Zrod básně

Malování slovy 2022
» autorka: Besinka
Rodí se v nekonečnu
ta křehká rozpaží
slabik i vjemu.

Poutník je hledá
a v nesnázích
mudrcem se stává.

Jako obraz vždy je jiný,
ať ho vezmeme z každé
nastíněné stěny.

Cit vchází na scénu,
to básník našel
milou ozvěnu
i měsíc pokřtil
slastí plnou života.

Noc formuje
z těžké mlhy
světlé naděje.
Pavouk utká pavučinu
a ráno pěvec
z hnízda zapěje.

A Bůh dá požehnání.

Slovo je přeci začátek
i konec konání.
Život i narození.

Buďme k sobě trpěliví.

04.06.2022
Tipů: 5
» 31.12.23
» komentářů: 0
» čteno: 50(6)
» posláno: 0


Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
Předchozí: Lásce | Následující: Novoroční

© 2011 - 2024 libres.cz | Webdesign & Programming || PREMIUM účet za povídku
Ceske-casino-online.cz

Online hry zdarma.