do našeho sborníku. Chtělo by to vyzkoušet. Zní to zajímavě, šunka v kapustě v trojobalu .. jo, Češi a Češky jsou koumáci.
» 22.06.2009 - 21:09
carodejka:
Kdyz jsem receptik cetla , mela jsem pusu plnou mlsnych slin, je to bajecne a lehke jidlo !
» 23.06.2009 - 09:45
s.e.n:
To vypadá velmi dobře i na papíře napsané.
Jistě by se tvářil dobře
mezi těmi
co budou vybrané.
» 23.06.2009 - 23:50
Liv:
To je tedy pravá poezie, Štěpinko G.
» 02.07.2009 - 12:55
zrrrr:
Ham a mňam
» 24.07.2009 - 05:31
blue:
co všechno dnes není poezie?
poezie chutí
» 27.07.2009 - 22:09
Holis:
Tak jo, zkusím to...vařím rád.
» 26.08.2009 - 20:06
hašlerka:
skvělý recept, vyzkouším
» 16.09.2009 - 12:31
Verule:
Dej recept do Labužníka, ať holky čubrněj.
» 07.10.2009 - 18:14
Markulka:
to ty sama? Miluju kapustu.. Zítra jdu hned na to:-)))
Předchozí: Dojatá | Následující: Rybí utopenci
« jméno
« heslo
» Registrace
» Zapomenuté heslo?
narozeniny
JHB [11]


© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.